- Път до аватар
WT форуми -> Всичко за phpBB -> Път до аватар
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
uphero
Потребител
Потребител

Регистриран на: 20/02/2012 2:26 pm

Support: 31
Bonus: 62
Мнения: 691
Мнение 06/04/2013 5:58 pm     Път до аватар Отговорете с цитат


Мъча се да си направя един мод за динамична сигнатура за PHPBB3 форум , но имам проблем с пътя до аватара
в профила е така
PHP code:
file.php?avatar=2_1365252315.png

а в папката с аватарите
PHP code:
fcc6597b2621114d1cbb940a65b72821_2.png

Прегледах файла file.php но така и не разбрах по какъв начин от
PHP code:
fcc6597b2621114d1cbb940a65b72821_2.png

е станало това
PHP code:
2_1365252315.png

може ли малко помощ
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Vladislaw
Нов
Нов

Регистриран на: 10/11/2011 6:01 pm

Support: 6
Bonus: 12
Мнения: 124
Мнение 06/04/2013 7:10 pm      Отговорете с цитат


Покажи файла file.php ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Hous
Активен
Активен

Регистриран на: 22/03/2008 11:19 pm

Support: 111
Bonus: 213
Мнения: 2538
Мнение 06/04/2013 7:12 pm      Отговорете с цитат


Някакво кодиране base_64 или нещо подобно , сигурно го има из файла или някъде като функция.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
GOTI
Турист
Турист

Регистриран на: 01/08/2007 11:58 pm

Support: 2
Bonus: 4
Мнения: 370
Мнение 06/04/2013 7:30 pm      Отговорете с цитат


Hous написа:
Някакво кодиране base_64 или нещо подобно , сигурно го има из файла или някъде като функция.


Да кодиране е, по късно като ми се освободи време ще драсня няколко линкчета за инфо кое и как.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
uphero
Потребител
Потребител

Регистриран на: 20/02/2012 2:26 pm

Support: 31
Bonus: 62
Мнения: 691
Мнение 06/04/2013 8:06 pm      Отговорете с цитат


GOTI написа:
Hous написа:
Някакво кодиране base_64 или нещо подобно , сигурно го има из файла или някъде като функция.


Да кодиране е, по късно като ми се освободи време ще драсня няколко линкчета за инфо кое и как.

това е кода за аватарите в fille.php
PHP code:
if (isset($_GET['avatar']))
{
require($phpbb_root_path . 'includes/startup.' . $phpEx);
require($phpbb_root_path . 'config.' . $phpEx);

if (!defined('PHPBB_INSTALLED') || empty($dbms) || empty($acm_type))
{
exit;
}

require($phpbb_root_path . 'includes/acm/acm_' . $acm_type . '.' . $phpEx);
require($phpbb_root_path . 'includes/cache.' . $phpEx);
require($phpbb_root_path . 'includes/db/' . $dbms . '.' . $phpEx);
require($phpbb_root_path . 'includes/constants.' . $phpEx);
require($phpbb_root_path . 'includes/functions.' . $phpEx);

$db = new $sql_db();
$cache = new cache();

// Connect to DB
if (!@$db->sql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpasswd, $dbname, $dbport, false, false))
{
exit;
}
unset($dbpasswd);

// worst-case default
$browser = (!empty($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'])) ? htmlspecialchars((string) $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']) : 'msie 6.0';

$config = $cache->obtain_config();
$filename = request_var('avatar', '');
$avatar_group = false;
$exit = false;

if (isset($filename[0]) && $filename[0] === 'g')
{
$avatar_group = true;
$filename = substr($filename, 1);
}

// '==' is not a bug - . as the first char is as bad as no dot at all
if (strpos($filename, '.') == false)
{
send_status_line(403, 'Forbidden');
$exit = true;
}

if (!$exit)
{
$ext = substr(strrchr($filename, '.'), 1);
$stamp = (int) substr(stristr($filename, '_'), 1);
$filename = (int) $filename;
$exit = set_modified_headers($stamp, $browser);
}
if (!$exit && !in_array($ext, array('png', 'gif', 'jpg', 'jpeg')))
{
// no way such an avatar could exist. They are not following the rules, stop the show.
send_status_line(403, 'Forbidden');
$exit = true;
}


if (!$exit)
{
if (!$filename)
{
// no way such an avatar could exist. They are not following the rules, stop the show.
send_status_line(403, 'Forbidden');
}
else
{
send_avatar_to_browser(($avatar_group ? 'g' : '') . $filename . '.' . $ext, $browser);
}
}
file_gc();
}
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
uphero
Потребител
Потребител

Регистриран на: 20/02/2012 2:26 pm

Support: 31
Bonus: 62
Мнения: 691
Мнение 07/04/2013 11:52 am      Отговорете с цитат


Някой ще може ли да помогне?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
uphero
Потребител
Потребител

Регистриран на: 20/02/2012 2:26 pm

Support: 31
Bonus: 62
Мнения: 691
Мнение 12/04/2013 11:33 am      Отговорете с цитат


up
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
uphero
Потребител
Потребител

Регистриран на: 20/02/2012 2:26 pm

Support: 31
Bonus: 62
Мнения: 691
Мнение 12/04/2013 11:36 am      Отговорете с цитат


up
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
uphero
Потребител
Потребител

Регистриран на: 20/02/2012 2:26 pm

Support: 31
Bonus: 62
Мнения: 691
Мнение 20/04/2013 4:11 pm      Отговорете с цитат


up
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> Всичко за phpBB Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети