Принтиране на много изображения.

idevbg

Registered
Здравейте :)
Имам множество изображения във Photoshop CS6 13.0 x64 (Win7 x64) с размери 756х1051 в пиксели и 64,01 х 88,89 мм с 300dpi в CMYK.
Всяка е разположена на отделен слои. На практика имам три въпроса.

1. Как да ги разположа по много на лист? Трябва да ги експортна в jpg и после в pdf или директно в pdf? Или направо от Photoshop. Защото е важно на хартия да излязат същите размери 64.01х88.89.

2. Ако вдигна малко размерите на всички изображения (основно графика и текст), ще мога ли да ги направя с около 10тина милиметра по-големи например, въпреки че вече са направени в този размер.

3. Има ли някаква хватка да подредя така нещата, че като се принтира двустранно, т.е. и на гърба на листа, изображенията, които трябва да са на гърба на други такива да са подредени перфектно?

Благодаря :)
 
Първите две неща не разбрах какво точно искаш а относно 3-тото ако съм разбрал правилно искаш да направиш така че изображенията да паснат до милиметър и от двете страни така че ако ако вдигнеш листа да не прозира задното изображение. Ако е така за третата стъпка ти препоръчвам да ползваш Guide Lines. Натискаш CTRL+R и ти се появяват линии отляво и отгоре на документа. Просто на 1-я лейър маркираш абсолютно целия слой и даваш Align Layer To Selection -> Horizontal Centers
bothCenters_inline.png
и залепяш Guide Lines от всички страни на изображението като хванеш от линията която е успоредна на мястото където искаш да поставиш гайда и влачиш до желаното място. Когато смениш слоя гайдовете стоят а ти трябва само да мръднеш изображението така че да се залепи за тях.
 

Горе