- Контакт форма с добър Encoding.
WT форуми -> Javascript/DHTML - Готови кодове -> Контакт форма с добър Encoding.
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
k0kicha
Турист
Турист

Регистриран на: 09/12/2007 10:48 am

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 269
Мнение 30/09/2013 12:40 pm     Контакт форма с добър Encoding. Отговорете с цитат


Дълго време търсих из всичките подобни теми за работещи контакт форми. Изпробвах почти всички и все без успех.

Изработвам всичко както трябва, задължителни полета, попълва се, изпраща се, но във емайла всичко излиза на "маймунки". Пробвах, променях charset... единственото до което стигам е имената на полетата да излязат на български, а попълненото в тях "маймунки" и обратното.

Има ли някой готова или идея как да се направи работеща, контакт форма без тези проблеми?

Необходим ми е добре работещ html файл с формата и send.php файл. Аз ще си го реконструирам с моите изисквания.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
embaka
Активен
Активен

Регистриран на: 04/05/2008 10:43 pm

Support: 105
Bonus: 191
Мнения: 2044
Мнение 30/09/2013 3:48 pm      Отговорете с цитат


PHP code:
	/** Изпращане на UTF-8 мейлове **/
function _sendUTFMail($from, $to, $subject, $message, $cc='', $bcc='')
{

/** Обработка на информацията за подавателя **/

$_check_from = explode("<",$from );
if (sizeof($_check_from) > 1) // Проверяваме дали е въведен текст освен E-mail адреса, ако да го енкодваме.
{
$headers = "From: =?UTF-8?B?".base64_encode($_check_from[0])."?= <". $_check_from[1] . "\r\n";
}
else
{
$headers = "From: $from\r\n";
}

/** Обработка на информацията за получателята **/

$_check_to = explode("<",$to );
if (sizeof($_check_to) > 1) // Проверяваме дали е въведен текст освен E-mail адреса, ако да го енкодваме.
{
$to = "=?UTF-8?B?".base64_encode($_check_to[0])."?= <". $_check_to[1];
}
/** Обработка на информацията за получателята **/

if (function_exists('mb_detect_encoding'))
{
if (mb_detect_encoding($subject) == 'UTF-8')
{
$subject="=?UTF-8?B?".base64_encode($subject)."?=\n"; // За да сме сигурни че заглавието ще е в UTF-8
}
else
{
$subject = mb_convert_encoding($subject, 'UTF-8');
$subject="=?UTF-8?B?".base64_encode($subject)."?=\n"; // За да сме сигурни че заглавието ще е в UTF-8
}
}
else
{
$subject="=?UTF-8?B?".base64_encode($subject)."?=\n"; // За да сме сигурни че заглавието ще е в UTF-8
}
/** Обработка на информацията за получателя на копие от съобщението**/
if($cc != '')
{
$_check_cc = explode("<",$cc );
if (sizeof($_check_cc) > 1) // Проверяваме дали е въведен текст освен E-mail адреса, ако да го енкодваме.
{
$headers .= "Cc: =?UTF-8?B?".base64_encode($cc[0])."?= <". $cc[1] . "\r\n";
}
else
{
$headers .="CC: $cc\r\n";
}
}

/** Обработка на информацията за получателя на скритото копие от съобщението **/

if($bcc != '')
{
$_check_bcc = explode("<", $bcc );
if (sizeof($_check_bcc) > 1)
{
$headers .= "Bcc: =?UTF-8?B?".base64_encode($bcc[0])."?= <". $bcc[1] . "\r\n";
}
else
{
$headers .= "Bcc: $bcc\r\n";
}
}

$headers .= "Content-Type: text/html; "
. "charset=UTF-8;\n"
. "MIME-Version: 1.0\n"
. "Content-Transfer-Encoding: 8bit\n"
#. "Reply-To: info@dwdvideo.com\n"
. "X-Mailer: PHP\n";
return mail($to, $subject, $message, $headers);

}
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
k0kicha
Турист
Турист

Регистриран на: 09/12/2007 10:48 am

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 269
Мнение 30/09/2013 5:10 pm      Отговорете с цитат


Това мисля, че е наистина добра работа. А имаш ли примерен html файл за формата ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
k0kicha
Турист
Турист

Регистриран на: 09/12/2007 10:48 am

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 269
Мнение 07/10/2015 12:29 pm      Отговорете с цитат


Някой може ли да се оправи с кода даден от колегата? Или код (линк) за читава контакт форма?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
uphero
Потребител
Потребител

Регистриран на: 20/02/2012 2:26 pm

Support: 31
Bonus: 62
Мнения: 690
Мнение 07/10/2015 1:32 pm      Отговорете с цитат


k0kicha написа:
Някой може ли да се оправи с кода даден от колегата? Или код (линк) за читава контакт форма?

Прди няколко години съм писал -
http://uphero.biz/skript-za-kontaktna-forma-raboteshta-korektno-s-kirilitsa/
виж дали ще ти свърши работа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
k0kicha
Турист
Турист

Регистриран на: 09/12/2007 10:48 am

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 269
Мнение 07/10/2015 2:28 pm      Отговорете с цитат


Не разбирам това поле само защо трябва да го има??? Няма ли как да си праща автоматично на зададен мейл?

        <input type="email" class="form-control" placeholder="Имейла на който ще се праща съобщението" name="to" required autofocus>


Иначе е уникална!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
uphero
Потребител
Потребител

Регистриран на: 20/02/2012 2:26 pm

Support: 31
Bonus: 62
Мнения: 690
Мнение 07/10/2015 3:00 pm      Отговорете с цитат


k0kicha написа:
Не разбирам това поле само защо трябва да го има??? Няма ли как да си праща автоматично на зададен мейл?

        <input type="email" class="form-control" placeholder="Имейла на който ще се праща съобщението" name="to" required autofocus>


Иначе е уникална!

Просто си добави:
$to = mail@mail.bg
вместо:
$to = htmlspecialchars($_POST['to']);
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
k0kicha
Турист
Турист

Регистриран на: 09/12/2007 10:48 am

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 269
Мнение 07/10/2015 9:53 pm      Отговорете с цитат


Сбъгва се нещо, като направя промяната не излиза формата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
k0kicha
Турист
Турист

Регистриран на: 09/12/2007 10:48 am

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 269
Мнение 08/10/2015 10:27 am      Отговорете с цитат


Оправих се, Благодаря ти!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> Javascript/DHTML - Готови кодове Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети