Ефект на лице

xto

Registered
Някой може ли да предложи вариант от обикновенна снимка да направя такова лице като грубо нарисувано...


http://2.bp.blogspot.com/-3tqGDsdc6Wk/TWZoGcQgybI/AAAAAAAAGdU/_851Os8LKT4/s1600/Mafia+II+poster.jpg
 
Това се прави на някоя програма за векторни изображения като illustrator, но техниките са пипкави. Ето ти туториал как става. blog.spoongraphics.co.uk/tutorials/how-to-create-a-beautiful-vector-portrait-in-illustrator

Само да поясня че не рекламирам дадения сайт просто се опитвам да помогна. Ако има някакви проблеми нека изтрият коментара ми.
Благодаря
 
Това което колегата е дал горе е доста занимавка. Пробвай да потърсиш такъв филтър или action за Photoshop (има доста, с доста добри резултати), ако не, влизаш в Illustrator и правиш един Live Trace Colored (виж как в Google) на изображението и после добавяш иум (Noise-Add Noise) от Photoshop :)
 
Със trace никога не можеш да постигнеш такъв резултат. Пробвал съм стотици пъти. На перфектно обработени чернобели снимки можеш да постигнеш ефект максимално близо до снимката, но не и като тази която е дал за пример колегата. Ако не тъсиш кой знае какви резултати става, аз дори мислех да му го предложа в началото ама се отказах :) . Нека пробва и да си прецени.
 
Косата и някои от светлосенките са с четки, такива резултати се постигат чрез рисуване. Забележи светлосенките върху палтото на човека долу, те не резултат от филтър/Live Trace или action. Лицата горе могат да се направят чрез Live Trace + action за Photoshop, който постига подобни резултати има доста в GraphicRiver. Шума може да е текстура, pattern а може да си е и обикновен Noise. При мен лично се получават добри резултати с Live Trace + текстура + Noise.
 

Горе