- Оптимизиране и кеширане на изображения
12
WT форуми -> SEO -> Оптимизиране и кеширане на изображения
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
Msecurity
Потребител
Потребител

Регистриран на: 18/09/2010 8:12 am

Support: 19
Bonus: 37
Мнения: 718
Мнение 25/04/2014 9:52 pm     Оптимизиране и кеширане на изображения Отговорете с цитат


Здравейте колеги
Как да оптимизирам и кеширам изображенията в сайта?
Тествам сайта през PageSpeed Insights и единственият проблем е това..

Оптимизирайте изображенията
Правилното форматиране и компресиране на изображенията може да спести много байтове данни.
Беззагубното компресиране...

Всичко друго си е ОК...

Мобилни устройства:
73 / 100Скорост
100 / 100 Практическа работа на потребителите

Настолни компютри
80 / 100Обобщена информация за предложенията

Предполагам че ако оправя и този проблем и всичко ще е 100/100 ...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DevNull
Активен
Активен

Регистриран на: 03/03/2007 1:12 am

Support: 104
Bonus: 178
Мнения: 1541
Мнение 25/04/2014 10:01 pm      Отговорете с цитат


Пробвай с GZIP компресиране.


<?php
function compress_output($output)
{
$crc = pack('V',crc32($output));
$size = pack('V',strlen($output));
$output = gzcompress($output, 9);

$data = "\x1f\x8b\x08\x00\x00\x00\x00\x00";
$data .= substr($output, 0, strlen($output) - 4);
$data .= $crc;
$data .= $size;

return $data;
}
header("Content-Encoding: gzip");
ob_start("compress_output");
?>
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Msecurity
Потребител
Потребител

Регистриран на: 18/09/2010 8:12 am

Support: 19
Bonus: 37
Мнения: 718
Мнение 27/04/2014 12:06 am      Отговорете с цитат


DevNull написа:
Пробвай с GZIP компресиране.


<?php
function compress_output($output)
{
$crc = pack('V',crc32($output));
$size = pack('V',strlen($output));
$output = gzcompress($output, 9);

$data = "\x1f\x8b\x08\x00\x00\x00\x00\x00";
$data .= substr($output, 0, strlen($output) - 4);
$data .= $crc;
$data .= $size;

return $data;
}
header("Content-Encoding: gzip");
ob_start("compress_output");
?>


Мммм това къде трябва да го сложа по точно?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DevNull
Активен
Активен

Регистриран на: 03/03/2007 1:12 am

Support: 104
Bonus: 178
Мнения: 1541
Мнение 27/04/2014 12:19 am      Отговорете с цитат


В някой .php файл който ще <? include("gzip.php"); ?> в началото на всеки документ.


--

Чесно казано това няма особено значение за SEO тъй като моя сайт е доста тежък от към javascript и по специално Google Api jQuery .

Content size ми е 164.2 KB

Извличане като Google

Време за изтегляне на резултат (в милисекунди): 3075
Време за изтегляне на нормална страница (в милисекунди):600

Със SEO-то спрямо Google нямам никакви проблеми

Ключови думи :

seo проверка
проверка на сайт
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Msecurity
Потребител
Потребител

Регистриран на: 18/09/2010 8:12 am

Support: 19
Bonus: 37
Мнения: 718
Мнение 27/04/2014 3:36 pm      Отговорете с цитат


Хмм когато го сложа това и всичко става ероглифи...
И само това показва... нищо друго при отаваряне на страницата?

�x��Z{o�F�;���F��K �8M��K��A`P�ZbB�,IY�5����ɵ���^Aq����Ey��P_�>���4%K����X�������fvf�RM[&Z�,8�V��@T]q��`h��G��RRHæKe�f�8�Zl�h��v�jX�Ck*u�HU�0�-%S�L�2�g��bA>�(� �@�Z�m��">7�Vo�e� ���Ӳ�����Ð@�JIR��~FN�3�Ť��& �\:[,f�r>��̧ �\1�L-��[��$̾���'}d҃"H`�J)0g�Ɉ=ņ��EU�\�4N��:U�Ҝ�0V�_�U�uX �J0 W�`Ub��~��AE���5��z�i���ȅt���� �L?mYMj��.l-�-��r�f5��6k-�u$����T� ;-G��JʁQ�H����V��NN�����rW�Gގ��x;�/�N�no��������Z�Lj�U�������� ���:��xϠAJUw�vA��6zJ ����"�����2m�V]�L:�_�s{�>��$9�$����clx���d.}`�T�gs3׮LO_��]��d�@wP���mxO���w�y�ۄ涷�0�,�3�{�uw�����o���� �A��sd�� ���M�P8Y��a�u0)�R���Lj���6�����X�Yo�� Fxx��J�6aA�������Ů��w��,�v��t:�H:G<�Hr��Y�t��9ڊK����D̈U��6�[+5R�z邡R{)Q����i�?��f����Qu�I? ����7����' ��:��9����+%]�C����窭�`9��}��g8RQ$:� ��6�YY@ ��r�}�u�T�7���Q���x�|��A�oJ��ë���X�m,Z�f�vS��8jN�rӇW�K�[���izP� �f߿vbT�9�*/6l�T�E�cifP�yNX�^�� �y�f�:��0u� ��g����]B�a�2���:�sr�Z�T��������X2M�.B�\��#�-�FZ��~�(�G�5c�d�U��_uy��zu�۰D�@_>����;S�Rj"���Kߢ��-g��@+��%�/����fk��҂�����{Pxw���k��x�G��r�>�C��k9�%��n'��VM�vB5���d<3#������̾S��ҙ���)���H���~�p�Ȇ�i޸��H�b&���r�����s�ۭ0����o 9os#"�E��]��O}��S7��x�r8u�Uݮ������ĵ<�|t�nppp�O��/`�q7X �&�X$� �O�_��C?x�x��o��#�-l>"�W�CT�ߠ���W!��/�yt��O�}����UȎo6�M4['��`� ��,�G�B/C�c��.�k���z`����M� e��0�n�Atk��9!V^2��Z�& 0_�s6!���u}[ �\d�Ɵ��0 �ᘿ,:s��c�ǔ?@ؚ���ࣔ�Ǹw�{#� ��d� ��mz�9�� <*|�}4�y�M#g��_!(�K�����A� x�%�{GD׆��>�r��q��K.-��p�.�'����������wg���h�lĨ(�b�� ?����Ϙ��4:��+�H�����[�j�~��1ۜ[���\>�*uP8��F 㸫(kմk�>/O{�V:-�dn��S���K��n>1}�L_���Da�jk�,����E��,+��<�j嚩����Dۆcr<6L��ꊙ�֥ �lN��C�.�~8�ZOQs~�P(D��$)��� ���5;���0�i��τC�\L�T� ��B\��򋝻���� ,j�� B�9>�v*��g �\&?119n�c�,P�F�Iz.�vpy����@DU��x-꠶M�s1�#%��Y��� 3xzmF��w�‘ �� 䃫Sш"=�m�`0::x K̀�n���O#����4㹋��4�C|dm����cg�?q� �/� �4�ŝ�����oN|�݈qߛ2}�3_�EU7v�lOj7�e��s'�?��8�$>-�;wnܜHX-�1���3�y� ����p~�71���� �t����D�4�����L�.(�9�Ia��|sRI(Ϊ�����x�O6��;��Cmw�.�6�}>1ކ�l���Ǹb�a�mXT���s�u�ʺخ+�1.p,Nbצ�L:�O��i1�K�kP�e�ZP��sjԐ�e���{�?0��&X�/t��Sy��q��z4n��e��D�A!7.5(��7OX'��>��Lf��x"��Մm)�fa4�]^U�y��oS���H�+�f����*�ff)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DevNull
Активен
Активен

Регистриран на: 03/03/2007 1:12 am

Support: 104
Bonus: 178
Мнения: 1541
Мнение 27/04/2014 5:16 pm      Отговорете с цитат


Задай кодировка UTF-8 за съдържанието с този код.


header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');


сложи това съв същия файл след

header("Content-Encoding: gzip");
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Msecurity
Потребител
Потребител

Регистриран на: 18/09/2010 8:12 am

Support: 19
Bonus: 37
Мнения: 718
Мнение 27/04/2014 7:57 pm      Отговорете с цитат


Няма разлика.. пак е същото
но пропусках да копна и това преди малко

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at index.php:1) in gzip.php on line 15

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at index.php:1) in gzip.php on line 16

Това са 15, 16 ред ...
header("Content-Encoding: gzip");
header("Content-Type: text/html; charset=utf-8");
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DevNull
Активен
Активен

Регистриран на: 03/03/2007 1:12 am

Support: 104
Bonus: 178
Мнения: 1541
Мнение 27/04/2014 8:05 pm      Отговорете с цитат


Погледни да нямаш някой празен ред най отгоре на файла. Имаш ли мета таг за кодировката ? Ако е windows-1251 или cp-1251 го промени на UTF-8.
Също така е възможно самия хост на който се намира сайта да е настроен да прави компресия.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Msecurity
Потребител
Потребител

Регистриран на: 18/09/2010 8:12 am

Support: 19
Bonus: 37
Мнения: 718
Мнение 27/04/2014 8:31 pm      Отговорете с цитат


Всичко си е точно... хостинга е от Супер хостинг ...
Ноо тези йероглифи...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DevNull
Активен
Активен

Регистриран на: 03/03/2007 1:12 am

Support: 104
Bonus: 178
Мнения: 1541
Мнение 27/04/2014 9:04 pm      Отговорете с цитат


Някъде по сайта имаш проблем с кодировката... също така провери самите файлове как ги кодираш. Това също е от значение. Ако ползваш Notepad++ задай Encode to UTF-8 without BOM
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Msecurity
Потребител
Потребител

Регистриран на: 18/09/2010 8:12 am

Support: 19
Bonus: 37
Мнения: 718
Мнение 27/04/2014 9:53 pm      Отговорете с цитат


Всичко си е както трябва...
Дали има значение че използвам класове?
Съмнявам се но все пак да попитам...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DevNull
Активен
Активен

Регистриран на: 03/03/2007 1:12 am

Support: 104
Bonus: 178
Мнения: 1541
Мнение 27/04/2014 10:05 pm      Отговорете с цитат


Не би трябвало да има значение. Класовете и функциите не определят кодировката на сайта.

Има и един друг вариант самия сървър да е с друга кодировка което силно ме съмнява.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> SEO Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
12
Страница 1 от 2


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети