Проблем(или не) с хард диска?

vinsbg

Registered
Здравейте,

снощи, както си стоях на лаптопа и изведнъж изскочи съобщение, че хард диска има bad sectors и да бекъпна, защото може да фейлне всеки момент.. това последвано от син екран.

Днес реших да му направя един пълен формат и ре-инстал на win-a .. проблема изчезна за около 2-3 часа след реинстала, но пак започна. За сега само ерори в логовете на windows-a.
6274.jpg


След проверка обаче с chkdsk не показва да има проблем, а в логовете продължават да си излизат warning-и. Ето и какво излиза след проверката съответно за дяловете E и C .. доколкото виждам и на двете има по 0КВ за лоши сектори...
6275.jpg
 
Сканирай диска за ерори ( десен бутон -> properties -> tools -> error-checking(check now) - > тикет на Scan for and attempt of bad sectors)
Но все пак, аз бих те посъветвал да започнеш да вадиш информацията от харда и да я запазиш. Също така и да се ориентираш към нов хард.

A bad sector on a drive is a sign of permanent damage to the drive. Unless you have reason to believe that your drive marked these sectors as bad incorrectly, you cannot "fix" them.
 

Горе