- 3 дънни платки които създават проблеми ?
12
WT форуми -> Софтуер Хардуер -> 3 дънни платки които създават проблеми ?
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
h3tr1k
Нов
Нов

Регистриран на: 13/07/2007 11:52 am

Support: 3
Bonus: 4
Мнения: 133
Мнение 01/04/2015 6:50 pm     3 дънни платки които създават проблеми ? Отговорете с цитат


Здравейте,колеги имам някой проблеми които не мога да разбера защо се появиха.

Първата дънна платка когато включа PWR2 жака който е с 4-пина тръгва и веднага гасне.

Когато го махна си тръгва нормално но не показва картина нито с вграденото нито с добавеното видео.

Тествал съм картата на друга конфигурация и си работи на 100%

Второто дъно по същия начин никаква картина като сложа PWR2 жака пак цъка и гасне веднага.

А третото дъно си върви нормално но не засича никакъв хард нито IDE нито SATA пробвах 6 различни харда с различни кабели.Не засича нищичко от тях.

Някакви предложения .. ?

С уважение,

Георги
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dakata__92
Активен
Активен

Регистриран на: 02/08/2011 9:24 pm

Support: 121
Bonus: 235
Мнения: 3115
Мнение 01/04/2015 7:32 pm      Отговорете с цитат


Колега с мултицет замери напреженията на жака ако ползваш едно и също захранване!
Черен: минус/земя/маса
Оранжев: +3.3V
Червен: +5V
Жълт: +12V
Принципно ако ти издава един пищящ звук при стартирането провери и намести рамката. Дори да не ти го дава пак я провери. Провери случайно и портът на картата да не е изгорял. Пробвай да добавиш клавиатура и мишка като конфигурацията. Пробвай после без тях и изобщо пробвай портовете защото съм срещал компютри които какъвто и хард да им слагаш или сменяш ако в даден USB порт примерно не открива клавиатурата в него дава пълен ерор и не се стартира. Провери дали процесора не ти прегрява и дали не подава твърде голямо напрежение на видеокартата и да я кара да спира. Много са варянтите колега!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
h3tr1k
Нов
Нов

Регистриран на: 13/07/2007 11:52 am

Support: 3
Bonus: 4
Мнения: 133
Мнение 01/04/2015 8:00 pm      Отговорете с цитат


Дака винаги си свързвам клавиатура защото ако случайно запали да си настроя биос-а но проблема е,че не засича нито един от хардовете процесора си е добре всичко е окей.
Нямам идея защо пробвал съм кабели захранвания сменях какво ли не..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dakata__92
Активен
Активен

Регистриран на: 02/08/2011 9:24 pm

Support: 121
Bonus: 235
Мнения: 3115
Мнение 01/04/2015 8:07 pm      Отговорете с цитат


h3tr1k написа:
Дака винаги си свързвам клавиатура защото ако случайно запали да си настроя биос-а но проблема е,че не засича нито един от хардовете процесора си е добре всичко е окей.
Нямам идея защо пробвал съм кабели захранвания сменях какво ли не..

Пробвай със смяна на кабела от дъното към харда(лентовия). Вероятно си го тествал но пробвай SATA или SATA 2 с преходници Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
h3tr1k
Нов
Нов

Регистриран на: 13/07/2007 11:52 am

Support: 3
Bonus: 4
Мнения: 133
Мнение 01/04/2015 8:13 pm      Отговорете с цитат


Значи на този компютър които не засича хард-а пробвах с всички слотове на дъното с всички кабели които имам а те са около 10.
С всички хардове налични които имам 6 IDE 2 SATA 1 ATA.
Не засече нито един.

А другите 2 дъна си стартират нормално но не вадят никаква картина.
Смисъл процесора си върти видео-то също вентилаторите но на монитора не излиза абсолютно нищичко Shocked
Някаква идея ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dakata__92
Активен
Активен

Регистриран на: 02/08/2011 9:24 pm

Support: 121
Bonus: 235
Мнения: 3115
Мнение 01/04/2015 8:15 pm      Отговорете с цитат


h3tr1k написа:
Значи на този компютър които не засича хард-а пробвах с всички слотове на дъното с всички кабели които имам а те са около 10.
С всички хардове налични които имам 6 IDE 2 SATA 1 ATA.
Не засече нито един.

А другите 2 дъна си стартират нормално но не вадят никаква картина.
Смисъл процесора си върти видео-то също вентилаторите но на монитора не излиза абсолютно нищичко Shocked
Някаква идея ?

Наистина много странен проблем.
За другите 2 пробвай да смениш рамта често ако е изгоряла прави този номер.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
h3tr1k
Нов
Нов

Регистриран на: 13/07/2007 11:52 am

Support: 3
Bonus: 4
Мнения: 133
Мнение 01/04/2015 9:12 pm      Отговорете с цитат


Току що пробвах това с рамта свалих мойте плочки от компа които си работят перфектно.
Пробвах ги една по една на другите 2-дъна нищо..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dakata__92
Активен
Активен

Регистриран на: 02/08/2011 9:24 pm

Support: 121
Bonus: 235
Мнения: 3115
Мнение 01/04/2015 9:49 pm      Отговорете с цитат


h3tr1k написа:
Току що пробвах това с рамта свалих мойте плочки от компа които си работят перфектно.
Пробвах ги една по една на другите 2-дъна нищо..

Едно и също захранване ли ползваш за тестовете? Сигурен ли си че работи или че може да ги захрани?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
h3tr1k
Нов
Нов

Регистриран на: 13/07/2007 11:52 am

Support: 3
Bonus: 4
Мнения: 133
Мнение 01/04/2015 11:46 pm      Отговорете с цитат


Имам различни 350,400,500,300W с всичите пробвах нищо пак..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dakata__92
Активен
Активен

Регистриран на: 02/08/2011 9:24 pm

Support: 121
Bonus: 235
Мнения: 3115
Мнение 02/04/2015 8:05 am      Отговорете с цитат


h3tr1k написа:
Имам различни 350,400,500,300W с всичите пробвах нищо пак..

Сигурен ли си, че дъната не са си заминали?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
h3tr1k
Нов
Нов

Регистриран на: 13/07/2007 11:52 am

Support: 3
Bonus: 4
Мнения: 133
Мнение 02/04/2015 8:55 am      Отговорете с цитат


Ами до колкото знам не подмених им кондензаторите само едното извади картина.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
acira
Турист
Турист

Регистриран на: 11/04/2007 10:28 pm

Support: 1
Bonus: 2
Мнения: 221
Мнение 02/04/2015 10:34 am      Отговорете с цитат


Доста възможно е при подмяната на кондензаторите да си ги довършил.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> Софтуер Хардуер Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
12
Страница 1 от 2


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети