- Последни теми в форумите (интегриран IPB)
12
WT форуми -> PHP-Fusion -> Последни теми в форумите (интегриран IPB)
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
FirstBlood
Турист
Турист

Регистриран на: 16/02/2007 11:23 am

Support: 14
Bonus: 46
Мнения: 560
Мнение 31/05/2007 9:24 am     Последни теми в форумите (интегриран IPB) Отговорете с цитат


Здравейте!
Интегрирах си PHP-Fusion-а с IPB, но уви не мога да направя да показва последните теми в форумите...просто не знам как става. Използвах урок за показване в обикновен портал но пак не става.

Ето го и кода
$host="localhost";
//Ако го държите на вашия сървър. Ако не, посочете пътя до сървъра.
$user="root";
$pass="pass";
$db="system_db";
//Прии мен е така, защото така съм кръстил БД на форума. Ако вие сте я кръстили по друг начин, променете го.
$table_topics="ipb_topics";
$table_forums="ipb_forums";
$table_category="ipb_categories";
$laforums="10";
//Колко теми да показва. Вие можете да изберете повече или по-малко.
$link=mysql_connect($host, $user, $pass);
$db=mysql_select_db($db);
$query="select * from $table_topics order by start_date desc limit 0,$laforums";
$result=mysql_query($query, $link);
while ($row=mysql_fetch_array($result)) {
$query1="select * from $table_forums where id='$row[forum_id]'";
$result1=mysql_query($query1, $link);
$row1=mysql_fetch_array($result1);
$forum_name=$row1[name];
$category_id=$row1[category];
$cat=$row2[name];
if ( $row[posts]==0 ){
echo "<a xhref='forum/index.php?showtopic=$row[0]'>$cat: $row[title]</a><br>";
}
//Това е за заглавието на темата.
else {
echo "<a xhref='forum/index.php?showtopic=$row[0]'>$cat: $row[title]</a> ($row[posts])<br>";
}
//Това е за  броя на отговорите в темата.
}
?>


Мерси!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
porostorm
Редовен
Редовен

Регистриран на: 09/03/2007 11:12 pm

Support: 70
Bonus: 140
Мнения: 1246
Мнение 31/05/2007 10:30 am      Отговорете с цитат


Пише се във форума!

http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=1089
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
roskata
Редовен
Редовен

Регистриран на: 06/06/2006 2:47 pm

Support: 18
Bonus: 36
Мнения: 1144
Мнение 31/05/2007 11:00 am      Отговорете с цитат


Я дай да видим урока за интеграцията Smile а когато имам регнати над 100 потребителя, как да го интегрирам и тези потребители да са регнати във форума?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
FirstBlood
Турист
Турист

Регистриран на: 16/02/2007 11:23 am

Support: 14
Bonus: 46
Мнения: 560
Мнение 31/05/2007 4:39 pm      Отговорете с цитат


porostorm написа:
Пише се във форума!

http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=1089

OK ама как да го направя да излиза в панел ?

@roskata
Това е урока.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
roskata
Редовен
Редовен

Регистриран на: 06/06/2006 2:47 pm

Support: 18
Bonus: 36
Мнения: 1144
Мнение 31/05/2007 5:13 pm      Отговорете с цитат


Да де, тоя го знам ама аз имам към 150 регистрирани и искам като интегрирам да са си регнати и във форума, а те няма да са...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
FirstBlood
Турист
Турист

Регистриран на: 16/02/2007 11:23 am

Support: 14
Bonus: 46
Мнения: 560
Мнение 31/05/2007 5:33 pm      Отговорете с цитат


roskata написа:
Да де, тоя го знам ама аз имам към 150 регистрирани и искам като интегрирам да са си регнати и във форума, а те няма да са...

Нямам идея как ще стане. Аз го ползвам още от самото начало и всички регнати са регнати и в форума Cool
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
roskata
Редовен
Редовен

Регистриран на: 06/06/2006 2:47 pm

Support: 18
Bonus: 36
Мнения: 1144
Мнение 31/05/2007 6:05 pm      Отговорете с цитат


Я дай да вида сайта ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
FirstBlood
Турист
Турист

Регистриран на: 16/02/2007 11:23 am

Support: 14
Bonus: 46
Мнения: 560
Мнение 31/05/2007 6:14 pm      Отговорете с цитат


roskata написа:
Я дай да вида сайта ?

Имаш лс.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
admin
Активен
Активен

Регистриран на: 02/07/2005 1:36 am

Support: 224
Bonus: 474
Мнения: 11684
Мнение 31/05/2007 6:42 pm      Отговорете с цитат


Отваряш контрол панела:
Управление на системата-> Панели -> Добавя нов панел

Пишеш някакво име на панела после
на Име на файла: оставяш none.

и в textareata ще видиш, че пише:

openside("name");
  echo "content";
closeside();


Правиш следното:

openside("Последни мнения от форума");


и тук пишеш php кода който искаш да се изпълни в панела.
В случая кода от урока.

От урока трябва само да махнеш началното <? и крайното ?> .
Ако има по средата на файла подобни не ги махай.




closeside();



след като дадеш "запази панела"
ще имаш работещ панел който може да управляваш
както останалите.


Пример:


Слагаш в textarea-та това:

openside("name");

$а=5+1;
  echo $а;

closeside();


и го запазваш.
След това ще имаш панел вкойто ще се появи числото 6.
Разбираш ли колко е лесно?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
FirstBlood
Турист
Турист

Регистриран на: 16/02/2007 11:23 am

Support: 14
Bonus: 46
Мнения: 560
Мнение 31/05/2007 7:18 pm      Отговорете с цитат


admin написа:
Отваряш контрол панела:
Управление на системата-> Панели -> Добавя нов панел

Пишеш някакво име на панела после
на Име на файла: оставяш none.

и в textareata ще видиш, че пише:

openside("name");
  echo "content";
closeside();


Правиш следното:

openside("Последни мнения от форума");


и тук пишеш php кода който искаш да се изпълни в панела.
В случая кода от урока.

От урока трябва само да махнеш началното <? и крайното ?> .
Ако има по средата на файла подобни не ги махай.




closeside();



след като дадеш "запази панела"
ще имаш работещ панел който може да управляваш
както останалите.


Пример:


Слагаш в textarea-та това:

openside("name");

$а=5+1;
  echo $а;

closeside();


и го запазваш.
След това ще имаш панел вкойто ще се появи числото 6.
Разбираш ли колко е лесно?

Разбрах Smile
+1 , но имам един проблем със скрипта.
Панела изглежда така:

Последни теми в форумите (интегрира
Изглежда ОК, но линк няма.
Някой може ли да помогне ?
EDIT: Мисля, че проблема не е в кода. Пробвах това:
openside("Последно в форумитеe");
echo "<a hreff=http://asd.com >asdfasdfafas</a>";
closeside();

и пак става само като линк, нo се едно e hover.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
admin
Активен
Активен

Регистриран на: 02/07/2005 1:36 am

Support: 224
Bonus: 474
Мнения: 11684
Мнение 31/05/2007 9:14 pm      Отговорете с цитат


А разреши ли го?

То опциите в "панели" даде ли му "Разрешава"?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
FirstBlood
Турист
Турист

Регистриран на: 16/02/2007 11:23 am

Support: 14
Bonus: 46
Мнения: 560
Мнение 31/05/2007 9:26 pm      Отговорете с цитат


admin написа:
А разреши ли го?

То опциите в "панели" даде ли му "Разрешава"?

Разреших го, извадих го на страницата, но вместо линк има просто надпис с името на темата, а не линк.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> PHP-Fusion Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
12
Страница 1 от 2


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети