- Извеждане на логнатия потребител как?
WT форуми -> Всичко за phpBB -> Извеждане на логнатия потребител как?
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
systems
Турист
Турист

Регистриран на: 28/09/2012 9:04 pm

Support: 3
Bonus: 6
Мнения: 237
Мнение 07/02/2016 9:48 pm     Извеждане на логнатия потребител как? Отговорете с цитат


Добър вечер въпроса ми е прост може ли да се изведе името на потребителя които се е
логнал в форума на отделна страница намираща се в папката на форума аз опитвам така но нестава:

PHP code:
<?php
if ($user->data['user_id'] == ANONYMOUS)
{
echo 'Please login!';
}

else
{
echo ' logging in, ' . $user->data['username_clean'];
}
?>
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
uphero
Потребител
Потребител

Регистриран на: 20/02/2012 2:26 pm

Support: 31
Bonus: 62
Мнения: 690
Мнение 07/02/2016 10:48 pm      Отговорете с цитат


PHP code:
define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path = (defined('PHPBB_ROOT_PATH')) ? PHPBB_ROOT_PATH : './';
$phpEx = substr(strrchr(__FILE__, '.'), 1);
include($phpbb_root_path . 'common.' . $phpEx);

// Start session management
$user->session_begin();
$auth->acl($user->data);
$user->setup();


Сложи това най-отгоре в страницата
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
systems
Турист
Турист

Регистриран на: 28/09/2012 9:04 pm

Support: 3
Bonus: 6
Мнения: 237
Мнение 14/02/2016 1:38 am      Отговорете с цитат


Добър вечер инсталирах си phpbb 3.1.7 и инклуднах в форума пхп фаил със следното съдържание:



PHP code:
<?php

if ($user->data['user_id'] == ANONYMOUS)

{

   echo 'Please login!';

}



else
{
   echo ' logging in, ' . $user->data['user_email'];
}
?>

това съм го инклуднал в потребителския панел но проблема е че не изкарва имеила на потребителя а седи на:logging in:
ако пък направя скрипта така:



PHP code:
<?php

define('IN_PHPBB', true);

$phpbb_root_path = (defined('PHPBB_ROOT_PATH')) ? PHPBB_ROOT_PATH : './';

$phpEx = substr(strrchr(__FILE__, '.'), 1);

include($phpbb_root_path . 'common.' . $phpEx);


// Start session management
$user->session_begin();
$auth->acl($user->data);
$user->setup();
if ($user->data['user_id'] == ANONYMOUS)
{
   echo 'Please login!';
}

else
{
   echo ' logging in, ' . $user->data['user_email'];
}
?>




скрипта работи и извежда емаил адреса на логнатия потребител но когато го заредя в браузъра като:test.php
но когато го заредя от потребителския панел ми дава тази грешка:

[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/test.php on line 4: Constant IN_PHPBB already defined


Fatal error: Cannot redeclare deregister_globals() (previously declared in /var/www/community/includes/startup.php:37) in /var/www/community/includes/startup.php on line 37


ако пък оставя само този код:

PHP code:
<?php

if ($user->data['user_id'] == ANONYMOUS)

{

   echo 'Please login!';

}



else
{
   echo ' logging in, ' . $user->data['user_email'];
}
?>


в потребителкия панел пише само:logging in:
а като пусна ерор репорт на фаила ми казва това:

[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/test.php on line 4: Undefined variable: user
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/test.php on line 4: Trying to get property of non-object
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/test.php on line 11: Undefined variable: user
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/test.php on line 11: Trying to get property of non-object
logging in,


има ли някакъв начин да изведа с този код в потребителския панел емаил адреса на логнатия потребител и съществуава ли въобще вариянт защото изчетох доста форуми и опитах доста неща но проблема си остава извън панела извежда,
а пък през панела дава грешки.
моля ви помогнете ми!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
uphero
Потребител
Потребител

Регистриран на: 20/02/2012 2:26 pm

Support: 31
Bonus: 62
Мнения: 690
Мнение 14/02/2016 2:25 am      Отговорете с цитат


PHP code:
<?php
define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path = (defined('PHPBB_ROOT_PATH')) ? PHPBB_ROOT_PATH : './';
$phpEx = substr(strrchr(__FILE__, '.'), 1);
include($phpbb_root_path . 'common.' . $phpEx);
$user->session_begin();
$auth->acl($user->data);
if($user->data['user_id'] == ANONYMOUS) {
echo 'Please login!';
} else {
echo ' logging in, ' . $user->data['user_email'];
}

Това при мен работи идеално.

Ако тестваш на на локален аз съм пас.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
systems
Турист
Турист

Регистриран на: 28/09/2012 9:04 pm

Support: 3
Bonus: 6
Мнения: 237
Мнение 14/02/2016 11:33 pm      Отговорете с цитат


То самия скрипт и при мен работи но така като го инклудна в темплеита на форума
и го сложа в потребителския панел спира да работи.

<!-- INCLUDEPHP test.php -->



иначе ако го заредя от браузъра работи самия скрипт но както го вкарам с инклудване спира да работи опитах с други скриптове които са php те вървят без грешка с инклудване.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
uphero
Потребител
Потребител

Регистриран на: 20/02/2012 2:26 pm

Support: 31
Bonus: 62
Мнения: 690
Мнение 15/02/2016 1:52 pm      Отговорете с цитат


systems написа:
То самия скрипт и при мен работи но така като го инклудна в темплеита на форума
и го сложа в потребителския панел спира да работи.

<!-- INCLUDEPHP test.php -->



иначе ако го заредя от браузъра работи самия скрипт но както го вкарам с инклудване спира да работи опитах с други скриптове които са php те вървят без грешка с инклудване.

Сега седни и наново напиши каква е целта, твоя подход е повече от грешен и само ни губиш времето.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
systems
Турист
Турист

Регистриран на: 28/09/2012 9:04 pm

Support: 3
Bonus: 6
Мнения: 237
Мнение 15/02/2016 6:50 pm      Отговорете с цитат


Целта ми е да изведа като меню в потребитетилския панел на форума емаил адреса на логнатия потребител това е целта, менюто го извеждам но не и емаил адреса.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
uphero
Потребител
Потребител

Регистриран на: 20/02/2012 2:26 pm

Support: 31
Bonus: 62
Мнения: 690
Мнение 16/02/2016 4:26 am      Отговорете с цитат


systems написа:
Целта ми е да изведа като меню в потребитетилския панел на форума емаил адреса на логнатия потребител това е целта, менюто го извеждам но не и емаил адреса.

https://wiki.phpbb.com/Tutorial.Template_syntax
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> Всичко за phpBB Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети