- Грешка Warning: require_once
WT форуми -> PHP и MySQL готови кодове -> Грешка Warning: require_once
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
f2play
Нов
Нов

Регистриран на: 04/12/2016 10:23 am

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 4
Мнение 04/12/2016 10:37 am     Грешка Warning: require_once Отговорете с цитат


Добро утро,
Нов съм в програмирането на уебсайтове. Имам желание да направя сайт за новини свързани с игри. Свалих и инсталирах една готова система, но нещо съм пропуснал...
При въвеждане на точна директория свързана със системата за новини изписва следното:
Warning: require_once(class.user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/f2playor/public_html/news/news/index.php on line 3

Fatal error: require_once(): Failed opening required 'class.user.php' (include_path='.:/usr/local/php56fcgi/lib/php') in /home/f2playor/public_html/news/news/index.php on line 3
Благодаря предварително!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
novakabg
Турист
Турист

Регистриран на: 13/05/2016 2:29 pm

Support: 5
Bonus: 10
Мнения: 222
Мнение 04/12/2016 8:44 pm      Отговорете с цитат


Дай си кода!
Виж какво пише failed to open stream
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
anonimen
Активен
Активен

Регистриран на: 11/06/2012 8:07 pm

Support: 141
Bonus: 281
Мнения: 1307
Мнение 04/12/2016 10:27 pm      Отговорете с цитат


novakabg написа:
Дай си кода!
Виж какво пише failed to open stream

На готова система ще е излишно да дава кода. По-скоро има грешка някъде в пътищата.

Към автора: пускаш това в терминала:
Цитат:
find /home/f2playor -name "class.user.php"

би трябвало да ти изкара само 1 файл. Може да се забави, ако ти е голям и пълен диска. Ако знаеш къде са се инсталирали другите части на системата, замести директорията в командата с тази на системата ( би трябвало да сработи и така)

След като знаеш къде е въпросният файл, можеш да добавиш съответната директория към include path-а на php:

PHP code:
set_include_path(get_include_path() . PATH_SEPARATOR . 'директорията');


http://php.net/manual/bg/function.set-include-path.php
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vinsbg
Редовен
Редовен

Регистриран на: 28/01/2009 2:21 pm

Support: 50
Bonus: 86
Мнения: 2553
Мнение 05/12/2016 6:57 am     Re: Грешка Warning: require_once Отговорете с цитат


f2play написа:

Warning: require_once(class.user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/f2playor/public_html/news/news/index.php on line 3

Fatal error: require_once(): Failed opening required 'class.user.php'


Файла липсва в тази директория..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dakata__92
Активен
Активен

Регистриран на: 02/08/2011 9:24 pm

Support: 115
Bonus: 223
Мнения: 2939
Мнение 05/12/2016 11:06 am     Re: Грешка Warning: require_once Отговорете с цитат


vinsbg написа:
f2play написа:

Warning: require_once(class.user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/f2playor/public_html/news/news/index.php on line 3

Fatal error: require_once(): Failed opening required 'class.user.php'


Файла липсва в тази директория..

Или е в грешна директория.
Едвали има две директории news.

/public_html/news/news/index.php

Да не е така пътя до файла?
/public_html/news/index.php
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
f2play
Нов
Нов

Регистриран на: 04/12/2016 10:23 am

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 4
Мнение 06/12/2016 6:25 pm      Отговорете с цитат


Не е объркан пътя до директорията. Точно по този начин е в хостинг акаунта. Може и самата система да не работи добре както споделих преди това. Отказах се от нея. Ще се опитам сам да направя отначало нещо сам и в последствие ще я "ъпгрейдвам". Може ли да споделите от къде да започна да пиша и да се уча същевреммено. В момента мога да правя страници с html и малко с php.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vinsbg
Редовен
Редовен

Регистриран на: 28/01/2009 2:21 pm

Support: 50
Bonus: 86
Мнения: 2553
Мнение 07/12/2016 7:12 am      Отговорете с цитат


f2play написа:
Не е объркан пътя до директорията. Точно по този начин е в хостинг акаунта. Може и самата система да не работи добре както споделих преди това. Отказах се от нея. Ще се опитам сам да направя отначало нещо сам и в последствие ще я "ъпгрейдвам". Може ли да споделите от къде да започна да пиша и да се уча същевреммено. В момента мога да правя страници с html и малко с php.

А защо не използваш директно Wordpress например? Има много добри безплатни теми точно за новини и т.н.

Мисля, че за начинаещ е добро начало. Лесно се инсталира и лесно се добавят статии през админ панела.

Само за пример една безплатна тема за wordpress: http://www.demos.machothemes.com/newsmag-lite/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
f2play
Нов
Нов

Регистриран на: 04/12/2016 10:23 am

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 4
Мнение 07/12/2016 1:01 pm      Отговорете с цитат


Сайтът ще бъде за ревюта на компютърни игри и не само. Тоест темата трябва да е "игри", а хубава безплатна тема за игри не съм видял до момента. Дано да греша разбира се, но потърсил съм доста обстойно.
Ще съм ти благодарен ако ми препоръчаш безплатна тема за Wordpress.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vinsbg
Редовен
Редовен

Регистриран на: 28/01/2009 2:21 pm

Support: 50
Bonus: 86
Мнения: 2553
Мнение 07/12/2016 2:42 pm      Отговорете с цитат


Теми за игри има много и то безплатни. Дефинирай "хубава", защото твоето разбиране за хубаво е различно от моето най-вероятно.

Най-вероятно ако не седнес сам да си я направиш или някой не ти я направи по точни изисквания ... никоя в интернет няма да ти хареса ( от безплатните ) Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
f2play
Нов
Нов

Регистриран на: 04/12/2016 10:23 am

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 4
Мнение 08/12/2016 3:21 pm      Отговорете с цитат


Ами фона да е тъмен и да няма спонсорирани линкове (реклами). Общо взето това е добре за мен. Но като ли не искам да използвам wordpress. Нещо не ми харесва самата структура и най- вероятно сам ще си направя сайта. Благодаря за помощта!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> PHP и MySQL готови кодове Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети