- Центриране на картинка с линка
WT форуми -> HTML / Javascript / CSS -> Центриране на картинка с линка
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
Hous
Активен
Активен

Регистриран на: 22/03/2008 11:19 pm

Support: 111
Bonus: 213
Мнения: 2538
Мнение 07/01/2017 12:05 pm     Центриране на картинка с линка Отговорете с цитат


Здравейте, искам да центрирам картинка с линк, но самия линк да остане само върху картинката а не и на разстоянието от ляво и дясно на нея.
Към момента я центрирам така:

<a href="bla">
<img class="aligncenter" src="kartinka.jpg" border="0">
</a>


    clear: both;
    margin-top: 0;
    margin-bottom: 1.6em;

.aligncenter {
    display: block;
    margin-right: auto;
    margin-left: auto;
}


Ако изтрия display:block се оправя линка но картинката не се центрира. Можете ли да дадете идея?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
syneidesys
Турист
Турист

Регистриран на: 02/11/2012 9:57 am

Support: 27
Bonus: 52
Мнения: 245
Мнение 07/01/2017 12:14 pm      Отговорете с цитат


Трябва да го сложиш във блоков елемент като DIV и да му дадеш определени размери.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Hous
Активен
Активен

Регистриран на: 22/03/2008 11:19 pm

Support: 111
Bonus: 213
Мнения: 2538
Мнение 07/01/2017 12:15 pm      Отговорете с цитат


Понеже става дума за уордпрес пост, няма как да добавям DIV елемент.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Revelation
Турист
Турист

Регистриран на: 24/03/2013 3:23 pm

Support: 40
Bonus: 80
Мнения: 563
Мнение 07/01/2017 12:57 pm      Отговорете с цитат


Hous написа:
Понеже става дума за уордпрес пост, няма как да добавям DIV елемент.


Е както добавяш <a> и <img> не можеш ли да ги опаковаш в <div>? Не знам какво използваш(като плъгини или директно бараш кода), но би трябвало да можеш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Hous
Активен
Активен

Регистриран на: 22/03/2008 11:19 pm

Support: 111
Bonus: 213
Мнения: 2538
Мнение 07/01/2017 2:04 pm      Отговорете с цитат


Директно в пост-а е и за това не мога да пипам по кода, само css-a
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
syneidesys
Турист
Турист

Регистриран на: 02/11/2012 9:57 am

Support: 27
Bonus: 52
Мнения: 245
Мнение 07/01/2017 2:59 pm      Отговорете с цитат


Ами виж това което добавяш във какъв блоков елемент се пада и на него със CSS му дай размери и начини за центроване като margin:auto.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> HTML / Javascript / CSS Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети