- Подобност на масиви
WT форуми -> PHP MySQL ASP.NET -> Подобност на масиви
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
dakata__92
Активен
Активен

Регистриран на: 02/08/2011 9:24 pm

Support: 115
Bonus: 223
Мнения: 2951
Мнение 18/06/2017 2:07 pm     Подобност на масиви Отговорете с цитат


Понеже кода е доста ще го поставя, като връзка тук и всеки ще може да си го подкара сам.
https://pastebin.com/PbzGcmag
Проблема е следният. Имам масив, който очертава (изписва) цифрата 6 в браузъра ($matrix6). За да не създавам подобен масив, който да заема още от страницата, реших само да обърна $matrix6 на 180 градуса и да стане $matrix9, който очертава (изписва) цифрата 9 в браузъра. Въпроса ми към по-знаещите е, как да изчисля подобността (приликата) в проценти, между двата масива ($matrix6 и $matrix9)? Интересува ме колко процента 6 прилича на 9? Да кажем, че това са фрактали и правя сравнение между тях. Дайте идея как да направя сравнението примерно по големина на масивите и най-вече по изписването на цифрите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Fakeheal
Support
Support

Регистриран на: 17/04/2010 8:37 am

Support: 341
Bonus: 680
Мнения: 2563
Мнение 19/06/2017 6:10 pm      Отговорете с цитат


Цитат:
Въпроса ми към по-знаещите е, как да изчисля подобността (приликата) в проценти, между двата масива ($matrix6 и $matrix9)? Интересува ме колко процента 6 прилича на 9?


В смисъл искаш да видиш колко "места" в масивите имат еднакви стойности?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dakata__92
Активен
Активен

Регистриран на: 02/08/2011 9:24 pm

Support: 115
Bonus: 223
Мнения: 2951
Мнение 19/06/2017 11:08 pm      Отговорете с цитат


Пиша OCR и в момента съм на тази част с разпознаването на символите. Правя си темплейти и мисля да направя така, че да се сравнява символа с темплейтната система и спрямо това кой от символите прилича в най-голяма степен на някой от шаблоните, то това да се взема като стойност. Функцията array_intersect и производните и ми помагат до някаква степен но нещата не са пълни. Няма как да направя прогресивно не само по ключове и стойности сравняване ами и по кординатите им чертаещи някаква регресия.
Fakeheal написа:

В смисъл искаш да видиш колко "места" в масивите имат еднакви стойности?

Ммм по-скоро какво чертае. Не ме интересува много много какви са стойностите(заетите пиксели) в масива. Интересува ме как да направя така, че масив чертаещ 3 да ми каже че 3 прилича примерно на масив чертаещ шаблон 8 - 50%. Нещо подобно но ми убягва логиката за създаване.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Revelation
Турист
Турист

Регистриран на: 24/03/2013 3:23 pm

Support: 40
Bonus: 80
Мнения: 563
Мнение 20/06/2017 1:32 pm      Отговорете с цитат


Нямам други числа за да пробвам, но сега пробвах със similar_text() и ми даде 53% еднаквост. Ако имах и други числа да пробвам, щеше да е по-добре, но ако искаш тествай сам.

В двата foreach-а просто събрах стринговете на един ред, всички празни места ги замених със запетая(може и друг знак различен от участващите за рисуването) и след това:

PHP code:

similar_text($string6, $string9, $percent);

echo $percent;


Тествай, ако е горе-долу точно, можеш да си направиш нужните проверки, за да разбереш дали 3 е на 50% 8.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> PHP MySQL ASP.NET Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети