- popup modal window on input submit
123
WT форуми -> HTML / Javascript / CSS -> popup modal window on input submit
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
teroristd
Редовен
Редовен

Регистриран на: 18/02/2010 1:50 pm

Support: 80
Bonus: 172
Мнения: 1575
Мнение 31/07/2017 4:15 pm      Отговорете с цитат


Не че не искам. Наистина не мога да ви разбера. За какъв гет ми говорите? Кое да разделя?


class model {
function(){
//заявка към базата
}
}

class controller(){
function(){
if(isset($_POST['submit']){
//викам функцията от модела
}
}
}

//във вю-то е формата и джаваскрипта.


edit:
Виждам че сте пуснали коментари докато пиша.

Тази проверка винаги си минава. Пробвал съм я и не стана. if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')

try catch-a хваща ексепшън от друг модел който проверява дали потребителя е логнат. Този модел хвърля ексепшън само когато потребителят не е логнат, но той няма значение в случая.

Последната промяна е направена от teroristd на 31/07/2017 4:29 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Fakeheal
Support
Support

Регистриран на: 17/04/2010 8:37 am

Support: 341
Bonus: 680
Мнения: 2562
Мнение 31/07/2017 4:21 pm      Отговорете с цитат


В ларавел имаш един файл - routes.php (или web.php, в по-новите версии).

В него си дефинираш routes или иначе казано кой URL от кой контролер/метод трябва да се изпълнява. Гара разпределителна.

Там си пишеш:

Цитат:

Route::get('/moq-qk-url', 'MoqQkKontroler@moqQkGetMetod');
Route::post('/moq-qk-url', 'MoqQkKontroler@moqQkGetMetod');


Синята част указва, че ако URL-а бъде достъпен през GET ще се изпълни метода moqQKGetMetod от контролера MoqQkKontroler. Червена част е достъпен URL, който само през POST може да бъде достъпен.

Контролера да кажем, че представлява нещо от сорта на:
Цитат:
class MoqQkKontroler extends Controller {
public function moqQkGetMetod() {
//показваш някакво view, например
}

public function moqQkPostMetod() {
// обработваш някакъв post request
// например събмитната форма
}
}


Разгледай някои rest фреймуърци.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
teroristd
Редовен
Редовен

Регистриран на: 18/02/2010 1:50 pm

Support: 80
Bonus: 172
Мнения: 1575
Мнение 31/07/2017 5:50 pm      Отговорете с цитат


Това е много хубаво. Аз с Ларавел не се опитвам да се сравнявам. При мен е много по-просто. Но всъщност имам това разделение. Вю-то го дисплейвам в друга метод, а в този обработвам post-a. Имам си функции подобно на Ларавел за get и post. В случая си идва post.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
flafy
Нов
Нов

Регистриран на: 22/09/2013 6:36 pm

Support: 7
Bonus: 14
Мнения: 60
Мнение 31/07/2017 8:25 pm      Отговорете с цитат


Като каза, че получаваш нежелани записи, това ме доведе до мисълта, че след като потребителя посети даденият url се изпълнява и самата заявка със стойностите, които са ти зададени по подразбиране в html формуляра. Тоест или трябва да направиш проверка дали е зададен $_POST или просто действието да е на друг url адрес. Например - html формуляра ти да е на адрес my-url/home/, а form action-а да е към my-url/home/post
А, и друго ми идва на акъла - колко html формуляра имаш на страницата ? Тъй като в JS-а закачаш събитие за всички формуляри на страницата
Javascript code:
$('form').on('submit', function(event){}
, пробвай да зададеш на самия формуляр уникалност. Например
HTML code:
<form id='test-form'></form>
и съответно
Javascript code:
$('#test-form').on('submit', function(event){}
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
teroristd
Редовен
Редовен

Регистриран на: 18/02/2010 1:50 pm

Support: 80
Bonus: 172
Мнения: 1575
Мнение 31/07/2017 8:42 pm      Отговорете с цитат


Само една форма имам.

Това може би ще премахне проблема.
Цитат:
Например - html формуляра ти да е на адрес my-url/home/, а form action-а да е към my-url/home/post

Ще го пробвам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
raiden
Активен
Активен

Регистриран на: 08/12/2006 10:13 am

Support: 181
Bonus: 448
Мнения: 2136
Мнение 01/08/2017 7:48 am      Отговорете с цитат


Винаги отделяй AJAX route-овете, не е ОК в собствения си сайт да пращаш рекуест към адрес, който връща HTML, освен в случаите когато точно този HTML ти трябва като резултат (пример: Thank-you съобщения след събмит на форма). И пак е по-добре респонса да ти е в JSON, дори и само с 1 ключ.
В конкретния случай явно не можеш да се сетиш какъв е проблема на твоя подход, но ако сега решиш че тоя AJAX трябва да върне нещо (например брой продукти в кошницата) на база на което да извършиш действие на страницата с формата, ще се сетиш.
Приемливо решение е да обособиш 1 контролер само за AJAX и вътре да имаш по 1 метод за всеки route.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
teroristd
Редовен
Редовен

Регистриран на: 18/02/2010 1:50 pm

Support: 80
Bonus: 172
Мнения: 1575
Мнение 01/08/2017 9:29 am      Отговорете с цитат


Ох не знам нищо не ми се получава. Мисля да се откажа от този модал. Имам едно питане това демо работи ли при вас? http://labs.jonsuh.com/jquery-ajax-php-json/
При мен не работи. Започвам да се питам дали не е нещо по настройките на windows-a да съм включил без да знам Shocked .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
flafy
Нов
Нов

Регистриран на: 22/09/2013 6:36 pm

Support: 7
Bonus: 14
Мнения: 60
Мнение 01/08/2017 9:59 am      Отговорете с цитат


Не работи, но си има причина за това: popup modal window on input submit

Както ти казаха, отвори си Developer Tools-а на браузъра (Ctrl+Shift+I за Chrome) преди да събмитнеш формуляра и виж какво се случва при теб. Все нещо трябва да излезе.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
teroristd
Редовен
Редовен

Регистриран на: 18/02/2010 1:50 pm

Support: 80
Bonus: 172
Мнения: 1575
Мнение 01/08/2017 11:31 am      Отговорете с цитат


Аз вече реших че цялата работа е в моя телевизор. Как пък от всички скриптове съм попаднал точно на неработещия Very Happy .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
uphero
Потребител
Потребител

Регистриран на: 20/02/2012 2:26 pm

Support: 31
Bonus: 62
Мнения: 690
Мнение 01/08/2017 12:57 pm      Отговорете с цитат


teroristd написа:
Аз вече реших че цялата работа е в моя телевизор. Как пък от всички скриптове съм попаднал точно на неработещия Very Happy .

404 не означава "неработещ"/.....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> HTML / Javascript / CSS Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
123
Страница 3 от 3


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети