- Извличане на информация от определена страница
12
WT форуми -> HTML / Javascript / CSS -> Извличане на информация от определена страница
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
anonymous12
Турист
Турист

Регистриран на: 03/04/2012 8:59 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 220
Мнение 13/08/2017 10:42 pm     Извличане на информация от определена страница Отговорете с цитат


В сайта сложих like dislike бутони ето кода. В сайта качвам снимки и ме интересува как мога да направя този код в началната страница под снимката да взима информацията от определена снимка, а не като сложа този код на всичките да покаже еднакви лайкове. Иначе като вляза в определена снимка няма проблем отчита за всяка снимка отделни лайкове, а мен ме интересува на началната страница също да отчита отделните лайкове дето са лайкнати вътре в снимката. Ето някакво демо https://yourlandscapeworld.blogspot.bg/
<!-- LikeBtn.com BEGIN -->
<span class="likebtn-wrapper" data-theme="drop" data-ef_voting="push" data-show_dislike_label="true" data-counter_frmt="km" data-counter_zero_show="true" data-popup_hide_on_outside_click="false"></span>
<script>(function(d,e,s){if(d.getElementById("likebtn_wjs"))return;a=d.createElement(e);m=d.getElementsByTagName(e)[0];a.async=1;a.id="likebtn_wjs";a.src=s;m.parentNode.insertBefore(a, m)})(document,"script","//w.likebtn.com/js/w/widget.js");</script>
<!-- LikeBtn.com END -->
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
flafy
Нов
Нов

Регистриран на: 22/09/2013 6:36 pm

Support: 7
Bonus: 14
Мнения: 60
Мнение 14/08/2017 9:41 pm      Отговорете с цитат


За тази цел трябва да поставиш идентификатор за всеки бутон тъй като в момента използва URL-а като такъв, и за това ти показва на всички еднакво.
Пробвай така, за всяко изображение:

HTML code:
<span class="likebtn-wrapper" data-identifier="НЯКАКЪВ ИДЕНТИФИКАТОР" data-theme="drop" data-ef_voting="push" data-show_dislike_label="true" data-counter_frmt="km" data-counter_zero_show="true" data-popup_hide_on_outside_click="false"></span>

Трябва ти атрибут data-identifier със стойност различна за всяко изображение, примерно id,url...
https://likebtn.com/en/settings
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
anonymous12
Турист
Турист

Регистриран на: 03/04/2012 8:59 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 220
Мнение 14/08/2017 10:38 pm      Отговорете с цитат


За всяко изображение аз имам 2000 снимки как ще стане
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
flafy
Нов
Нов

Регистриран на: 22/09/2013 6:36 pm

Support: 7
Bonus: 14
Мнения: 60
Мнение 15/08/2017 8:31 am      Отговорете с цитат


Ок, да смъкнем малко летвата...
Предполагам, че извеждаш самите изображения с някакъв цикъл , така че и 2222222 изображения да имаш това не ти е проблем.

Пример:
PHP code:
foreach($images as $image) {

echo '<a href="IMAGE_URL"><img src="IMAGE_SRC" /></a>';
echo '<span class="likebtn-wrapper" data-identifier="IMAGE_URL" data-theme="drop" data-ef_voting="push" data-show_dislike_label="true" data-counter_frmt="km" data-counter_zero_show="true" data-popup_hide_on_outside_click="false"></span>
';

}

Да кажем, че имаш нещо такова на началната си страница
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
anonymous12
Турист
Турист

Регистриран на: 03/04/2012 8:59 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 220
Мнение 16/08/2017 12:21 am      Отговорете с цитат


По вашия начин не става смисъл става ама като гласувам за едно изображение с like и на всичките се гласува сега така по моя начин както съм дал кода като се гласува за едно изображение на другото не се счита, защото по url линка на публикацията се записват лайковете и мен ме интересува това нещо същото както е сега как мога да изкарам на началната страница за определена публикация лайковете да са различни някак си да инклудвам тази функция на началната страница със същите данни да ги покаже и на 1вата страница без отново да url линка на първоначалната страница. С една дума трябва data-identifier="IMAGE_URL" на мястото на image_url да направя автоматично да вземе url адреса на публикацията под който стой бутона
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
djman
Активен
Активен

Регистриран на: 12/09/2009 10:07 am

Support: 103
Bonus: 196
Мнения: 2768
Мнение 16/08/2017 7:44 am      Отговорете с цитат


identifier обикновено трябва да е уникален, ако маркираш всичките 2000 изображения с IMAGE (еднакво за всички), нормално да се гласува за всички.
Постави data-identifier="тук" нещо уникално (и статично), например ID-то.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
anonymous12
Турист
Турист

Регистриран на: 03/04/2012 8:59 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 220
Мнение 16/08/2017 8:52 am      Отговорете с цитат


По този начин взема url адреса на публикацията и името от заглавието и показва на началната страница
<a expr:href='data:post.link' itemprop='url'><data:post.title/></a>

на data-identifier сложих itemprop="url" ама нещо не можах да взема урл адреса по който да показва
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
flafy
Нов
Нов

Регистриран на: 22/09/2013 6:36 pm

Support: 7
Bonus: 14
Мнения: 60
Мнение 16/08/2017 9:40 am      Отговорете с цитат


Да кажем, че имаш 2 страници index.php и view_image.php.
На index.php показваш много изображения и е нормално да ти показва за всички изображения еднакви гласове. Затова трябва да имаш съответния атрибут, който споменахме по-горе с уникална стойност за всяко изображение. Препоръчвам ти да използваш за стойност на този атрибут URL-а на страницата (в твоя случай ти трябва data:post.link), където показваш изображението самостоятелно - примерно http://web-site.com/view_image.php?id=123. Тоест трябва да имаш на началната страница нещо такова:
HTML code:
<a href="http://web-site.com/view_image.php?id=123"><img src="IMAGE_SRC" /></a>
<span class="likebtn-wrapper" data-identifier="http://web-site.com/view_image.php?id=123" data-theme="drop" data-ef_voting="push" data-show_dislike_label="true" data-counter_frmt="km" data-counter_zero_show="true" data-popup_hide_on_outside_click="false"></span>

<a href="http://web-site.com/view_image.php?id=1234"><img src="IMAGE_SRC" /></a>
<span class="likebtn-wrapper" data-identifier="http://web-site.com/view_image.php?id=1234" data-theme="drop" data-ef_voting="push" data-show_dislike_label="true" data-counter_frmt="km" data-counter_zero_show="true" data-popup_hide_on_outside_click="false"></span>


По този начин не ти се налага да имаш data-identifier и в view_image.php, тъй като по подразбиране е указано URL.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
anonymous12
Турист
Турист

Регистриран на: 03/04/2012 8:59 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 220
Мнение 16/08/2017 10:25 am      Отговорете с цитат


Значи в data-identifier да сложа data:post.link
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
flafy
Нов
Нов

Регистриран на: 22/09/2013 6:36 pm

Support: 7
Bonus: 14
Мнения: 60
Мнение 17/08/2017 11:02 am      Отговорете с цитат


Не питай, а пробвай, и кажи до къде я докара Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
anonymous12
Турист
Турист

Регистриран на: 03/04/2012 8:59 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 220
Мнение 17/08/2017 2:05 pm      Отговорете с цитат


Сложих пак не може да вземе лайка от определения линк. И така пробвах с определения линк data-identifier="https://yourlandscapeworld.blogspot.bg/2017/08/your-landscape-world-259_13.html" пак не става като се гласува всички се дигат с по 1 лайк
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
flafy
Нов
Нов

Регистриран на: 22/09/2013 6:36 pm

Support: 7
Bonus: 14
Мнения: 60
Мнение 17/08/2017 2:39 pm      Отговорете с цитат


Навсякъде data-identifier ти е със стойност https://yourlandscapeworld.blogspot.bg/2017/08/your-landscape-world-259_13.html. Трябва да е различно за всяко изображение !

И скрипта няма нужда да го вмъкваш за всеки бутон, един път е достатъчно !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> HTML / Javascript / CSS Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
12
Страница 1 от 2


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети