- Извличане на div в друга страница
WT форуми -> HTML / Javascript / CSS -> Извличане на div в друга страница
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
anonymous12
Турист
Турист

Регистриран на: 03/04/2012 8:59 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 219
Мнение 07/10/2017 5:27 pm     Извличане на div в друга страница Отговорете с цитат


Как мога да извлека определен div class в друга страница. Например имам снимка в page.html и искам тази снимка вместо да копирам кода отново в index.html направо да извличам div на снимката и да копира същата снимка в index.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
anonimen
Активен
Активен

Регистриран на: 11/06/2012 8:07 pm

Support: 145
Bonus: 289
Мнения: 1333
Мнение 07/10/2017 9:07 pm      Отговорете с цитат


Вместо да отваряш и да търсиш с regex къде е снимката в друг файл при всяко зареждане, си направи функция, която принтира картинката:

PHP code:
function print_image($src) { ?>
<div>
дъра бъра <img src="<?=htmlspecialchars($src)?>" />
</div>
<?php }

(единствено не съм сигурен дали не трябваше някви други параметри да дадеш на htmlspecialchars, провери го за всеки случай)

После, където ти трябва пишеш така:

PHP code:
<?php
print_image("static/logo.png");// примерно...
?>


Може и вместо директно да принтваш, да върнеш резултата с return:

PHP code:
function get_img_html($src) {
return "<div> qwerty <img src=\"".htmlspecialchars($src)."\" />";
}

// и после:

echo get_img_html("static/img.png");
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
anonymous12
Турист
Турист

Регистриран на: 03/04/2012 8:59 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 219
Мнение 07/10/2017 9:54 pm      Отговорете с цитат


Аз ползвам blogger и така че php неща немога да ползвам и ме интересува как точно да извличам <div class="ratting"/>, защото няма да ползвам само за снимки, а за извличане и на други елементи
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
anonymous12
Турист
Турист

Регистриран на: 03/04/2012 8:59 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 219
Мнение 20/10/2017 10:36 pm      Отговорете с цитат


Например ключовите думи така се извличат, аз как мога по този начин да извлека някакъв div class

<b:loop index='x' values='data:post.labels' var='label'>

<b:if cond='data:x==0'>  <a expr:href='data:label.url + &quot;?max-results=14&quot;' rel='tag follow'><data:label.name/></a> , </b:if>
<b:if cond='data:x==1'>  <a expr:href='data:label.url + &quot;?max-results=14&quot;' rel='tag follow'><data:label.name/></a></b:if>
<b:if cond='data:x==2'> , <a expr:href='data:label.url + &quot;?max-results=14&quot;' rel='tag follow'><data:label.name/></a></b:if>
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> HTML / Javascript / CSS Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети