- Кода не ми дава да се логна?
WT форуми -> HTML / Javascript / CSS -> Кода не ми дава да се логна?
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
qnkov90
Нов
Нов

Регистриран на: 26/03/2017 8:05 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 13
Мнение 01/12/2017 11:27 am     Кода не ми дава да се логна? Отговорете с цитат


Здравейте. Имам един логин код за една страница, сесии, но не ми дава да се логвам, въпреки че пиша правилно зададените усер и парола?

Това ми е sessionformata:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
   
   <title> |Отаку България - Контролен панел| </title>
   <link rel="icon" type="image/x-icon" href="http://otaku.bg/panel/img/Oz245Kl.png">
   <link type="text/css" rel="stylesheet" href="style.css">
   <style>
   #all{
    margin-top: 15%;
   }
   .textbox1 {
 background: #3da1b8 url(http://otaku.bg/panel/img/2zhLUix.png) no-repeat 6px 6px;
    height:40px;
    width: 270px;
    border-radius: 2em;
    border: none;
    color: #FFF;
    padding-left: 3em;
    outline: none;
    box-shadow: 0 4px 6px -5px hsl(0, 0%, 40%), inset 0px 4px 6px -5px hsl(0, 0%, 2%)
  }
   .textbox2 {
 background: #3da1b8 url(http://otaku.bg/panel/img/1gYrtOg.png) no-repeat 6px 6px;
    height:40px;
    width: 270px;
    border-radius: 2em;
    border: none;
    color: #FFF;
    padding-left: 3em;
    outline: none;
    box-shadow: 0 4px 6px -5px hsl(0, 0%, 40%), inset 0px 4px 6px -5px hsl(0, 0%, 2%)
  }
  .button {
   background-color:#3da2b8;
   -webkit-border-radius:13px;
   -moz-border-radius:13px;
   border-radius:13px;
   border:1px solid #648cb3;
   color:#ffffff;
   font: Arial;
   font-size: 19px;
   height:40px;
   width:150px;
   text-decoration:none;
   text-align:center;
   box-shadow: 0 4px 6px -5px hsl(0, 0%, 40%), inset 0px 4px 6px -5px hsl(0, 0%, 2%)
}
   </style>
</head>

<body>
<center>
<font color="white">
      <img src="http://otaku.bg/panel/img/l2PqGpz.png" /><br />
      <FORM ACTION="sessionstart.php" METHOD=POST>
<INPUT TYPE="text" class="textbox1" NAME="potrebitel" value=""><br> <br>
<INPUT TYPE="password" class="textbox2" NAME="pas"><br> <br>
<INPUT TYPE=submit class="button"VALUE="Вход">
</font>
</center>
</body>
</html>



А това ми е za login-a, сесията.

<?
session_start();
?>
<html>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
   
   <title> |Отаку България - Контролен панел| </title>
   <link rel="icon" type="image/x-icon" href="http://otaku.bg/panel/img/Oz245Kl.png">
   <link type="text/css" rel="stylesheet" href="style.css">
</head>

<body>
<?
$potrebitel= $HTTP_POST_VARS['potrebitel'];
$pas= $HTTP_POST_VARS['pas'];

if ($potrebitel!='admin' || $pas!='admin90')
{
echo "<center><br><img src='http://otaku.bg/panel/img/TLpkAy1.png?1'><br><p style='font-size: 24px; color: red;'>Грешна информация!</style></center>";
}
else
{
$HTTP_SESSION_VARS['potrebitel']= $potrebitel;
echo "<meta http-equiv='refresh' url=http://www.otaku.bg/panel/index.php' />
<center><br><img src='http://otaku.bg/panel/img/aB1umRt.png?1'><br><p style='font-size: 24px; color: red;'>Успешно влизане в системата!</style><br><a href='http://www.otaku.bg/panel/index.php' style='font-size: 18px;'>Към контролния панел</a></center>";
}
?>
</body>
</html>
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Fakeheal
Support
Support

Регистриран на: 17/04/2010 8:37 am

Support: 341
Bonus: 680
Мнения: 2563
Мнение 01/12/2017 11:47 am      Отговорете с цитат


Това:

if ($potrebitel!='admin' || $pas!='admin90')


Трябва да е с "&&"...

Замени $HTTP_POST_VARS с $_POST и $HTTP_SESSION_VARS с $_SESSION.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
n641951363
Нов
Нов

Регистриран на: 29/08/2017 2:35 pm

Support: 3
Bonus: 6
Мнения: 32
Мнение 01/12/2017 12:34 pm      Отговорете с цитат


Това нещо най-вероятно е на 100 години но да видим как да го оправим.

1. ползвай <?php вместо <?
2. Прави проверка още в началото
3. ако потребителя не е логнат то се погрижи да няма нищо на страницата e.g. die() / exit
4. никъде не отваряш style но го затваряш (</style>) прегледай си кода хубаво
5. windows-1251 WTF?!?!?
6. Ползвай хедъри
7. НЕ ползвай код на 100 години. 10 също са много

<?php
session_start();

$logged = false;
$user = null;
$pass = null;

if (isset($_POST['potrebitel']) && isset($_POST['pas'])) {
   $user = $_POST['potrebitel'];
   $pass = $_POST['pas'];
}

if ($user === 'admin' && $pass === 'admin90') {
   $logged = true;
   $_SESSION['potrebitel'] = $user;
   $_SESSION['loged'] = true;
}

if (!$logged) {
   header("HTTP/1.1 401 Unauthorized");
   echo "<center><br><img src='http://otaku.bg/panel/img/TLpkAy1.png?1'><br><p style='font-size: 24px; color: red;'>Грешна информация!</style></center>";
   exit;
}
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
  <head>
     <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
     <meta http-equiv='refresh' url=http://www.otaku.bg/panel/index.php' />
     <title> |Отаку България - Контролен панел| </title>
     <link rel="icon" type="image/x-icon" href="http://otaku.bg/panel/img/Oz245Kl.png">
     <link type="text/css" rel="stylesheet" href="style.css">
  </head>
  <body>
     <center>
        <br>
        <img src='http://otaku.bg/panel/img/aB1umRt.png?1'>
        <br>
        <p style='font-size: 24px; color: red;'>Успешно влизане в системата!</p>
       <br>
       <a href='http://www.otaku.bg/panel/index.php' style='font-size: 18px;'>Към контролния панел</a>
     </center>
  </body>
</html>
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
qnkov90
Нов
Нов

Регистриран на: 26/03/2017 8:05 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 13
Мнение 04/12/2017 1:26 pm      Отговорете с цитат


Стана, много благодаря. Surprised
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> HTML / Javascript / CSS Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети