- Синхронизация на мейл с Gmail
WT форуми -> PHP MySQL ASP.NET -> Синхронизация на мейл с Gmail
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
CosaNostra
Турист
Турист

Регистриран на: 10/12/2010 6:15 pm

Support: 4
Bonus: 7
Мнения: 375
Мнение 12/12/2017 8:33 pm     Синхронизация на мейл с Gmail Отговорете с цитат


Здравейте, съфорумници!

Имам следния проблем:
Чрез контакт форма пращам съобщения към мейла на хостинга ми. Оттам ги препращам към Gmail-ския ми акаунт ( просто защото ми е удобно за използване). В мейл сървъра на хоста всичко е перфектно, но полученото съобщение в Gmail не ми показва в inbox мейла на изпращача, както и като отворя съобщението ми изписва адреса на мейл сървъра на хоста.

Та, въпроса ми е как мога да го оправя това? Sad

Много ще съм ви благодарен!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vinsbg
Редовен
Редовен

Регистриран на: 28/01/2009 2:21 pm

Support: 51
Bonus: 87
Мнения: 2564
Мнение 13/12/2017 6:53 am      Отговорете с цитат


Как ги препращаш? Аз съм го правил това с един прост редирект(forward), който си е функция на хоста и не съм имал никакви проблеми до момента.

Правил съм препращания към Yahoo и към Gmail.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
CosaNostra
Турист
Турист

Регистриран на: 10/12/2010 6:15 pm

Support: 4
Bonus: 7
Мнения: 375
Мнение 13/12/2017 11:17 am      Отговорете с цитат


Нямам много опит с контакт-форми, така че ще се радвам на всякакви коментари.

Ето как ги пращам:
if($_POST['submit']){
mail($to, $subject, $message, $headers);
echo "Съобщението е изпратено успешно!";
}
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
anonimen
Активен
Активен

Регистриран на: 11/06/2012 8:07 pm

Support: 147
Bonus: 293
Мнения: 1358
Мнение 13/12/2017 11:23 am      Отговорете с цитат


CosaNostra написа:
Нямам много опит с контакт-форми, така че ще се радвам на всякакви коментари.

Ето как ги пращам:
if($_POST['submit']){
mail($to, $subject, $message, $headers);
echo "Съобщението е изпратено успешно!";
}


Къде задаваш имейла на изпращача, който очакваш да видиш в GMail?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
CosaNostra
Турист
Турист

Регистриран на: 10/12/2010 6:15 pm

Support: 4
Bonus: 7
Мнения: 375
Мнение 13/12/2017 11:26 am      Отговорете с цитат


Ето го целия код:
<?php
$from = $_POST['email'];
$name = $_POST['from'];
$to      = 'my mail';
$subject = $_POST['subject'];
$message = $_POST['message'];
$headers = 'From: '.$from.'' . "\r\n" .
'Reply-To: '.$from.'' . "\r\n" . phpversion();
if($_POST['submit']){
mail($to, $subject, $message, $headers);
echo "Съобщението е изпратено успешно!";
}
?>
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
systems
Турист
Турист

Регистриран на: 28/09/2012 9:04 pm

Support: 3
Bonus: 6
Мнения: 237
Мнение 13/12/2017 5:12 pm      Отговорете с цитат


ето една контактна форма която ползвах преди време мисля че ще свърши работа
аз я ползвах на php 5

PHP code:
<?php
$contact_email = $_POST['EmailAddress'];
$contact_subject = $_POST['Subject'];
$contact_name = $_POST['FullName'];
$contact_message = $_POST['Message'];
$mydate = date ( 'l, F d Y g:i A',time()+240 );

$to = 'тук емаил адреса'; // Мейла до който ще се изпращат съобщенията //

$subject = "Няма тема"; // Тема //

$message = "От контактната форма :\r\n" // Текст в съобщението //

."----------------------------------------------------------------\r\n"
."Име: $contact_name\r\n"
."Тема: $contact_subject\r\n"
."Дата: $mydate\r\n"
."От IP: {$_SERVER['REMOTE_ADDR']}\r\n\r\n"
."Съобщение: $contact_message\r\n"
."От адрес: {$_SERVER['SERVER_NAME']}{$_SERVER['REQUEST_URI']}";

$headers = "From: $contact_name <$contact_email>\n"
."Content-type: text/plain; charset=UTF-8\n"
."Reply-To: $contact_email\n"
."X-Mailer: PHP/".phpversion();

if(empty($contact_name) || empty($contact_email) || empty($contact_subject) || empty($contact_message)) {
echo '<h2></h2><br />
<form id="contact" method="post" action="">
<table id="Form-Details">

<tr><td><b>Вашето име:</b></td> <td><br /><input type="text" name="FullName" size="40" /></td></tr>
<tr><td><b>Вашият е-mail:</b></td> <td colspan="3"><br/><input type="text" name="EmailAddress" size="40" /></td></tr>
<tr><td><b>Тема:</b></td> <td> <br /><input type="text" name="Subject" size="40" /></td></tr>
<tr>
<td>Изпрати до:</td>
<td><input type="text" name="sendto" readonly="readonly" value="тук емаил адреса" style="width:200px;" /></td>
</tr>
<tr><td colspan="4"><br/><b>Съобщение:</b><br/><br/></td></tr>
<tr><td colspan="4"><textarea rows="6" name="Message" cols="47" class="input"></textarea></td></tr>
<tr><td colspan="4" class="right1"><br/><br/><input type="submit" value="Изпрати" /><input type="reset" value="Изчисти" /></td></tr>

</table>
</form>';

} elseif(!ereg("^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$", $contact_email)) {
echo "<div class='error'><p>Грешка: Моля въведете валиден e-mail.</p></div>";

} else {

mail( $to, $subject, $message, $headers );
echo "<div class='success'><h3>Съобщението беше изпратено успешно!</h3><p> $contact_name,<br /><br />Възможно най - скоро ще отговорим на вашето съобщение на e-mail $contact_email.</div>";
}
?>
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
anonimen
Активен
Активен

Регистриран на: 11/06/2012 8:07 pm

Support: 147
Bonus: 293
Мнения: 1358
Мнение 13/12/2017 7:49 pm     Re: Синхронизация на мейл с Gmail Отговорете с цитат


CosaNostra написа:
Чрез контакт форма пращам съобщения към мейла на хостинга ми. Оттам ги препращам към Gmail-ския ми акаунт ( просто защото ми е удобно за използване). В мейл сървъра на хоста всичко е перфектно, но полученото съобщение в Gmail не ми показва в inbox мейла на изпращача, както и като отворя съобщението ми изписва адреса на мейл сървъра на хоста.


Имейлът технически се изпраща от сървъра на твоя хостинг, затова и при получаването на мейла виждаш изпращача като своя сървър.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
CosaNostra
Турист
Турист

Регистриран на: 10/12/2010 6:15 pm

Support: 4
Bonus: 7
Мнения: 375
Мнение 13/12/2017 8:00 pm     Re: Синхронизация на мейл с Gmail Отговорете с цитат


anonimen написа:
CosaNostra написа:
Чрез контакт форма пращам съобщения към мейла на хостинга ми. Оттам ги препращам към Gmail-ския ми акаунт ( просто защото ми е удобно за използване). В мейл сървъра на хоста всичко е перфектно, но полученото съобщение в Gmail не ми показва в inbox мейла на изпращача, както и като отворя съобщението ми изписва адреса на мейл сървъра на хоста.


Имейлът технически се изпраща от сървъра на твоя хостинг, затова и при получаването на мейла виждаш изпращача като своя сървър.


От хостинга ми казаха, че това се коригира от headers, но нямаше как да ми дадат по-подробно обяснение. Няма ли как да се коригира това?

EDIT: Справих се! Просто имаше игра с "<", ">" в headers. Благодаря на отзовалите се! Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> PHP MySQL ASP.NET Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети