- Бъг или проблем свързан с Netbeans 8.2
123
WT форуми -> PHP MySQL ASP.NET -> Бъг или проблем свързан с Netbeans 8.2
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
rutera24
Турист
Турист

Регистриран на: 06/12/2009 8:35 pm

Support: 14
Bonus: 28
Мнения: 275
Мнение 28/03/2018 1:49 pm     Бъг или проблем свързан с Netbeans 8.2 Отговорете с цитат


Здравейте,
помагайте за една хипер странна ситуация. Почвам да си правя проект и стандартно си правя index след това config и т.н. и хоп наливам си базата в config

PHP code:

<?php
$mysql = new mysqli('localhost', 'root', 'PAROLA', 'bgphp_login');
$mysql->set_charset('utf8');


След което пак стандартно си

PHP code:

<?php
include './config.php';


в index като всичко е в една директория, и си казвам хайде да си нашравим един SELECT от index -а

PHP code:

$mysql->


Но уви няма наличните свойства нищо.

Ако всичко е в един файл всичко работи.

Тествано е на 2 сървъра с различни php.

Копах в нета но все стари неща който не са актуални.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
anonimen
Активен
Активен

Регистриран на: 11/06/2012 8:07 pm

Support: 157
Bonus: 313
Мнения: 1443
Мнение 28/03/2018 2:15 pm      Отговорете с цитат


Тази функционалност се нарича 'auto complete', или 'intellisense'.

Така че е достатъчно да напишеш в гугъл това: "netbeans intellisense for object from included files"

За да получиш решение на проблема си: https://stackoverflow.com/questions/10157133/netbeans-auto-completion-from-included-file-not-working

Става въпрос за include пътя, в който netbeans чете файловете, за да ти дава autocomplete.

Ето и релевантните части от линка:
Цитат:
Go to Tools->Options-> click on PHP Icon on top -> General tab -> find "Global include path" -> Add Folder ->


Цитат:
Make shure that all files of your project are in the project's include path (righ click project -> properties -> include path). Usually there is only the "global include path", which you configure in the NetBeans settings (e.g. to point to your PEAR directory). Add all directories which contain source code you want auto completion for to this include path. Hint: This include path has nothing to do with the include_path used in PHP itself.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
rutera24
Турист
Турист

Регистриран на: 06/12/2009 8:35 pm

Support: 14
Bonus: 28
Мнения: 275
Мнение 28/03/2018 6:11 pm     Re Отговорете с цитат


Знам какво търся и как да го търся, ако ставаше по описания начин нямаше и да питам.
Когато се опитам да го задам в Property на проекта там има "Global PHP Include Path" и когато се опитвам да го добавя ми разправя пич вече го имам инклуднат.


Егати и животното, толко време го ползвам и сега ми разказа играта за два дни.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pix3l
Нов
Нов

Регистриран на: 08/10/2016 4:31 pm

Support: 4
Bonus: 8
Мнения: 135
Мнение 28/03/2018 7:25 pm      Отговорете с цитат


Кога добавиха тоя фийчър, че даже са успели и да го счупят? Аз последно отворих NetBeans някъде през 2013 и тогава не можеше да разбере какъв е типа на променливите, идващи от външен файл.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
rutera24
Турист
Турист

Регистриран на: 06/12/2009 8:35 pm

Support: 14
Bonus: 28
Мнения: 275
Мнение 29/03/2018 8:48 am     Ре Отговорете с цитат


Малко инфо да дам.

Правя го както би било редно да работи но явно нещо не е ок.

Tools > Options >PHP > General > Global include path

И проблема се реши като добавих там където ще се работи със база

/* @var $conn mysqli */


Тъпото е че би трябвало да работи и с глобално но.

И накрая нещо интересно този проблем го няма с функции или класове! Е това ме уби вече.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Revelation
Потребител
Потребител

Регистриран на: 24/03/2013 3:23 pm

Support: 54
Bonus: 108
Мнения: 693
Мнение 29/03/2018 12:10 pm      Отговорете с цитат


За това продуктите на JetBrains (PHPStorm).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
heytar
Нов
Нов

Регистриран на: 29/06/2015 9:28 am

Support: 1
Bonus: 2
Мнения: 71
Мнение 29/03/2018 12:37 pm      Отговорете с цитат


Revelation написа:
За това продуктите на JetBrains (PHPStorm).

Или атом ако няма бюджет за това.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
pix3l
Нов
Нов

Регистриран на: 08/10/2016 4:31 pm

Support: 4
Bonus: 8
Мнения: 135
Мнение 29/03/2018 12:49 pm      Отговорете с цитат


За 100 лева на година получаваш най-доброто IDE, което можеш да намериш в момента... изглежда доста разумна цена според мен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Revelation
Потребител
Потребител

Регистриран на: 24/03/2013 3:23 pm

Support: 54
Bonus: 108
Мнения: 693
Мнение 29/03/2018 2:15 pm      Отговорете с цитат


Visual Studio Code с една камара пългини, също е добро ИДЕ. Все по-добро и по-добро става, като никой път за Microsoft продукт.

Атом е като VS Code. Не е IDE. Трябват му една камара плъгини да изглежда като такова. И въпреки това, ако ще е за безплатен продукт, предпочитам VS Code.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
teroristd
Редовен
Редовен

Регистриран на: 18/02/2010 1:50 pm

Support: 82
Bonus: 176
Мнения: 1722
Мнение 29/03/2018 2:32 pm      Отговорете с цитат


PHPStorm може да се намери и без пари.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pix3l
Нов
Нов

Регистриран на: 08/10/2016 4:31 pm

Support: 4
Bonus: 8
Мнения: 135
Мнение 29/03/2018 3:04 pm      Отговорете с цитат


Не съм пробвал VisualCode, но колеги казват, че е добро.

Относно безплатният PhpStorm, изглежда от JetBrains са спрели EAP за сега, пък и то си беше чиста проба демо... и не можеше да се ползва за писане на комерсиални приложения.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Fakeheal
Support
Support

Регистриран на: 17/04/2010 8:37 am

Support: 350
Bonus: 698
Мнения: 2644
Мнение 29/03/2018 3:13 pm      Отговорете с цитат


Намерете си приятели студенти, за безплатен PhpStorm =D
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> PHP MySQL ASP.NET Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
123
Страница 1 от 3


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети