- Проблем с isset
WT форуми -> PHP MySQL ASP.NET -> Проблем с isset
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
djidja83
Нов
Нов

Регистриран на: 02/01/2016 11:49 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 45
Мнение 10/06/2018 3:52 pm     Проблем с isset Отговорете с цитат


Здравейте,
Правя един сайт, в който има radio бутон за пол. Искам когато потребителят избере "мъж" да зарежда една форма, а когато избере "жена" - друга. Зная, че проблемът идва от " ! "пред "isset", но не зная как да го направя, за да се получи. Ако я махна, още с отварянето на страницата се зарежда първата форма.
В момента каквото и да се избере се зарежда първата форма.
Ето го и кода:

PHP code:

<div id="content">
<h2>Моля попълнете полетата по-долу!</h2>
<form action="calculator.php" method="POST">
Пол:
<br> <input type="radio" name="sex" value="male">Мъж
<br> <input type="radio" name="sex" value="female">Жена
<br><tr><td colspan=2 align="right"><input type=submit value=Продължи></td></tr><br>
<?php
if (!isset($_POST["male"]) && !empty($_POST["sex"]))
{
echo
"<table border=0>
<tr><td>Обиколка на талията: </td><td><input type=text></td></tr>
<tr><td>Обиколка на китката: </td><td><input type=text></td></tr>
<tr><td>Височина: </td><td><input type=text></td></tr>
<tr><td colspan=2 align=right><input type=submit value=Изчисли></td></tr>
</table>";
}

elseif (!isset($_POST["female"]) && !empty($_POST["sex"]))
{
echo
"<table border=0>
<tr><td>Обиколка на ханша: </td><td><input type=text></td></tr>
<tr><td>Обиколка на талията: </td><td><input type=text></td></tr>
<tr><td>Височина: </td><td><input type=text></td></tr>
<tr><td colspan=2 align=right><input type=submit value=Изчисли></td></tr>
</table>";
}
else
{
echo "<P>МОЛЯ ИЗБЕРЕТЕ ПОЛ!</P>";
}
?>
</form>
</div>


Благодаря предварително!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
systems
Турист
Турист

Регистриран на: 28/09/2012 9:04 pm

Support: 3
Bonus: 6
Мнения: 251
Мнение 10/06/2018 8:11 pm      Отговорете с цитат


ето тук има един урок ако може да помогне:

https://www.c-sharpcorner.com/UploadFile/051e29/insert-value-from-radio-button-in-mysql-in-php
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
anonimen
Активен
Активен

Регистриран на: 11/06/2012 8:07 pm

Support: 158
Bonus: 315
Мнения: 1471
Мнение 10/06/2018 8:19 pm      Отговорете с цитат


Целият PHP код се изпълнява преди зареждането на страницата. Тоест, с PHP не можеш да прихванеш realtime действията на потребителя, освен ако ОТ страницата не изпратиш заявка ДО сървъра, където PHP да получи тази информация.

Ако искаш при реакция на потребителя на място да покажеш динамично съдържание, можеш с JavaScript да прихванеш цъкане с мишката и избор на radiobox, и да покажеш/скриеш съответната форма.

Другият вариант е да направиш 2 страници: в първата само ще питаш за пол:

<form action="show_calculator.php" method="POST">
Пол:
<br> <input type="radio" name="sex" value="male">Мъж
<br> <input type="radio" name="sex" value="female">Жена

A във втората ще покажеш вече калкулаторите, и там ще проверяваш POST заявките. НО! Първо ще трябва потребителят да изпрати формата, и след това ще покажеш калкулатора. Няма да стане в 1 страница (само с PHP)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> PHP MySQL ASP.NET Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети