- Проблем с Award биос след флашване на нова версия
WT форуми -> Софтуер Хардуер -> Проблем с Award биос след флашване на нова версия
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
taxi
Турист
Турист

Регистриран на: 28/08/2008 3:48 pm

Support: 4
Bonus: 8
Мнения: 522
Мнение 14/06/2018 5:10 pm     Проблем с Award биос след флашване на нова версия Отговорете с цитат


Здравейте, вчера се сдобих с едно старо HP (по-конкретно HP dx5150 Small Form Factor PC) с дънна платка MSI MS-7050 VER:1.3.Имах затруднения с биоса, тъй като постоянно ми изкарваше, че не ми работи единия вентилатор и изключваше машината, а той всъщност работи, но не му работи сензора за обороти, исках да изключа проверката за вентилатора и да продължа с настройката на компютъра, тъй като до този етап той няма хард диск(демек и операционна система, логично). Изключих system fan fail check, но продължи да ми изкарва грешката, следователно изключих и всичко останало свързано с вентилатора, примерно Fan Control или AMD Cool'n'Quiet и т.н. Обаче пак ми изкарваше грешката, затова се реших накрая, да инсталирам по-нова версия(сегашната беше 2005-та година) на биоса за да не ми създава проблеми повече. Речено-сторено, тъй като от HP ми изкарват вариант за ъпдейт на биоса през ОС, а аз още нямам хард диск, реших другия начин да го ъпдейтна, през MS-DOS. Обаче нямаше такава опция в HP за техния компютър и затова свалих от Award версията, която е за MS-DOS и отговаря на тази дънна платка. Направих флакша, която да буутва MS-DOS с Rufus, качих AwardFlash и новия биос bin файл. И в заключение инсталирах новата версия на биоса успешно, като предишната беше 1.06,а сегашната е 1.19a. Проблема е че не помръдва след първоначалното LOGO, което изкарва на HP. От този екран натам не иска да мръдне, каквото и да натискам, било то F10(bios settings) или CTRL+ALT+DEL(restart). Не ме отразява, рестартирах биоса през CMOS-а, но пак нищо. Имам backup на стария биос, но няма как да буутна флашката отново, защото не ме пуска по-далеч от началното LOGO. Някой да му хрумва нещо друго, освен програматор, тъй като чипа ми е запоен и става по-сложно?


п.с. До някаква степен работи BIOS-а. Ако натискам F10 още преди да се включи до момента в който изкара картината и ми изписва "Entering settings...." ама остава до там и другото, което ми направи впечатление е че изкарах рамта и почна да пищи, което значи, че до няква степен функционира, ама не както трябва.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sckameikin22
Нов
Нов

Регистриран на: 23/06/2018 12:42 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 1
Мнение 23/06/2018 1:56 pm      Отговорете с цитат


И как решихте проблема?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> Софтуер Хардуер Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети