- SQL резултат по определена стойност на колона
1234
WT форуми -> PHP MySQL ASP.NET -> SQL резултат по определена стойност на колона
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
raiden
Активен
Активен

Регистриран на: 08/12/2006 10:13 am

Support: 188
Bonus: 462
Мнения: 2169
Мнение 27/06/2018 8:53 pm      Отговорете с цитат


Смени die("Select failed"); с
die("Select failed: " . mysqli_error($conn));
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Revelation
Потребител
Потребител

Регистриран на: 24/03/2013 3:23 pm

Support: 54
Bonus: 108
Мнения: 693
Мнение 27/06/2018 8:54 pm      Отговорете с цитат


Съветвам те да ползваш заявката на @raiden. Доста по-лесно ще си организираш нещата с рецептите(естествено зависи от сложността, която искаш да приложиш и дали това ще е всичко, което ще ти трябва Very Happy ).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
djidja83
Нов
Нов

Регистриран на: 02/01/2016 11:49 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 45
Мнение 27/06/2018 8:56 pm      Отговорете с цитат


Тествам и двете - за момента нито една не сработва.
Благодаря ви много много много!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
djidja83
Нов
Нов

Регистриран на: 02/01/2016 11:49 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 45
Мнение 27/06/2018 8:58 pm      Отговорете с цитат


raiden написа:
Смени die("Select failed"); с
die("Select failed: " . mysqli_error($conn));


Select failed: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'FROМ (SELECT * FROM Recipies WHERE eating = 'основно' order by RAN' at line 1
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
djidja83
Нов
Нов

Регистриран на: 02/01/2016 11:49 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 45
Мнение 27/06/2018 9:04 pm      Отговорете с цитат


Revelation написа:
Съветвам те да ползваш заявката на @raiden. Доста по-лесно ще си организираш нещата с рецептите(естествено зависи от сложността, която искаш да приложиш и дали това ще е всичко, което ще ти трябва Very Happy ).


Честно казано искам просто вече да приключа с това - денонощно се занимавам вече над 10 дни. Искам да свърши Very Happy . Само нещо да сработи.

Между другото - от твоята заявка сега ми изкарва

string(6) "eating"

Вече ослепях с тия кодове. Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Revelation
Потребител
Потребител

Регистриран на: 24/03/2013 3:23 pm

Support: 54
Bonus: 108
Мнения: 693
Мнение 27/06/2018 9:05 pm      Отговорете с цитат


Първия FROM в заявката на @raiden има кирилица за това(и по-точно М-то е на кирилица). Оправи го на латиница да е.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
raiden
Активен
Активен

Регистриран на: 08/12/2006 10:13 am

Support: 188
Bonus: 462
Мнения: 2169
Мнение 27/06/2018 9:09 pm      Отговорете с цитат


Не е умишлено, извинявай Very Happy не знам как е станало
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
djidja83
Нов
Нов

Регистриран на: 02/01/2016 11:49 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 45
Мнение 27/06/2018 9:09 pm      Отговорете с цитат


Кода на @raiden сработи. Very Happy

Благодаря ви много! Нямаше да се справя без вас Smile

Сега остава да измисля как да изкарам 7 х 5
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
djidja83
Нов
Нов

Регистриран на: 02/01/2016 11:49 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 45
Мнение 27/06/2018 9:10 pm      Отговорете с цитат


И ако има начин резултата да излиза
Ден 1 - 5 рецепти
Ден 2 - 5 рецепти
и така
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
raiden
Активен
Активен

Регистриран на: 08/12/2006 10:13 am

Support: 188
Bonus: 462
Мнения: 2169
Мнение 27/06/2018 9:15 pm      Отговорете с цитат


За най-лесно можеш да направиш 1 цикъл и да изпълниш всичко 5 пъти.
PHP code:
foreach (range(1,7) as $day) {
echo "Ден " . $day . "<br>";
/*
/ Кода за 5 рецепти
*/
}
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Revelation
Потребител
Потребител

Регистриран на: 24/03/2013 3:23 pm

Support: 54
Bonus: 108
Мнения: 693
Мнение 27/06/2018 9:20 pm      Отговорете с цитат


Ще трябва ли да обясняваш кода?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
djidja83
Нов
Нов

Регистриран на: 02/01/2016 11:49 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 45
Мнение 27/06/2018 9:23 pm      Отговорете с цитат


Revelation написа:
Ще трябва ли да обясняваш кода?


Да - това е идеята на самата дипломна работа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> PHP MySQL ASP.NET Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
1234
Страница 3 от 4


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети