- Махане на active от елемент
12
WT форуми -> HTML / Javascript / CSS -> Махане на active от елемент
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
vinsbg
Редовен
Редовен

Регистриран на: 28/01/2009 2:21 pm

Support: 51
Bonus: 87
Мнения: 2587
Мнение 18/07/2018 3:02 pm      Отговорете с цитат


anonimen написа:
Не мисля, че id-тата имат нещо общо. Нали JSто така или иначе не ги ползва? С изключение на това - $('#cat_1').first().trigger('click'); -- което явно си работи. А тук можеш да махнеш .first() - защото $('#abc') така или иначе ще върне макс. 1 елемент.

Няма как да решим проблема без reproducible demo, или поне аз не виждам нищо. Дай outputа на php скрипта, който не работи, в лник в jsfiddle, за да елиминираме нещата едно по едно.

Не целия output, само толкова, че да се вижда, че не работи.


Нямам идея, защо не работи. Това е точно, както виждам категориите в view source на страницата (коментираните линкове са оригиналните)

http://jsfiddle.net/5pk4u9z1/15/

На страницата при мен обаче продължава да не работи. Стои първата категория active ( в различен цвят) дори, след като кликна върху друга Crying or Very sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
anonimen
Активен
Активен

Регистриран на: 11/06/2012 8:07 pm

Support: 158
Bonus: 315
Мнения: 1475
Мнение 18/07/2018 3:13 pm      Отговорете с цитат


нее, дай това, което не работи. Вземи сорса на страницата, която ти дава php-то. Този сорс го сложи в jsfiddle, махни евентуално някви privacy неща - но е важно да Не работи, за да видим откъде идва проблемът.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vinsbg
Редовен
Редовен

Регистриран на: 28/01/2009 2:21 pm

Support: 51
Bonus: 87
Мнения: 2587
Мнение 18/07/2018 3:26 pm      Отговорете с цитат


Така: http://jsfiddle.net/5pk4u9z1/20/

Нищо друго от страницата не е нужно. В jsfiddle-a работи с останалото и без останалото.

Това, което забелязвам в сорса на страницата е, че липсва името на категорията


$('#cat_').trigger('click');


Но въпреки това ми зарежда нещата от нея..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
deam0n
Tourist Defender

Регистриран на: 01/10/2005 6:33 pm

Support: 199
Bonus: 951
Мнения: 2979
Мнение 18/07/2018 3:51 pm      Отговорете с цитат


vinsbg написа:
Така: http://jsfiddle.net/5pk4u9z1/20/

Нищо друго от страницата не е нужно. В jsfiddle-a работи с останалото и без останалото.

Това, което забелязвам в сорса на страницата е, че липсва името на категорията


$('#cat_').trigger('click');


Но въпреки това ми зарежда нещата от нея..


Да не би някой друг скрипт да ти прави проблем?

Пробвай да махнеш някой от заредените js библиотеки, които не ти трябват за този скрипт..

Също така понякога js бъгва от мястото на което се намира скрипта.. Пробвай да го сложиш я в хедъра, я в футъра..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vinsbg
Редовен
Редовен

Регистриран на: 28/01/2009 2:21 pm

Support: 51
Bonus: 87
Мнения: 2587
Мнение 18/07/2018 3:58 pm      Отговорете с цитат


Пробвах наясякъде да го местя - няма ефект.
Ще пробвам да махна някоя библиотека да видя какво ще стане.

Пробвах $cat[0]['name'], понеже идва от array, но явно трябва да обходя първо целия array, както е в менюто с категориите. Може би заради това дава NULL, но ми е интересно, защо въпреки това зарежда по дефолт каквото трябва.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
anonimen
Активен
Активен

Регистриран на: 11/06/2012 8:07 pm

Support: 158
Bonus: 315
Мнения: 1475
Мнение 18/07/2018 4:01 pm      Отговорете с цитат


Копирай сорса, върнат от php-то, в един .html файл. Пусни го в браузъра. Не работи, нали? Сега почни да махаш неща, докато продължава да не работи, и като стане досатъчно малко, дай този неработещ .html, да видим къде е проблемът.

Без php, за да не обърква нещата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vinsbg
Редовен
Редовен

Регистриран на: 28/01/2009 2:21 pm

Support: 51
Bonus: 87
Мнения: 2587
Мнение 19/07/2018 6:40 am      Отговорете с цитат


PHP-то беше проблема и по-точно array-я. Благодаря за помощта! Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> HTML / Javascript / CSS Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
12
Страница 2 от 2


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети