- създаване на фаил в папка
12
WT форуми -> PHP MySQL ASP.NET -> създаване на фаил в папка
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
raiden
Активен
Активен

Регистриран на: 08/12/2006 10:13 am

Support: 189
Bonus: 464
Мнения: 2181
Мнение 11/08/2018 2:42 pm      Отговорете с цитат


Юзъра трябва да има execute права, за да може да създаде файл в папката
drw-rwxrwt  2 srs srs    4096 авг 11 11:17 noPermission/
$ touch noPermission/test.php
touch: cannot touch 'noPermission/test.php': Permission denied
$ chmod +x noPermission/
$ touch noPermission/test.php
$ ll noPermission/
-rw-r--r--  1 srs srs    0 авг 11 15:41 test.php
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
systems
Турист
Турист

Регистриран на: 28/09/2012 9:04 pm

Support: 3
Bonus: 6
Мнения: 251
Мнение 11/08/2018 3:16 pm      Отговорете с цитат


Аз успях да го направя сега хем дава права хем създава index.php които пренасочва
към индекса ето го:

PHP code:
$structure = strtolower("/var/www/view/pic/$user");
if (!mkdir($structure, 0777, true)) {
die('Failed to create folders...');
}
if(!chmod($structure, 0777)){
die('Failed to chmod');
}
$text="<?php header( 'Location:http://site.com/index.php' );?>";
$fp = fopen ("/var/www/view/pic/$user/index.php" ,"a");
fwrite($fp,$text);
fclose($fp);


а така даже и .htacess фаил създава.
PHP code:
 $text="deny from all";
$fp = fopen ("/var/www/view/pic/$user/.htacess" ,"a");
fwrite($fp,$text);
fclose($fp);



Благодаря на всички за помоща!!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
raiden
Активен
Активен

Регистриран на: 08/12/2006 10:13 am

Support: 189
Bonus: 464
Мнения: 2181
Мнение 11/08/2018 3:34 pm      Отговорете с цитат


За да не се занимаваш със сетване на права, можеш направо да сетнеш ACL:
Текущи права:
$ setfacl -Rm u:www-data:rwx,g:www-data:rx,o:rx /var/www/view/pic
Права по подразбиране:
$ setfacl -Rmd u:www-data:rwx,g:www-data:rx,o:rx /var/www/view/pic

От там нататък всички новосъздадени папки ще бъдат с права 755

А за редиректа можеш да направиш 1 RewriteRule в .htaccess:
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index\.(php|htm|html) !-f
RewriteRule ^ http://site.com/index.php [R=302]

Това ще пренасочва всички рекуести към съществуващи папки, в които няма файл с име index.php, index.htm или index.html към http://site.com/index.php
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> PHP MySQL ASP.NET Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
12
Страница 2 от 2


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети