- Проверяване на размер на папка
WT форуми -> PHP MySQL ASP.NET -> Проверяване на размер на папка
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
Ticketa
Турист
Турист

Регистриран на: 27/02/2012 3:54 pm

Support: 23
Bonus: 46
Мнения: 255
Мнение 16/08/2018 1:31 am     Проверяване на размер на папка Отговорете с цитат


Привет,
имам база данни с потребители, всеки потребител може да си качи хххх на брой снимки и pdf. Всеки потребител, когато качва снимка се проверява дали този потребител има създадена папка и ако няма създадена папка , тя се самосъздава.

Примерна структура:
uploads/USER_ID/файлове

Въпроса ми е, как да взема на всеки потребител от базата данни колко тежи неговата папка плюс колко на брой файлове има тя? Идеята ми е да хвана колко дисково пространство ми изразходва даден потребител.

Тенкю вери мач Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Fakeheal
Support
Support

Регистриран на: 17/04/2010 8:37 am

Support: 350
Bonus: 698
Мнения: 2649
Мнение 16/08/2018 9:18 am      Отговорете с цитат


glob() + рекурсия.


<?php
function folderSize ($dir)
{
    $size = 0;
    foreach (glob(rtrim($dir, '/').'/*', GLOB_NOSORT) as $each) {
        $size += is_file($each) ? filesize($each) : folderSize($each);
    }
    return $size;
}
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
anonimen
Активен
Активен

Регистриран на: 11/06/2012 8:07 pm

Support: 158
Bonus: 315
Мнения: 1470
Мнение 16/08/2018 1:04 pm      Отговорете с цитат


А това как се държи със symlinkове? Едва ли ще се случи да има рекурсивни пътища в потребителска директория, ама е хубаво да се има предвид.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Fakeheal
Support
Support

Регистриран на: 17/04/2010 8:37 am

Support: 350
Bonus: 698
Мнения: 2649
Мнение 16/08/2018 2:33 pm      Отговорете с цитат


anonimen написа:
А това как се държи със symlinkове? Едва ли ще се случи да има рекурсивни пътища в потребителска директория, ама е хубаво да се има предвид.


Мисля, че с правилни права няма проблем.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ticketa
Турист
Турист

Регистриран на: 27/02/2012 3:54 pm

Support: 23
Bonus: 46
Мнения: 255
Мнение 17/08/2018 10:34 am      Отговорете с цитат


anonimen написа:
А това как се държи със symlinkове? Едва ли ще се случи да има рекурсивни пътища в потребителска директория, ама е хубаво да се има предвид.


Няма използване на symlink - забранил съм ги.

@Fakeheal, благодаря - просто и ясно,
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> PHP MySQL ASP.NET Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети