Google Login Laravel

teroristd

Registered
Здравейте, правя си тестов логин с google. Записвам в базата google_id, email и name, обаче няма парола. Ако потребителя след време реши да се регистрира в сайта без да използва google, се оказва че имейла вече съществува и не става. Как се оправяте с този проблем?
 
Повсеместната практика (ъъ т.е. това, което аз съм забелязал из интернета да се прави) е да се свързват акаунти с няколко логина.

Напр. можеш да имаш таблица с google логини и една с email/pass логини, и всеки потребител свързваш поне 1 логин от някой сървис (и разбира се, всеки логин е вързан само с 1 потребител).

Ако не искаш свързваш >1 логин към 1 акаунт, релацията съвсем се опростява - 1:1 логин към потребител.
 
Значи записвам информацията в таблица различна от основната и така при последваща регистрация мястото ще е свободно?

Искам да попитам и още нещо. Ако имате клиент, който иска изграждане на нещо с апи-та на google, facebook и т.н. как процедирате?

В смисъл например google апи-тата изискват всевъзможни ключове и щуротии, и да ги получиш изобщо не е лесно. Всеки ключ си е индивидуален за акаунт, разни одобрени урл-и и др.
 
Значи записвам информацията в таблица различна от основната и така при последваща регистрация мястото ще е свободно?
Ти така или иначе не можеш да ги записваш в една таблица, защото различните логини имат различни полета. (примерно при логин email/pass имаш поле 'парола', а в гугълското нямаш)

Не съм сигурен дали искаш с 1 поща да има два акаунта от 1 различни логина. Ако е така, то наистина при следваща регистрация ще има "свободно място".
В противен случай, т.е. ако искаш да свързваш автоматично акаунти с еднакви имейли, то след потвърждение по имейл (че човекът е същият) можеш автоматично да ги свържеш.

А по долния въпрос нямам представа :)
 

Горе