- Проверка на id
WT форуми -> PHP MySQL ASP.NET -> Проверка на id
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
kini
Нов
Нов

Регистриран на: 01/05/2010 12:36 pm

Support: 2
Bonus: 4
Мнения: 149
Мнение 11/06/2019 1:34 pm     Проверка на id Отговорете с цитат


Здравейте,

Пиша с молба за това, как може да стане проверката в тази ситуация. Проверката трябва да препраща към index.php, ако въведеното id в полето на браузъра не съществува в базата данни или е празно.

Това е кодът, който изважда резултатите за самото id
<?php
$id = $_GET['id'];
$get = mysql_query("SELECT * FROM media WHERE id = '$id'");
while($rов=mysql_fetch_array($get))
{
?>
-- резултат --
<?php } ?>
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
deam0n
Tourist Defender

Регистриран на: 01/10/2005 6:33 pm

Support: 203
Bonus: 959
Мнения: 3008
Мнение 11/06/2019 1:48 pm      Отговорете с цитат



$get = mysql_query("SELECT * FROM media WHERE id = '$id'");
$totalrows = mysql_num_rows($get);
if($totalrows==0) {
  header("Location: index.php");
}


така ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kini
Нов
Нов

Регистриран на: 01/05/2010 12:36 pm

Support: 2
Bonus: 4
Мнения: 149
Мнение 11/06/2019 1:51 pm      Отговорете с цитат


deam0n написа:

$get = mysql_query("SELECT * FROM media WHERE id = '$id'");
$totalrows = mysql_num_rows($get);
if($totalrows==0) {
  header("Location: index.php");
}


така ?

Здравей,

Пробвах точно такa, но не се получава. Не функционира самата проверка... Shocked
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
deam0n
Tourist Defender

Регистриран на: 01/10/2005 6:33 pm

Support: 203
Bonus: 959
Мнения: 3008
Мнение 11/06/2019 1:57 pm      Отговорете с цитат


а var_dump($totalrows); какво връща?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kini
Нов
Нов

Регистриран на: 01/05/2010 12:36 pm

Support: 2
Bonus: 4
Мнения: 149
Мнение 11/06/2019 2:03 pm      Отговорете с цитат


deam0n написа:
а var_dump($totalrows); какво връща?

Показва int(1).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
deam0n
Tourist Defender

Регистриран на: 01/10/2005 6:33 pm

Support: 203
Bonus: 959
Мнения: 3008
Мнение 11/06/2019 2:06 pm      Отговорете с цитат


Значи трябва да има резултат с такова ID. Пробвай да тестваш с некво ID, дето знаеш, че го няма и би трябвало да работи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kini
Нов
Нов

Регистриран на: 01/05/2010 12:36 pm

Support: 2
Bonus: 4
Мнения: 149
Мнение 11/06/2019 2:09 pm      Отговорете с цитат


deam0n написа:
Значи трябва да има резултат с такова ID. Пробвай да тестваш с некво ID, дето знаеш, че го няма и би трябвало да работи.


В момента пробвам и ми изважда blank page, само това.

Кода трябва да е по този начин, нали не бъркам?

<?php
$id = $_GET['id'];
$get = mysql_query("SELECT * FROM media WHERE id = '$id'");
$totalrows = mysql_num_rows($get);
if($totalrows==0) {
  header("Location: index.php");
}
   
while($row=mysql_fetch_array($get))
{
?>
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
xlebabarov
Нов
Нов

Регистриран на: 10/11/2009 8:24 am

Support: 5
Bonus: 10
Мнения: 184
Мнение 21/06/2019 7:15 pm      Отговорете с цитат


Не съм експерт, ама ако пробвате така:
$get = mysql_query("SELECT * FROM media WHERE id = ".$id);
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> PHP MySQL ASP.NET Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети