- [PHP][Recursion]Извеждане на текущото ниво
123
WT форуми -> PHP MySQL ASP.NET -> [PHP][Recursion]Извеждане на текущото ниво
Създайте нова тема Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения 
Автор Съобщение
dakata__92
Активен
Активен

Регистриран на: 02/08/2011 9:24 pm

Support: 123
Bonus: 239
Мнения: 3146
Мнение 26/06/2019 4:35 pm      Отговорете с цитат


xlebabarov написа:
Не разбирам защо се чувстваш задължен. Благодарен съм, че все пак сподели нещо, а пък ако някой наистина може да помогне, нали за това е този форум, а не да се заяждаме Wink Rolling Eyes


1. Колегата ти е дал повече от удачен пример.
2. За какво ти е да имаш карта на масива, когато имаш наличен масива? Къде е логиката в това?
3. Оформи идеята си и ни я разясни просто и с пример какво точно влиза във функцията и искаш да ти връща, като резултат, тя. Не сме гадатели и не хвърляме боб.
4. Никой не се чувства задължен да ти помага, просто го желаем и не е лошо да се обръщаш към колегите с повече уважение, за да получиш културни отговори.
5. Погледни точка (3) !!! Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Revelation
Потребител
Потребител

Регистриран на: 24/03/2013 3:23 pm

Support: 57
Bonus: 114
Мнения: 764
Мнение 26/06/2019 7:45 pm      Отговорете с цитат


xlebabarov написа:
Не разбирам защо се чувстваш задължен. Благодарен съм, че все пак сподели нещо, а пък ако някой наистина може да помогне, нали за това е този форум, а не да се заяждаме Wink Rolling Eyes


Не се чувствам задължен. Изиска пример в темата си, отделих време и ти го написах(което всъщност приключва темата), а след това нахално поиска да ти се напише кода, за който никой си няма на идея какво трябва да прави.

Имам навика да добавям капка заяждане, когато се пита нещо, а автора на темата упорито отказва да даде нормално формулиран въпрос, с нормално формулирани примери.

Това, което даде като пример във второто си питане, за това какво искаш да направиш е объркващо, неразбираемо и неформатирано, и също ти написах, че нищо не се разбра, но ти отказа да опиташ по-подробно и нормално да опишеш проблема ти, а вместо това даде още едно безсмислено мнение, което отново на никой нищо не говори.

И въпреки това, се опитах да ти разбера изискването и колкото повече чета първия ти пост с този след това, изглежда нещата, които искаш са напълно различни.

Ако искаш наистина отговор, е нужно и ти да се постараеш повече. Иначе темата може да стане и 20 страници и отговор пак няма да получиш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Revelation
Потребител
Потребител

Регистриран на: 24/03/2013 3:23 pm

Support: 57
Bonus: 114
Мнения: 764
Мнение 26/06/2019 8:08 pm      Отговорете с цитат


http://sandbox.onlinephpfunctions.com/code/be0da1883ca014e8b957187b57ba64dc2bc9917c

Това ли искаш да постигнеш? Ако не, опитай да обясниш подробно.
И какво аджеба трябва да е $pass.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
xlebabarov
Нов
Нов

Регистриран на: 10/11/2009 8:24 am

Support: 5
Bonus: 10
Мнения: 184
Мнение 27/06/2019 3:14 pm      Отговорете с цитат


Е, явно този форум, както гласят легендите, наистина вече е мъртъв. Освен излишни заяждания човек не може да намери друга информация или помощ. Все пак мерси за отговорите
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Revelation
Потребител
Потребител

Регистриран на: 24/03/2013 3:23 pm

Support: 57
Bonus: 114
Мнения: 764
Мнение 27/06/2019 7:21 pm      Отговорете с цитат


Ами виж се бе човек. 3 пъти те накарах да напишеш подробно какво искаш да постигнеш, защото нищо не се разбира от коментарите ти.
Как да получиш отговор на нещо, което никой не може да разбере? Да гадаем ли?

Дадох ти втори пример, ти даже не ми отговори дали е това, което искаш.

Аман от хлапаци.

Човек да иска да помогне, не може, защото няма един, който да си напише правилно темата и да си зададе въпроса като хората.

И последния ти коментар е просто нагъл предвид дадения код в темата.


Това ми е последен коментар по темата. Няма да се занимавам повече с теб.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dakata__92
Активен
Активен

Регистриран на: 02/08/2011 9:24 pm

Support: 123
Bonus: 239
Мнения: 3146
Мнение 28/06/2019 2:24 pm      Отговорете с цитат


xlebabarov написа:
Е, явно този форум, както гласят легендите, наистина вече е мъртъв. Освен излишни заяждания човек не може да намери друга информация или помощ. Все пак мерси за отговорите


Първо седни и си формулирай въпроса правилно, след това коментирай. Искаме да ти помогнем, но щом не можеш ти сам да ни обясниш по прост начин какво искаш, то ние как да ти прочетем мислите за да ти отговорим? Ако търсиш помощ тук е мястото, но първо ни обясни какъв ти е проблема, за да получиш адекватен отговор. Формулирай си логиката и ни напиши какво искаш да го правиш този масив!!! Mad Shocked
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
xlebabarov
Нов
Нов

Регистриран на: 10/11/2009 8:24 am

Support: 5
Bonus: 10
Мнения: 184
Мнение 28/06/2019 2:31 pm      Отговорете с цитат


Мисля, че съм обеснил достатъчно подробно. Който има необходимите познания и желае да помогне ще го направи. Ако си от неразбиращата група моля не ми оспамвай темата, особенно господина от по предния коментар. СТИГА ЗАЯЖДАНИЯ

Последната промяна е направена от xlebabarov на 28/06/2019 2:49 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dakata__92
Активен
Активен

Регистриран на: 02/08/2011 9:24 pm

Support: 123
Bonus: 239
Мнения: 3146
Мнение 28/06/2019 2:43 pm      Отговорете с цитат


xlebabarov написа:
Мисля, че съм обединил достатъчно подробно. Който има необходимите познания и желае да помогне ще го направи. Ако си от неразбиращата група моля не ми оспамвай темата, особенно господина от по предния коментар. СТИГА ЗАЯЖДАНИЯ

Абе ти тъп ли си или на такъв се правиш? Exclamation Нищо не си "обединил" или обяснил. Щом ти изискваме трима човека по-подробно разяснение, то сметни сам колко добре си се представил... Вместо да размиваш темата сам, по-добре да беше обяснил какво искаш. ЗА ПОРЕДЕН коментар ти го казваме, ОБЯСНИ НИ какво искаш да направиш. Evil or Very Mad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
xlebabarov
Нов
Нов

Регистриран на: 10/11/2009 8:24 am

Support: 5
Bonus: 10
Мнения: 184
Мнение 28/06/2019 2:47 pm      Отговорете с цитат


dakata__92 написа:
xlebabarov написа:
Мисля, че съм обединил достатъчно подробно. Който има необходимите познания и желае да помогне ще го направи. Ако си от неразбиращата група моля не ми оспамвай темата, особенно господина от по предния коментар. СТИГА ЗАЯЖДАНИЯ

Абе ти тъп ли си или на такъв се правиш? Exclamation Нищо не си "обединил" или обяснил. Щом ти изискваме трима човека по-подробно разяснение, то сметни сам колко добре си се представил... Вместо да размиваш темата сам, по-добре да беше обяснил какво искаш. ЗА ПОРЕДЕН коментар ти го казваме, ОБЯСНИ НИ какво искаш да направиш. Evil or Very Mad


xlebabarov написа:
Добре, да речем, че сортираме масива с ksort($a) рекурсивно:

Array
(
    [] => Array
        (
            [ar] => Array
                (
                    [0] =>
                    [freesby] => Array
                        (
                            [0] =>
                            [johnson] =>
                            [1] =>
                        )

                    [kenneth] =>
                )

            [3] =>
            [4] =>
            [5] =>
        )

    [1] => Array
        (
            [3] =>
            [4] =>
            [5] =>
        )

)


Сега да обесня за какво точно говоря Twisted Evil
Резултата от изпълнението на моята горна функция е (респективно) следния:
-
-ar
0
-freesby
0
johnson
1
kenneth
3
4
5
-1
3
4
5

Затова исках да го ксортна за да добие смисъл резултата от изпълнението на функцията ксорт преди самата рекурсия. Бих искалв аргумента $pass да се задава нещо като:

[1]Стъпка
-ключ(''=>масив)стойност на $pass=>array(''=>array());
[2]Стъпка
-ключ(''=>array('ar'=>масив))стойност на $pass=>array(''=>array('ar'=>array()));
[3]Стъпка
-ключ(''=>array('ar'=>array(0=>'')))стойност на $pass=>array(''=>array('ar'=>array(0=>true)));
[4]Стъпка
-ключ(''=>array('ar'=>array(0=>'', 'freesby'=>масив)))стойност на $pass=>array(''=>array('ar'=>array(0=>true, 'freesby'=>array())));

Т.е. същото като @Revelation само че вместо цифра да блъска масив с ключа и стойност в $pass

Това как би се случило? Защото ползването на цифра като индекс за това на кой ключ се намира дълбочината пренебрегва ключовете стрингове.


Готово. Стига с обидите както казах или ще се обърна към Боби. Пак казвам ако не разбираш не пиши не ми е нужно обидското ти мнение. А и съществува автокорект

НЕ МИ СПАМЕТЕ ТЕМАТА
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pix3l
Нов
Нов

Регистриран на: 08/10/2016 4:31 pm

Support: 6
Bonus: 12
Мнения: 141
Мнение 28/06/2019 5:41 pm      Отговорете с цитат


Дай пример за резултата, който искаш да постигнеш. Тоя масив няма никакъв смисъл... защо ще държиш празни масиви?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Revelation
Потребител
Потребител

Регистриран на: 24/03/2013 3:23 pm

Support: 57
Bonus: 114
Мнения: 764
Мнение 29/06/2019 12:06 am      Отговорете с цитат


[PHP][Recursion]Извеждане на текущо
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dakata__92
Активен
Активен

Регистриран на: 02/08/2011 9:24 pm

Support: 123
Bonus: 239
Мнения: 3146
Мнение 29/06/2019 3:27 pm      Отговорете с цитат


Колеги, понеже сме гадатели да метнем малко боб и да побаем на буркан с ракия, че да разгадаем поста на нашия съфорумник. Човека вместо с 5 реда да се опита да ни разясни по-добре какво иска, твърдоглаво продължава да ни казва, че това което ни е обяснил ни е достатъчно за да му помогнем. Very Happy
Е как да му помогнем, когато той самия не знае какво иска. Ако си бе направил труда да ни даде качествен пример с обяснение какво от този масив къде и по какъв начин иска да бъде съхранено добре. За мен да пълни излишни масиви хе така за спорта да си прави карта на масива е излишно. Товари се паметта излишно...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    web-tourist.net Форуми -> PHP MySQL ASP.NET Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
123
Страница 2 от 3


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети