- [PHP][Recursion]Извеждане на текущото ниво
123
WT форуми -> PHP MySQL ASP.NET -> [PHP][Recursion]Извеждане на текущото ниво
Създайте нова тема Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения 
Автор Съобщение
dakata__92
Активен
Активен

Регистриран на: 02/08/2011 9:24 pm

Support: 122
Bonus: 237
Мнения: 3125
Мнение 29/06/2019 5:32 pm      Отговорете с цитат


Нещо такова ли искаш? Ключ, и като стойност нивото на масива за тази прословута карта?

http://sandbox.onlinephpfunctions.com/code/e72206a639bf4719d705b29f4ef340f4f6fce709

PHP code:

<?php
$array = [
'one' => 1,
'two' => [
'two' => 2,
'three' => [
'three' => 3,
'four' => 4
]
],
'three' => 3,
'four' => [
'four' => 4,
'five' => 5,
'six' => [
'six' => 6,
'seven' => [
'seven' => 7,
'eight' => 8
]
]
]

];


function recursion(Array $array, $level = 0) {
foreach ($array as $key => $value) {
if (is_array($value)) {
$recursion[$key] = recursion($value, $level+1);
} else {
$recursion[$key] = $level;
}
}
return $recursion;
}


$r = recursion($array);
print_r($r);


Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Revelation
Потребител
Потребител

Регистриран на: 24/03/2013 3:23 pm

Support: 56
Bonus: 112
Мнения: 755
Мнение 29/06/2019 9:16 pm      Отговорете с цитат


dakata__92 написа:
Колеги, понеже сме гадатели да метнем малко боб и да побаем на буркан с ракия, че да разгадаем поста на нашия съфорумник. Човека вместо с 5 реда да се опита да ни разясни по-добре какво иска, твърдоглаво продължава да ни казва, че това което ни е обяснил ни е достатъчно за да му помогнем. Very Happy
Е как да му помогнем, когато той самия не знае какво иска. Ако си бе направил труда да ни даде качествен пример с обяснение какво от този масив къде и по какъв начин иска да бъде съхранено добре. За мен да пълни излишни масиви хе така за спорта да си прави карта на масива е излишно. Товари се паметта излишно...


То не е до памет тука, а до дизайн. Цялата гимнастика е просто глупава.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dakata__92
Активен
Активен

Регистриран на: 02/08/2011 9:24 pm

Support: 122
Bonus: 237
Мнения: 3125
Мнение 30/06/2019 1:05 pm      Отговорете с цитат


Revelation написа:
dakata__92 написа:
Колеги, понеже сме гадатели да метнем малко боб и да побаем на буркан с ракия, че да разгадаем поста на нашия съфорумник. Човека вместо с 5 реда да се опита да ни разясни по-добре какво иска, твърдоглаво продължава да ни казва, че това което ни е обяснил ни е достатъчно за да му помогнем. Very Happy
Е как да му помогнем, когато той самия не знае какво иска. Ако си бе направил труда да ни даде качествен пример с обяснение какво от този масив къде и по какъв начин иска да бъде съхранено добре. За мен да пълни излишни масиви хе така за спорта да си прави карта на масива е излишно. Товари се паметта излишно...


То не е до памет тука, а до дизайн. Цялата гимнастика е просто глупава.

Зависи за какво му е нужно да има тези неща, но да съгласен съм, че е глупаво.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
xlebabarov
Нов
Нов

Регистриран на: 10/11/2009 8:24 am

Support: 5
Bonus: 10
Мнения: 183
Мнение 02/07/2019 12:40 pm      Отговорете с цитат


EDIT: Кода си го написах 5 мин. след като написах пояснението, щото очевадно няма кой да помогне. Ако на някой му трябва да драсне едно ЛС ще споделя. Crying or Very sad

Та какво казвахте?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    web-tourist.net Форуми -> PHP MySQL ASP.NET Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
123
Страница 3 от 3


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети