- дата на създаване на txt
WT форуми -> PHP MySQL ASP.NET -> дата на създаване на txt
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
systems
Турист
Турист

Регистриран на: 28/09/2012 9:04 pm

Support: 3
Bonus: 6
Мнения: 274
Мнение 05/07/2019 3:53 pm     дата на създаване на txt Отговорете с цитат


Добър ден искам да попитам възможно ли е да се изведе час и дата на създаване на текстови фаил с php

ето така извеждам името на txt и размера му но може ли да се изведе кога е създаден?

<?php
$filename = 'file.txt';
echo $filename . ': ' . filesize($filename) . ' bytes';
?>
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
systems
Турист
Турист

Регистриран на: 28/09/2012 9:04 pm

Support: 3
Bonus: 6
Мнения: 274
Мнение 05/07/2019 4:11 pm      Отговорете с цитат


Оправих се сам ето ако на някои му трябва:

PHP code:
<?php 
echo "Last modified: ".date("F d Y H:i:s.", filemtime("file.txt"));
?>
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dakata__92
Активен
Активен

Регистриран на: 02/08/2011 9:24 pm

Support: 123
Bonus: 239
Мнения: 3141
Мнение 06/07/2019 10:58 am      Отговорете с цитат


systems написа:
Оправих се сам ето ако на някои му трябва:

PHP code:
<?php 
echo "Last modified: ".date("F d Y H:i:s.", filemtime("file.txt"));
?>


Имаш и функция даваща повече статистика за файла:

https://www.php.net/manual/en/function.stat.php

https://www.w3schools.com/php/func_filesystem_stat.asp

PHP code:

<?php
$stat = stat('test.txt');
echo 'Acces time: ' .$stat['atime'];
echo '<br />Modification time: ' .$stat['mtime'];
echo '<br />Device number: ' .$stat['dev'];
?>

Цитат:

Access time: 1141633430
Modification time: 1141298003
Device number: 0


По твоя пример:

PHP code:
<?php 

$stat = stat("file.txt");

echo "Last modified: ".date("F d Y H:i:s.", $stat['mtime']);
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Revelation
Потребител
Потребител

Регистриран на: 24/03/2013 3:23 pm

Support: 57
Bonus: 114
Мнения: 764
Мнение 10/07/2019 7:35 pm      Отговорете с цитат


Ако редовно се обменя файла е хубаво да чистиш кеша, защото ще ти показва грешни данни.

https://www.php.net/manual/en/function.clearstatcache.php
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> PHP MySQL ASP.NET Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети