- Изтриване на числа след знака =
WT форуми -> PHP MySQL ASP.NET -> Изтриване на числа след знака =
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
Ticketa
Турист
Турист

Регистриран на: 27/02/2012 3:54 pm

Support: 23
Bonus: 46
Мнения: 334
Мнение 24/07/2019 2:32 pm     Изтриване на числа след знака = Отговорете с цитат


Привет,
Имам данни (над 500 реда) като един ред изглежда така:
1234567890123=09876543316 23:737373

Опитах да го обработя чрез substr но не се получи

Трябва от горния ред да остава само
1234567890123=0987654

До 7мия знак след равното й визуализацията, идеята ми е да вкарам всичките 500 реда в една променлива й да ги изкарам като резултата който ми трябва.

Преди равното числата са от 7 до 17 , тоест логически може би трябва първо една функция да "търси" знака равно = й след 7мия символ(число) да изтрива всимко
Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
deam0n
Tourist Defender

Регистриран на: 01/10/2005 6:33 pm

Support: 203
Bonus: 959
Мнения: 3008
Мнение 24/07/2019 2:42 pm      Отговорете с цитат


PHP code:

<?php
$data = "1234567890123=09876543316 23:737373 ";
$result = substr( $data, 0, strpos($data, "=") + 8 );
echo $result;
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ticketa
Турист
Турист

Регистриран на: 27/02/2012 3:54 pm

Support: 23
Bonus: 46
Мнения: 334
Мнение 24/07/2019 2:55 pm      Отговорете с цитат


Аз го мъчех така:
<?
If(isset($_POST['lat'])) {
$str = $_POST['str'];
echo "<pre>original: $str <br></pre>";
// echo substr($str, 0, -9);

if (($tmp = strstr($str, '=')) !== false) {
echo "<font color=red>".substr($tmp, 0, -11);
}


}
?>
<form method="POST">
<textarea name="str" col=25></textarea>
<input type="submit" name="lat" />
</form>

Но не се получи.

Демон по твоя начин работи, но ако реда е само 1 ако имаш 10..30..40 записа не работи (взема само първия ред) може би трябва да ползвам масив?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
deam0n
Tourist Defender

Регистриран на: 01/10/2005 6:33 pm

Support: 203
Bonus: 959
Мнения: 3008
Мнение 24/07/2019 2:59 pm      Отговорете с цитат




$separator = "\r\n";
$line = strtok($text, $separator);

while ($line !== false) {

# тука логиката
 
    $line = strtok( $separator );
}



Естествено, че няма да работи.. Трябва да прочетеш стринг-а ред по ред. Или с array ако го направиш да.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ticketa
Турист
Турист

Регистриран на: 27/02/2012 3:54 pm

Support: 23
Bonus: 46
Мнения: 334
Мнение 24/07/2019 3:11 pm      Отговорете с цитат


Плюс 1
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> PHP MySQL ASP.NET Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети