Как да увеличите трафика към сайта си? [За бг сайтове]

Svetoslav

Registered
Представете си следния случай - направили сте чисто нов сайт и искате да привлечете трафик към него. SEO? Ок но за да има реални резултати ще трябва да почакате няколко месеца, а и за бг търсенето е малко за почти всичко. Какво правим? Ето ви няколко идеи, които съм сигурен, че ще са полезни на много хора в този форум:

1. Сложете линк към сайта си в сайтове от типа svejo.com, dobavi.com, lubimi.com, dao.bg и т.н. Не спамете тези сайтове за щяло и нещяло! Сложете линк към статия или съдържание в сайта си, което наистина си заслужава да бъде видяно - и не - спам страничката ви с adsense рекламите не влиза в тази категория :)

2. Регистрирайте се във форуми близки до тематиката на сайта ви, сложете линк с подходящ приканващ текст в сигнатурата си и пишете в тях. И отново без спам! Не целим да ни намразят, а покрай нас и сайта ни, нали?

3. Пишете кратки, но полени статии (като тази :) ) и ги поствайте в тези форуми, като в края на статията поставете нещо от типа "За повече информация по темата посетете сайтами.ком. След това сложете линк към статията в други форуми и сайтовете от точка първа.

4. Направете си блог с интересно съдържание. Блоговете привличат доста трафик.

5. Коментирайте в чуждите блогове и сайтове. Май няма нужда да се повтарям, но - без спам - само полезни коментари, моля.

6. Организирайте състезание - например имате сайт за photoshop уроци - организирайте състезание за най-добър ретуш с подходящ награден фонд.

7. Давайте нещо безплатно - електронна книга, курс, софтуер или дори сравнителна таблица на всички телефони с марката Nokia - хората обичат безплатните неща.

8. Регистрирайте сайта си в директории като dir.bg или gbg.bg

9. Сложете линк към сайта си като сигнатура към мейлите, които изпращате - методът е ефективен ако водите активна кореспонденция.

10. Напишете статия за чужд блог и помолете автора на блога да я публикува като в размяна получите 2 изречения на края на статията, в които да обясните кои сте вие, с какво се занимавате и естествено кой е сайта ви. Не е нужно да казвам, че статията трябва да е добра, нали? :)

11. Изградете си партньорска мрежа от сайтове : Ако например имате сайт за спортно бягане можете да си партнирате със сайт за маратонки - вие рекламирате техните спортни стоки, а те от своя страна препоръчват на клиентите си да обогатят знанията си върху спорта чрез вашият сайт.

12. Предложете да интервюирате някой известен блогър във вашата сфера - след това той най вероятно ще линкне от блога си към сайта ви и така "ще гепите" и неговите читатели.

13. Ако предлагате някакъв продукт - дайте го безплатно на други уебмастъри в замяна не рецензия, която те да публикуватв сайта си.

14. Направете някакво шантаво видео свързано по някакъв начин с темата на сайта си, качете го в vbox7.com, а на края на клипа изпишете името на сайта си.

15. Напишете статии за онлайн и офлайн списания (download.bg, HiComm, cosmopolitan например) и в замяна поискайте накрая на статията да има линк към сайта ви.

16. Спонсорирайте известен сайт с "идеална" цел(joomla-bg.com, slovo.bg например)

17. Изплозвайте платена реклама - колкото и да не ви се иска, но понякога това е единственият ефективен метод.


А ако искате да разберете и други полезни идеи за това как да увеличите трафика към сайта си, как се прави ефективна оптимиация за търсачки и много други въпроси, които вероятно ви вълнуват - чувствайте се поканени да посетите форума за SEO в web-tourist.net :)
 
Горното беше писано доста набързо - имам още доста идеи, които ще ъпдейтвам тук периодично, а и ще се радвам да ме допълвате, както и да обсъдим някои от представените тук методи.
 
Още малко идеи: :)

18. Направете нишова директория към сайта си и разменяйте линк в нея срещу промоционална статия в чужд сайт.

19. Търгувайте електронно съдържание срещу линкове с други уебмастъри. Кой е казал, че трябва да плащате с пари - онези 5 добри статии, които написахте вчера и двете снимки от миналия ден биха свършили работа и да друг.

20. Направете мрежа от мини-сайтове с подтемите на сайта ви, както и всичко релевантно свързано с главната тема и след като сте ги промотирали по тези методи - препращайте трафика от тях към главния сайт - понякога това върши чудеса.

21. Напишете /или платете на някой за да ви напише или прочетете уроците в уеб турист/ полезни онлайн инструменти с тематиката на сайта ви - дали ще е калкулатор за калории или линкчекер - зависи само от въображението ви - тези тулове получават много линкове а линкове = трафик.

22. Направете /погледни горните скобки/ безплатни темплейти и в замяна на ползването им поискайте линк към сайта ви - колкото по диобри са темплейтите - толкова повече линкове и трфик ще имате.

23. Създайте шум около уебсайта си. Джобс.бг например пуснаха обява за работа : "Търси се овчар" - само за седмица получиха над 100 линка към обявата и многократно увеличение на трафика - какво стан? Бяха забавни - хората започнаха да тръбят по форуми и блогове за обявата и всеки искаше "Да види". ОТ Джобса много успешно използваха две техники на маркетинга и SEO-то - линк байт и вирусен маркетинг, но за това по-подробно - друг път и ако има желаещи.

24. Уговорете си война с друг блогър - разменяйте си хейт постове - това ВИНАГИ привлича трафик и към двата блога. Приемете го - хората са любопитковци и сеирджии без работа - обичат тези неща :)

25. Боядисайте колата си във всички цветове на дъгата за да привлича внимание и изпишете с голенми букви урл на сайта ви.

26. Ако нищо не подейства - разберете адреса на админ и някоя нощ го посетете - туриста има над 2000 уникални на ден, от които може да ви дари поне половината след подходящи "преговори" .
 
Не препоръчвам точка 20
Google доста умело хваща подобни трикове.
Най-лесния начин да изхвърчите от индекса на Google
 
des1slav каза:
Не препоръчвам точка 20
Google доста умело хваща подобни трикове.
Най-лесния начин да изхвърчите от индекса на Google
Не съм съгласен с мнението ти. Много оптимизатори правят точно това, когато са наети да изкарат някой сайт по-напред в Google. Създават тематичен сайт (блог), който играе ролята на "сателит". Пишат уникално съдържание в него и препращат потребителите към главния сайт. Пример:
Имаш сайт за домашни любимци и искаш той да излезе по-напред в Google. Правиш си тематичен блог(сайт) в някой безплатен хостинг (blogspot.com) и пишеш на тази тема. Всички думи, които съдържат (домашни любимци) са с линк към главния сайт (примерно: domashni-liubimci.com). Освен това, когато пишеш за кучета препращаш потребителите към (domashni-liubimci.com/kucheta) и т.н. В много от случаите това дава резултат.
:)
 
Всичко опира в крайна сметка до СЕО-то, което е направено и продължава да се прави всеки ден на даден сайт пък било то и нов. Давам за пример веднага hotels.bg. Този сайт до преди извесно време се подържаше от мои роднина, които му правеше СЕО-то и се грижеше за самия сайт от до. Какъв беше резултата? ами резултата беше следния излизаше при търсения за хотели и всякакви подобни ключови думи свързани с хотели на 1-ва позиция без някога да е пускана каквато и да е статия в блогове за тях или да са разменяни линкове с подобни на тях сайтове. Посещаемостта на сайта беше 1500-2000 човека дневно. Сега обаче след като моя роднина, които го подържаше се махна от там резултата е налице сайта не само че вече не излиза кои знае колко напред ами е загубил доста от посещаемостта си в момента варира 400-800 човека дневно.

С Този ми пример исках само да споделя следното.......не е толкова важно къде пускаш статии за сайта ти ами чисто и просто колко добре си си направил СЕО-то, защото в крайна сметка едно добре направено СЕО компенсира доста от проблемите и може да докара трафик на даден сайт.
 
imotcc - Твоя проблем, е че SEO оптимизацията е КОМПЛЕКСНА услуга и не може да бъде направена веднъж, след това да се зареже, иска се постоянна работа, за задържане на позициите в SERP.

Относно мини сайтовете - изказвате се без да разбирате за какво става въпрос. От доста време се занимавам с black hat ( тук визирам autoblogs / scrapebox/ link blast / link-farms . Не си мислете, че нямам и изцяло WHITE HAT SEO проекти.
. Това, което мога да кажа за сателитните блогове, е че помагат особено много на главния сайт, ако се направят както трябва. Много опарени има, защото не могат да направят добро on page seo на сателитката ( определено се различава от on page seo на обикновен сайт ) . Точно как се прави и какви похвати се използват, за да не ви забележи Гуугъл, няма да казвам, няма смисъл да изпадаме чак в подробности за такива неща.


Темата е добра, но определено за България е достатъчно да субмитнеш сайта ти в социалните мрежи и директории и 50-100 коментари в тематични блогове и ще си на топ позиции в серпа.
 
И аз съм съгласен с точка 20.
Важна е да има сателитен сайт. Още повече че самите линкове от него могат да бъдат и търгувани, препоръчително не за пари а за други линкове.
Аз бих предложил още една стратегия:
- Временна размяна на линкове. Мисля че е една алтернатива на реципрочните линкове, т.е. 3 месеца партньора ми линква към моя сайт и след това аз го връщам. Не съм го приложил на практика но като идея ми изглежда добре
 

Горе