- CSS-INFO
WT форуми -> HTML / Javascript / CSS -> CSS-INFO
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
tourist
Нов
Нов

Регистриран на: 01/10/2005 6:33 pm

Support: 0
Bonus: 3
Мнения: 0
Мнение 09/07/2005 7:51 pm     CSS-INFO Отговорете с цитат


Отварям нова тема за да отговоря на doktora.

С CSS може да направиш много неща.
Но няма смисъл да го учиш преди или заедно с HTML, аслед него.
По добре първо научи добре HTML и след това бече то ще дойде от самосебе си.
Мога да обясня накой предимства на CSS особенно ако став адума за големи и сложни проекти.

Но ето един прост пример за това какво може да направиш с CSS.

Погледни този линки ще видиш, че скрола на страницата е оцветен по определен начин.

Това се прави с CSS.
Ето го и кода който се слага между <head> и </head>



<STYLE>
         <!--
         BODY
         { color:black;
           
           scrollbar-face-color:#eaeaea;
           scrollbar-arrow-color:#ffffff;
           scrollbar-track-color:#d0d0d0;
           scrollbar-shadow-color:#eaeaea;
           scrollbar-highlight-color:#eaeaea;
           scrollbar-3dlight-color:#808080;
           scrollbar-darkshadow-Color:#202020;
         }
         -->
         </STYLE>


Сменяш кодовете а цветовете и си го нагласяш както ти си искаш.

А също може с CSS да си смениш мишката с халба бира или
каквато картинка искаш.

П.П.

Това е много непълно и меко казано некадърно обяснение на
CSS но поне разбираш една малка част от възможностите му.

Ето ти и линк за да видиш повече, няма нужда да знаеш и една дума английски защото там е обяснено с примерни кодове и показно какво следва от този код.

http://www.w3schools.com/css/css_examples.asp

Аре всеки да напише по нещо което знае за CSS че да стане
по ясно.Аз пак ще пиша ама сега нямам време.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
test
Нов
Нов

Регистриран на: 01/10/2005 6:33 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 0
Мнение 09/07/2005 11:44 pm      Отговорете с цитат


Е ако верно ми кажеш как да сложа вместо мишка халба с бира ще те черпа една бира.Smile Razz Smile Razz Smile Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
admin
Активен
Активен

Регистриран на: 02/07/2005 1:36 am

Support: 224
Bonus: 474
Мнения: 11684
Мнение 09/07/2005 11:48 pm      Отговорете с цитат


DokToRa написа:
Е ако верно ми кажеш как да сложа вместо мишка халба с бира ще те черпа една бира.Smile Razz Smile Razz Smile Wink


Аз ще ти напиша кода.
Много е лесен(1-2 реда)
обаче трябва да видя къде сложих иконите за мишките.
Иначе сам трябва да правя икона за мишка и да я преработя.
А сетих се ....
Утре ще видя какво мога да направя ама ще имаш няколко варианта..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mute
Активен
Активен

Регистриран на: 26/09/2005 12:14 am

Support: 167
Bonus: 1785
Мнения: 3128
Мнение 10/07/2005 11:17 am     цсс Отговорете с цитат


цсс може да си направиш и с dreamweaver там е доста по просто само попалваш няколко полета и цсс-а ти е готов.след като започнеш да правиш някоя страница даваш дясното копче CSS styles / new styles
и си попалваш поленцата има и да смениш мишката това ама незнам да ли има с БИРА Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
test
Нов
Нов

Регистриран на: 01/10/2005 6:33 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 0
Мнение 12/07/2005 3:25 pm      Отговорете с цитат


Намерих си други иконки за мишката ако имаш врвме пусни командите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
admin
Активен
Активен

Регистриран на: 02/07/2005 1:36 am

Support: 224
Bonus: 474
Мнения: 11684
Мнение 12/07/2005 4:09 pm      Отговорете с цитат


DokToRa написа:
Намерих си други иконки за мишката ако имаш врвме пусни командите.


Това слагаш в head на html файла.

А на мястото на cursor.cur пишеш URL адреса на иконата.

<style>
<!--
BODY{
CURSOR: url(cursor.cur);
}
</style>

Ако има нещо питай.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
test
Нов
Нов

Регистриран на: 01/10/2005 6:33 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 0
Мнение 12/07/2005 11:23 pm      Отговорете с цитат


А неможе ли да бъде в .ani формат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
test
Нов
Нов

Регистриран на: 01/10/2005 6:33 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 0
Мнение 12/07/2005 11:34 pm      Отговорете с цитат


И дали мога да сменя и мишката като тръгна да натискам на хипер линк.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
test
Нов
Нов

Регистриран на: 01/10/2005 6:33 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 0
Мнение 12/07/2005 11:40 pm      Отговорете с цитат


DokToRa написа:
И дали мога да сменя и мишката като тръгна да натискам на хипер линк.

Определено сам си отговарям на тъпия въпрос че може.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
test
Нов
Нов

Регистриран на: 01/10/2005 6:33 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 0
Мнение 13/07/2005 12:06 am      Отговорете с цитат


Дееба обърках се (днеска определено не ми е ден)имах предвит тъпия ми въпрос дали може и да е в .ani формат а за другото което горе написах за тъп въпрос него знам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
admin
Активен
Активен

Регистриран на: 02/07/2005 1:36 am

Support: 224
Bonus: 474
Мнения: 11684
Мнение 13/07/2005 7:38 am      Отговорете с цитат


DokToRa написа:
А неможе ли да бъде в .ani формат.


Може.
Ако искаш дай ми URL на това .ani .
Абе с две думи вместо cursor.cur пишеш пълния адрес на ani-то.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> HTML / Javascript / CSS Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети