Vista може да претовари глобалната мрежа

Access

Registered
Пускането на новата операционна система на Microsoft – Windows Vista може да забави или блокира глобалната мрежа, твърди Пол Мокапетрис, който е известен като изобретателя на DNS протокола. Той счита, че новата система ще претовари DNS сървърите в Интернет. Причината за това е, че Vista е първата операционна система с пълна поддръжка на интернет протокола от последно поколение –IPv6.

“Ако преминете към Vista, Вашият DNS трафик ще се удвои”, казва Мокапетрис в интервю. „Тъй като много от DNS сървърите вече работят почти на пълна мощност, това може да доведе до серионзни последици”.

Vista ще отправя по две DNS заявки, като едната ще бъде IPv4, а другата — IPv6. DNS е интернет протокол за превръщане на домейн адрес в IP-адрес.

Самата Microsoft не е съгласна с опасенията на учения, като предполагат, че неговите изказвания са свързани с факта, че той работи в Nominum, компания, продаваща вискокпроизводителни DNS сървъри. Според компанията, разработваща Vista, проблем може да възникне само в корпоративни мрежи с хиляди компютри, които за една нощ биват обновени до Windows Vista.

Очакванията на специалистите са по-скоро за постепенно и бавно преминаване към новата операционна система.


източник: kaldata.com
 
Аз като ви казвам че M$ винаги са в състояние да прецакат нещата, вие не ми обръщате внимание!
Ся ще видиме нет през крива Виста :lol: :lol: :lol:
 

Горе