HP купува Voodoo PC.

m0ralezz

Registered
HP%20logo.jpg


Компанията се надява да добави още малко мощност към своите компютърни настройки чрез покупката на производителя на компютри за крайния клиент

Voodoo PC се съгласи да бъде погълнат от Hewlett-Packard, съобщи създателят на Voodoo и завеждащ технологичния сектор Рахул Сууд.

Детайлите по сделката не бяха разкрити. Рахул Сууд и брат му Рави, който понастоящем е главен изпълнителен директор на Voodoo, ще заемат позиции в новото бизнес звено за компютърни игри в поделението за персонални системи на HP, предаде CNET News.com.

Voodoo произвежда много скъпи персонални компютри, предназначени за любители на компютърните игри и за ентусиасти, често с бутиков дизайн и кутии. Реално погледнато, тези продукти заемат доста малка част от пазара на компютри, но носят много по-високи нива на печалба, отколкото тези на масовия пазар. Смята се, че клиентите на компании като Voodoo, Alienware и Falcon Northwest упражняват влияние над по-слабо образованите в технологично отношение приятели и колеги.

По-рано тази година, Dell приобщи Alienware в структурата си като 100% собствен филиал, надявайки се да научи повече за тези крайни потребители и да извлече полза от тези знания. В седмиците преди сделката по поглъщането Рахул Сууд...

източник: http://computerwolrd.bg
 

Горе