Slackware Linux 11 е готов за сваляне!

Access

Registered
Над една година след последната стабилна версия 10.2, на бял свят излезе и официалната 11-а поред версия на най-старата GNU/Linux дистрибуция Slackware. Новата версия премина през дълъг период на тестване и проверка на грешки за да работим отново стабилно и сигурно. В новата версия на Slackware 11.0 ще откриете едни от последните технологии в света на Linux - дистрибуцията все още е базирана на последната стабилна серия на 2.4.х ядрото, а именно 2.4.33.3, като допълнителен избор е включен изходния код на Linux 2.6.17.13 и 2.6.18 (поддържащи множество процесори, много-ядрени процесори, HyperThreading технологията, и всички други достъпни оптимизации), модулите за тях и двоичните пакети. Допълнителни модули за ядрата ви позволяват да инсталирате Slackware, използавйки някоя от журналните файлови системи, достъпни за Linux, включително ext3, ReiserFS, JFS на IBM и XFS на SGI. Системните библиотеки са компилирани с GNU C версия 2.3.6. Компилатора по подразбиране е GCC 3.4.6, а останалите налични компилатори са Perl 5.8.8, Python 2.4.3, Ruby 1.8.4, Subversion 1.4.0, и графичните средства за разработка Qt designer и KDevelop.
X-Window е версия X.Org 6.9.0 (използва същата кодова база като Modular X.Org 7.0.0), а в дистрибуцията са включени KDE версия 3.5.4 (включваща Amarok за мултимедия) и XFCE 4.2.3.2.
За Интернет ще откриете са последните версии на Firefox и Thunderbird, Konqueror 3.5.4, плюс SeaMonkey 1.0.5 (новото име на пълния Mozilla комплект).
За изграждане на сървъри разполагате с пълна поддръжка на криптирани мрежови връзки, благодарение на OpenSSL, OpenSSH, и GnuPG. Apache 1.3.37 е уеб сървъра, компилиран с поддръжка на Dynamic Shared Object (DSO), SSL, и PHP.

Поради множеството промени в 11 версия, ако обновявате от предишна версия, погледнете файла CHANGES_AND_HINTS.TXT, съдържащ информация, за голяма част от промените в slackware-current.за да поръчате вашето копие на Slackware Linux (достъпно като 4 компактдиска или DVD), а също и допълнителни екстри посетете онлайн магазина на дистрибуцията, за да подпомогнете нейното развитие. В момента магазина не е обновен с информация за Slackware 11.0.

ISO файловете на Slackware Linux 11.0 ще се появят до няколко дни на огледалните сайтове. През това време може да изтеглите пълният DVD образ чрез BitTorrent: slackware-11.0-iso (3,732MB).

И не забравяйте: Happy slacking!



източник: distrowatch.com
 

Горе