Начини за разплащане по Интернет

pipo18

Registered
Търсих доста, но не намерих кой знае какво. За това моля ако някой зне нещо по въпроса да го сподели!
Идеята е такава, че да има полезна информация как може да плащаме и да си получаваме парите онлайн.
До колкото видях от нета май единствения начин за плащане по цял Свят е PayPal. Или с други думи, ако си извън България, а трябва да ти платят от БГ-неможе. За плащания в България е ясно :
1. На касата в офиса
2. На гише в Банката
3. еPay БГ
4. ПОС Терминал
5. Чрез SMS - доста популярна на последък
и други
От PayPal вече се опарих - ниво на сигурност 0,00. Добре, че съм в държава дето мога да си върна парите, независимо за какво и къде са платени.
Много от сайтовете печелят пари чрез реклама от Google или от друг Рекламодател. Там всичко е ясно,Те сами ти поставят условията и начините на плащане. Но ако искаш лицето Х да ти плати лично за Реламата или Услугата онлайн. Какво става ? Ти си вън от БГ, но 85% от потребителската маса е в България.
Моля, ако някой има впечатления по темата да ги сподели. Мисля, че ще е полезно за доста хора, не само за мен. А що се отнася за супорт точката, ще я дам на този дето ми даде най-бързия и сигурен начин за получаване на средствата за хора извън БГ.
 
Странно PayPal е свотовно известно и ти викаш ниво на сигорност 0.00....
Най сигорното си е банков превод за мен. Мисля че с мастъркард можеше да се пращат пари извън БГ.

Поздрави!
 
iwanov каза:
Странно PayPal е свотовно известно и ти викаш ниво на сигорност 0.00....
Най сигорното си е банков превод за мен. Мисля че с мастъркард можеше да се пращат пари извън БГ.

Поздрави!

За VISA и Mastercard ясно, то и с още доста типа Световно извести карти става, но как да стане, как да поставя такава схема в сайта си, като в повечето чужди сайтове, отиваш на дадения обект за плащане, избираш тип на картада, пишеш си нонера на картата, номера от зад за верификация, натискаш Плати и всичко е О·K
 
Е това вече за сайтовете е отделен въпрос. Подобно нещо за сайт има на епай да си поставиш бутон в сайта и на пайпал също. Не съм чувал досега още някой да предлага подобна услуга (а и не виждам кой друк може понеже незнам даима друга фирма освен епай (за бг) ).
:)
 

Горе