- <div> малко разяснения
12
WT форуми -> HTML / Javascript / CSS -> <div> малко разяснения
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
mute
Активен
Активен

Регистриран на: 26/09/2005 12:14 am

Support: 167
Bonus: 1785
Мнения: 3128
Мнение 17/12/2005 4:35 pm     <div> малко разяснения Отговорете с цитат


как да направя един див да се позиционира в центара на страница, такаче при всякаква разделителна способност да е в средата. пробвах с <div align="center" >но не се получава някакви предложения.Ако ми дадете нянакви уроци на БГ език за див ще съм ви благодарен.
Имам и още един вупрос като сложа някоя песен за фон с тага <embed> или <bgsound> песента изсвирва около 20 секунди и след това ми се появява за доунлод.

Последната промяна е направена от mute на 17/12/2005 4:53 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
admin
Активен
Активен

Регистриран на: 02/07/2005 1:36 am

Support: 224
Bonus: 474
Мнения: 11685
Мнение 17/12/2005 4:46 pm     Re: <div> малко разяснения Отговорете с цитат


mute написа:
как да направя един див да се позиционира в центара на страница, такаче при всякаква разделителна способност да е в средата. пробвах с <div align="center" >но не се получава някакви предложения.


Няма причина да не става.
http://www.asahi-net.or.jp/~bd9y-ktu/jirei_f/sample_c.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mute
Активен
Активен

Регистриран на: 26/09/2005 12:14 am

Support: 167
Bonus: 1785
Мнения: 3128
Мнение 17/12/2005 4:54 pm      Отговорете с цитат


имам и едит на темата с 2ро въпрос Wink и мерси за предния сега ще го погледна
edit: примерно http://kick-off-fm.qhoster.net/mutesite/ картинката е направена така <div align="center" > но не е в центара

Последната промяна е направена от mute на 17/12/2005 5:10 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bafitu
Активен
Активен

Регистриран на: 12/12/2005 11:12 am

Support: 102
Bonus: 224
Мнения: 1509
Мнение 17/12/2005 4:59 pm      Отговорете с цитат


<embed src="file.mp3"></embed>
<bgsound> мисля нетръгва на ФФ успех... имаше нещо за loop да е на -1 за безкрайност , но потърси ако намеря ще пиша...
едит:
пробвай така :
<embed src="file.mp3" loop="true/false" hidden="true/false"></embed>
където на loop ако е true ще се върти безкрайно ако е на false ще се изсвири 1 път и ще спре... това на hidden-a го пиши true незнам точно за какво е успех..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mute
Активен
Активен

Регистриран на: 26/09/2005 12:14 am

Support: 167
Bonus: 1785
Мнения: 3128
Мнение 17/12/2005 5:20 pm      Отговорете с цитат


bafitu написа:
<embed src="file.mp3"></embed>
<bgsound> мисля нетръгва на ФФ успех... имаше нещо за loop да е на -1 за безкрайност , но потърси ако намеря ще пиша...
едит:
пробвай така :
<embed src="file.mp3" loop="true/false" hidden="true/false"></embed>
където на loop ако е true ще се върти безкрайно ако е на false ще се изсвири 1 път и ще спре... това на hidden-a го пиши true незнам точно за какво е успех..


и двете съм ги пробвал странно защо обаче след като се изсвири песента ми дава да я доунлоадна

пп bgsound е само за ИЕ Smile
пп hidden e данесе вижда симия плеар
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bafitu
Активен
Активен

Регистриран на: 12/12/2005 11:12 am

Support: 102
Bonus: 224
Мнения: 1509
Мнение 17/12/2005 5:32 pm      Отговорете с цитат


за див-а пробвай с това :
<div style="position:relative;" ><img src="mutenew.jpg" width="702" height="502" alt="" /></div>
за музиката :
ми незнам аз нямам проблеми свършва си и толкова не ми дава да се сваля незнам може да е при теб проблема , ако не пробвай с флаш ...
хм за дива пак нестава хм..
едит:
добре така не те ли устройва ?

<center>
<div style="position: relative;left:0px; height:28px; top:-35px; width: 86px;"><img src="mutenew.jpg" alt="" /></div>
<div style="position: relative;left:0px; height:28px; top:35px; width: 86px;">
</center>

я го пробвай и кажи дали работи..че нямам възможност да го пробвам в момента..

Последната промяна е направена от bafitu на 17/12/2005 6:04 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mute
Активен
Активен

Регистриран на: 26/09/2005 12:14 am

Support: 167
Bonus: 1785
Мнения: 3128
Мнение 17/12/2005 6:04 pm      Отговорете с цитат


е това с песента него дава само при мен а и при други хора по точно човека за които правя саита Sad .
За дива ако го направя така тои става 100% разполага се ба целия екран от краи до краи това създава проблеми защото позиционирам следващия див спрямо първия и при различните разделителни споспобности ще седи различно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bafitu
Активен
Активен

Регистриран на: 12/12/2005 11:12 am

Support: 102
Bonus: 224
Мнения: 1509
Мнение 17/12/2005 6:07 pm      Отговорете с цитат


ми незнам при мен няма проблеми , но щом е така прави го на флаш .. не се сещам за друго...а иначе виж по горе за див-а .. Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mute
Активен
Активен

Регистриран на: 26/09/2005 12:14 am

Support: 167
Bonus: 1785
Мнения: 3128
Мнение 17/12/2005 6:21 pm      Отговорете с цитат


въпроса е че нищо неразбирам от Флаш и просто си нямам представа как ще стане ако имате някав туториал Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bafitu
Активен
Активен

Регистриран на: 12/12/2005 11:12 am

Support: 102
Bonus: 224
Мнения: 1509
Мнение 17/12/2005 6:27 pm      Отговорете с цитат


пробвай с това Question
http://www.metamorphozis.com/tutorials/flash_adding_and_controlling_music_in_a_flash_movie.shtml
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mute
Активен
Активен

Регистриран на: 26/09/2005 12:14 am

Support: 167
Bonus: 1785
Мнения: 3128
Мнение 17/12/2005 6:31 pm      Отговорете с цитат


мерси зa урока сега ще го погледна.
За дива и аз се сетих за това, но пък не се сетух че на втория див може да му задам left:-300px и по този начин да се измести от центура.
Благодарности Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
staf
σχήπτρον

Регистриран на: 26/09/2005 12:14 am

Support: 9
Bonus: 559
Мнения: 4254
Мнение 17/12/2005 6:54 pm      Отговорете с цитат


Защо не ползваш Flash player http://www.web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=339
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> HTML / Javascript / CSS Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
12
Страница 1 от 2


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети