- photoshop ~> уеб сайт / Кратък въпрос /
12
WT форуми -> Photoshop -> photoshop ~> уеб сайт / Кратък въпрос /
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
Rex
Турист
Турист

Регистриран на: 09/01/2007 10:41 pm

Support: 0
Bonus: 6
Мнения: 223
Мнение 11/02/2007 4:59 pm     photoshop ~> уеб сайт / Кратък въпрос / Отговорете с цитат


Добре вече съм си направил един сайт на фотошоп, сейфах го в png формат сега как да го сложа в html ? в смисъл едва ли е с <img src="1.png">

Запазил съм psd файла за всеки случай ако нещо друго се прави...

Значи аз само съм направил нещо като на zaheto урока... такъв сайт. Ама как да го направя после в html ??


Новак съм във фотошопа и сега се уча.. съжелявам Embarassed
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
zaheto
Потребител
Потребител

Регистриран на: 14/12/2006 12:40 pm

Support: 26
Bonus: 135
Мнения: 649
Мнение 11/02/2007 5:21 pm      Отговорете с цитат


Нарязваш го с Slice Tool-a и след това го сейваш така Save for Web...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
SandPrince
Warrior within

Регистриран на: 19/09/2006 10:01 pm

Support: 158
Bonus: 1654
Мнения: 6885
Мнение 11/02/2007 5:29 pm      Отговорете с цитат


zaheto написа:
Нарязваш го с Slice Tool-a и след това го сейваш така Save for Web...


бих добавил също като дадеш на Save for Web... отдолу където пише като каво да го съхраниш избираш HTML and Images
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
zaheto
Потребител
Потребител

Регистриран на: 14/12/2006 12:40 pm

Support: 26
Bonus: 135
Мнения: 649
Мнение 11/02/2007 5:32 pm      Отговорете с цитат


http://www.slicingguide.com/

Този сайт ще ти помогне много
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Rex
Турист
Турист

Регистриран на: 09/01/2007 10:41 pm

Support: 0
Bonus: 6
Мнения: 223
Мнение 11/02/2007 5:50 pm      Отговорете с цитат


няма ли някакво по-просто обяснение Shocked

аз и колкото съм добър с английския... Sad

/едит:

е то като го накълцах и сейфах ми излизат онези гадни функции на XP-то за снимките.. ко да ги прая.. сейфам ли и т.н. Confused
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
SandPrince
Warrior within

Регистриран на: 19/09/2006 10:01 pm

Support: 158
Bonus: 1654
Мнения: 6885
Мнение 11/02/2007 6:08 pm      Отговорете с цитат


Rex написа:
няма ли някакво по-просто обяснение Shocked

аз и колкото съм добър с английския... Sad

/едит:

е то като го накълцах и сейфах ми излизат онези гадни функции на XP-то за снимките.. ко да ги прая.. сейфам ли и т.н. Confused


уфффф..... добре ще го обясня като за пълен начинаещ:
1.Направил си си сайта.
2. накълцал си го със салйс тул-а
3. За по лесно сейфаш файла като .psd (щом кат неразбираш оня начин... по тоя) и го отваряш в ImageReady.
4. От там на File>Save Optimized As.... и избираш от долу да го сейфа като html and images.
5. След това си оправяш хипервръзките защото Photoshop-а не прави добри хипервръзки

дано си разбрал Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
PoDMaTRiX
Редовен
Редовен

Регистриран на: 08/07/2006 10:03 pm

Support: 17
Bonus: 117
Мнения: 1082
Мнение 11/02/2007 6:20 pm      Отговорете с цитат


По-прост начин. Ами хващаш някой инструмент за селектиране селектираш си отделните части, които искаш Edit> Copy Marged после File> new и пейст Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Rex
Турист
Турист

Регистриран на: 09/01/2007 10:41 pm

Support: 0
Bonus: 6
Мнения: 223
Мнение 11/02/2007 6:26 pm      Отговорете с цитат


аз вече това бях го направил ама ми излизат снимките с:

photoshop ~> уеб сайт / Кратък в

как да го направя че да не излиза тази дразнеща ГАДОСТ ??
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
PoDMaTRiX
Редовен
Редовен

Регистриран на: 08/07/2006 10:03 pm

Support: 17
Bonus: 117
Мнения: 1082
Мнение 11/02/2007 6:29 pm      Отговорете с цитат


Тва май го изкарва IE като има картинка...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Rex
Турист
Турист

Регистриран на: 09/01/2007 10:41 pm

Support: 0
Bonus: 6
Мнения: 223
Мнение 11/02/2007 7:02 pm      Отговорете с цитат


е добре как например логото на уеб турист не ми излиза така ?

никъде не ми излиза така .. само на снимките с <img src="">
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
zaheto
Потребител
Потребител

Регистриран на: 14/12/2006 12:40 pm

Support: 26
Bonus: 135
Мнения: 649
Мнение 11/02/2007 7:26 pm      Отговорете с цитат


Rex написа:
е добре как например логото на уеб турист не ми излиза така ?

никъде не ми излиза така .. само на снимките с <img src="">


За да не ти излиза така го сложи като фон на таблица или на div таг

CSS:

table {background-image: url('kartinkata.gif'); }


HTML

.....
.....

<table border="0">
<tr>
 <td></td>
</tr>
</table>
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Rex
Турист
Турист

Регистриран на: 09/01/2007 10:41 pm

Support: 0
Bonus: 6
Мнения: 223
Мнение 12/02/2007 1:34 pm      Отговорете с цитат


мнещо нестана номера :<
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> Photoshop Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
12
Страница 1 от 2


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети