- Tрябват ми няколко PHP Кода!Спешно!!
WT форуми -> PHP MySQL ASP.NET -> Tрябват ми няколко PHP Кода!Спешно!!
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
Maricha
Нов
Нов

Регистриран на: 18/10/2005 1:35 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 184
Мнение 24/01/2006 10:56 pm     Tрябват ми няколко PHP Кода!Спешно!! Отговорете с цитат


ЗНачи първия код е да ми показва последните теми от форума в сайта като
www.data.bg
И друг код с които може всеки потребител да пуска НОВини като
www.data.bg
и тези новини да се изпращтат на модератора и тои да ги оценява да ли да ги пуска или не
И можете ли да ми кажате как да направя модераторски панел за да може там да му се изпращтат!!Плссс хелп
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
staf
σχήπτρον

Регистриран на: 26/09/2005 12:14 am

Support: 9
Bonus: 559
Мнения: 4253
Мнение 24/01/2006 11:09 pm      Отговорете с цитат


Няколко теми по надолу ще намериш първият код, за втория можеш да ползваш скрипта в уроците за книга за гости малко да го промениш и ще стане як
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
admin
Активен
Активен

Регистриран на: 02/07/2005 1:36 am

Support: 224
Bonus: 474
Мнения: 11683
Мнение 25/01/2006 1:22 am      Отговорете с цитат


http://forum.data.bg/viewtopic.php?t=661059&sid=ceefd3b6930012e6c830399c22af7f33
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Maricha
Нов
Нов

Регистриран на: 18/10/2005 1:35 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 184
Мнение 25/01/2006 11:49 am      Отговорете с цитат


Пичове намерих скрипта ама ако ми кажете кво да го правя??Защото нещо излиза грешка.Ето скрипта:
<LiNk Rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
<body bgcolor="#FF0000">
<style>
<!--


body
{ background-color: #FFFFFF; font-style:verdana; font-size:13px;



scrollbar-face-color: 666666;
scrollbar-track-color: 000000;
scrollbar-arrow-color: 000000;
scrollbar-base-color: 666666;
scrollbar-darkshadow-color: 000000;
scrollbar-shadow-color: 666666;
scrollbar-highlight-color: 000000; }

<!--
BODY{
CURSOR: url(cursor2.cur);
}
-->

BODY {
FONT-SIZE: 9pt; COLOR: #FF0000; FONT-FAMILY: Verdana, Arial, Geneva, Helvetica, sans-serif
}
A:link { COLOR: #999999; TEXT-DECORATION: none } A:hover { COLOR: #000066; TEXT-DECORATION: none } A:visited { COLOR: #999999; TEXT-DECORATION: none }

A:hover { COLOR: #666666; TEXT-DECORATION: none } INPUT {
BORDER-RIGHT: #666666 1px solid; BORDER-TOP: #666666 1px solid; FONT-SIZE: 10px; BORDER-LEFT: #666666 10px solid; COLOR: #FF0000; BORDER-BOTTOM: #666666 1px solid; FONT-FAMILY: "Verdana"
</style>
<?
$address = "http://filesbg.com/forum"; //forum url without /
$host = "localhost"; //db host, localhost?
$user = ""; //db user
$pass = ""; //db secret
$db = "forum"; //forum database
$table = "phpbb_topics"; //topics table for PhpBB
$show = "15"; //number of posts to show
$link = mysql_pconnect($host, $user, $pass) or die('Error connecting to mysql host!');
$db = mysql_select_db($db) or die('Error selecting database!');
$query = "select * from $table order by topic_time desc limit 0,$show";
$result = mysql_query($query, $link);

while ($row=mysql_fetch_row($result))
{
echo "&middot;<a href='$address/viewtopic.php?t=$row[0]' target=_blank>$row[2]</a>&nbsp;<font color=#9B9765><b>(</b>$row[6]<b>)</font></b><br/>";
}
?>



Как да го нагласа??Плсс хелп
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
staf
σχήπτρον

Регистриран на: 26/09/2005 12:14 am

Support: 9
Bonus: 559
Мнения: 4253
Мнение 25/01/2006 12:25 pm      Отговорете с цитат


$user = ""; //db user
$pass = ""; //db secret

Пишеш името на базата данни и паролата за нея
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Maricha
Нов
Нов

Регистриран на: 18/10/2005 1:35 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 184
Мнение 25/01/2006 12:55 pm      Отговорете с цитат


Окс ама как да разбера коя базаданни да сложа.Имам предвид в хоста ми има базза данни която се казва:
matricha_phpb1 така пише там.Как да направя??Моля ви хелпнете ми.Нз кво да правя с тая баззданни пише още това:
matricha_phpb1

Users in phpb1
matricha_phpb1 (Privileges: ALL PRIVILEGES)

Connection Strings
Perl $dbh = DBI->connect("DBI:mysql:matricha_phpb1:localhost","matricha_phpb1","<PASSWORD HERE>");
PHP $dbh=mysql_connect ("localhost", "matricha_phpb1", "<PASSWORD HERE>") or die ('I cannot connect to the database because: ' . mysql_error());
mysql_select_db ("matricha_phpb1");
JDBC (may not be available)

<%@ page import="java.sql.*" %>
Connection connection = null;
Class.forName("org.gjt.mm.mysql.Driver").newInstance();
connection = DriverManager.getConnection(
"jdbc:mysql://localhost/matricha_phpb1?user=matricha_phpb1&password=<PASSWORD HERE>");

Хелп обяснете ми
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
staf
σχήπτρον

Регистриран на: 26/09/2005 12:14 am

Support: 9
Bonus: 559
Мнения: 4253
Мнение 25/01/2006 1:10 pm      Отговорете с цитат


$user = "matricha_phpb1"; //db user
$pass = "Пишеш си паролата тука..."; //db secret
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Maricha
Нов
Нов

Регистриран на: 18/10/2005 1:35 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 184
Мнение 25/01/2006 1:17 pm      Отговорете с цитат


Пич ето това написах:

 <LiNk Rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
<body bgcolor="#FF0000">
<style>
<!--


body
{ background-color: #FFFFFF; font-style:verdana; font-size:13px;



scrollbar-face-color: 666666;
scrollbar-track-color: 000000;
scrollbar-arrow-color: 000000;
scrollbar-base-color: 666666;
scrollbar-darkshadow-color: 000000;
scrollbar-shadow-color: 666666;
scrollbar-highlight-color: 000000; }

<!--
BODY{
CURSOR: url(cursor2.cur);
}
-->

BODY {
FONT-SIZE: 9pt; COLOR: #FF0000; FONT-FAMILY: Verdana, Arial, Geneva, Helvetica, sans-serif
}
A:link { COLOR: #999999; TEXT-DECORATION: none } A:hover { COLOR: #000066; TEXT-DECORATION: none } A:visited { COLOR: #999999; TEXT-DECORATION: none }

A:hover { COLOR: #666666; TEXT-DECORATION: none } INPUT {
BORDER-RIGHT: #666666 1px solid; BORDER-TOP: #666666 1px solid; FONT-SIZE: 10px; BORDER-LEFT: #666666 10px solid; COLOR: #FF0000; BORDER-BOTTOM: #666666 1px solid; FONT-FAMILY: "Verdana"
</style>
<?
$address = "http://filesbg.com/forum"; //forum url without /
$host = "www.filesbg.com"; //db host, localhost?
$user = "matricha_phpb1"; //db user
$pass = ""; //db secret
$db = "forum"; //forum database
$table = "phpbb_topics"; //topics table for PhpBB
$show = "15"; //number of posts to show
$link = mysql_pconnect($host, $user, $pass) or die('Error connecting to mysql host!');
$db = mysql_select_db($db) or die('Error selecting database!');
$query = "select * from $table order by topic_time desc limit 0,$show";
$result = mysql_query($query, $link);

while ($row=mysql_fetch_row($result))
{
echo "&middot;<a href='$address/viewtopic.php?t=$row[0]' target=_blank>$row[2]</a>&nbsp;<font color=#9B9765><b>(</b>$row[6]<b>)</font></b><br/>";
}
?>

И ми излезе ето това

$row[2] ($row[6])
"; } ?>
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> PHP MySQL ASP.NET Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети