- Хора я ми кажете кода за upload image?
12
WT форуми -> HTML / Javascript / CSS -> Хора я ми кажете кода за upload image?
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
Shorter
Турист
Турист

Регистриран на: 08/01/2006 7:16 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 203
Мнение 15/04/2006 9:55 am     Хора я ми кажете кода за upload image? Отговорете с цитат


Хора я ми кажете кода за upload image? то е пхп,но нищо,ако намерите за хтмл кажете го плс и за пхп става
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
our
Редовен
Редовен

Регистриран на: 01/10/2005 6:33 pm

Support: 17
Bonus: 123
Мнения: 1401
Мнение 15/04/2006 2:27 pm      Отговорете с цитат


 <?
session_start();
?>
<head><title>Upload</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
</head>
<body>
<?php
@session_start();
$site_name = $_SERVER['HTTP_HOST'];
$url_dir = "http://".$_SERVER['HTTP_HOST'].dirname($_SERVER['PHP_SELF']);
$url_this = "http://".$_SERVER['HTTP_HOST'].$_SERVER['PHP_SELF'];

$upload_dir = "upload/";
$upload_url = $url_dir."/upload/";
$message ="";

/************************************************************
* Create Upload Directory
************************************************************/
if (!is_dir("upload")) {
if (!mkdir($upload_dir))
die ("upload_files directory doesn't exist and creation failed");
if (!chmod($upload_dir,0755))
die ("change permission to 755 failed.");
}

/************************************************************
* Process User's Request
************************************************************/

if ($_REQUEST[del]) {
print "<script>window.location.href='$url_this?message=deleted successfully'</script>";
}
else if ($_FILES['userfile']) {
$message = do_upload($upload_dir, $upload_url);
print "<script>window.location.href='$url_this?message=$message'</script>";
}
else if (!$_FILES['userfile']);
else
$message = "Invalid File Specified.";

/************************************************************
* List Files
************************************************************/
$handle=opendir($upload_dir);
$filelist = "";
while ($file = readdir($handle)) {
if(!is_dir($file) && !is_link($file)) {
$filelist .= "<br><a href='$upload_dir$file' target=_blank>".$file."</a>";

}
}

function do_upload($upload_dir, $upload_url) {

$temp_name = $_FILES['userfile']['tmp_name'];
$file_name = $_FILES['userfile']['name'];
$file_type = $_FILES['userfile']['type'];
$file_size = $_FILES['userfile']['size'];


$result = $_FILES['userfile']['error'];
$file_url = $upload_url.$file_name;
$file_path = $upload_dir.$file_name;

if(eregi("(.jpeg|.jpg|.gif|.png)$", $file_name))
{

//File Name Check
if ( $file_name =="") {
$message = "Грешно име. Моля прейменувайте файла";
return $message;
}
//File Size Check
else if ( $file_size > 5368709120) {
print $file_size;
$message = "Размера на файла е много голям.";
return $message;
}

}
else
{
$message = "Може да се качват само ,jpeg,jpg,gif,png. Не по-големи от 5Мб.";
return $message;
}


$result = move_uploaded_file($temp_name, $file_path);
if (!chmod($file_path,0755))
$message = "change permission to 755 failed.";
else
$message = ($result)?"$file_name($file_type) е качена успешно." :
"Нещо е грешно при ъплода.";

return $message;
}

?>
<table style="width: 40%" align="center" valign="top"><tr><td align="center">
<img src="logo_phpBB2.gif"/></td></tr>
<tr>
<td><br>
<div align="center" style="font-size: 19px; font-weight: bold">
</table>
<body bgcolor="#667987"><center>
<font color=red><?=$_REQUEST[message]?></font>
<br>
<form name="upload" id="upload" ENCTYPE="multipart/form-data" method="post">
Качи фаил: <input type="file" id="userfile" name="userfile">
<input type="submit" name="upload" value="Upload">
</form>

<br>
Максималната големина на картинката е 5Мб.<br>
<a href="http://85.217.144.252/upload.bgnet.com/upload">До сега потребителите ни са качили следните картинки</a><br>
<b>При повреждане или изгубване на файловете ви, BG NET НЕ носи никаква отговорност!</b>
</center>

<?
if ($_REQUEST[debug]==1) print "------------------Debugging Info----------------<br>";
if ($_REQUEST[debug]==1) print "site=$site_name<br>dir=$url_dir<br>url=$url_this<br>";
if ($_REQUEST[debug]==1) print "upload dir=$upload_dir<br>upload url=$upload_url<br>";
?>
<table align="center"><tr><td align="center">
Благодарим Ви, че използвате BG NET сървъра</td></tr>
</table>
</body>
Само си промени текстовете. Могат да се качват само картинки и то с определена големина ;').
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Slavnell
Нов
Нов

Регистриран на: 14/04/2006 7:48 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 2
Мнение 15/04/2006 7:21 pm      Отговорете с цитат


Благодаря Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
our
Редовен
Редовен

Регистриран на: 01/10/2005 6:33 pm

Support: 17
Bonus: 123
Мнения: 1401
Мнение 15/04/2006 7:24 pm      Отговорете с цитат


Моля, моля.
Покажи после какво е станало ;')
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Slavnell
Нов
Нов

Регистриран на: 14/04/2006 7:48 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 2
Мнение 15/04/2006 7:27 pm      Отговорете с цитат


Нещо не става. Crying or Very sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
admin
Активен
Активен

Регистриран на: 02/07/2005 1:36 am

Support: 224
Bonus: 474
Мнения: 11685
Мнение 15/04/2006 9:28 pm      Отговорете с цитат


Виж това:

http://web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=219&highlight=upload
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
our
Редовен
Редовен

Регистриран на: 01/10/2005 6:33 pm

Support: 17
Bonus: 123
Мнения: 1401
Мнение 15/04/2006 9:32 pm      Отговорете с цитат


Slavnell написа:
Нещо не става. Crying or Very sad
Работи 10000000000000000000000000% Smile Кажи къде точно ти е проблема Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Slavnell
Нов
Нов

Регистриран на: 14/04/2006 7:48 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 2
Мнение 16/04/2006 11:46 am      Отговорете с цитат


Не знам, но излиза само текст.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
staf
σχήπτρον

Регистриран на: 26/09/2005 12:14 am

Support: 9
Bonus: 559
Мнения: 4254
Мнение 16/04/2006 12:00 pm      Отговорете с цитат


Сигурно сървара ти не подържа пхп
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
our
Редовен
Редовен

Регистриран на: 01/10/2005 6:33 pm

Support: 17
Bonus: 123
Мнения: 1401
Мнение 16/04/2006 1:11 pm      Отговорете с цитат


Къде го качваш ? Хит бг ? Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Slavnell
Нов
Нов

Регистриран на: 14/04/2006 7:48 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 2
Мнение 16/04/2006 6:39 pm      Отговорете с цитат


Hit.Bg и Free.Bg
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
our
Редовен
Редовен

Регистриран на: 01/10/2005 6:33 pm

Support: 17
Bonus: 123
Мнения: 1401
Мнение 16/04/2006 6:47 pm      Отговорете с цитат


За да ти вървят тези скриптове ти трябва хостинг с поддръжка на PHP. hit.bg не поддържа. free.bg - не съм сигурен, но май не. Така че няма как да стане Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> HTML / Javascript / CSS Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
12
Страница 1 от 2


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети