- Инсталация на PHPBB форуми
12345
WT форуми -> Софтуер Хардуер -> Инсталация на PHPBB форуми
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
admin
Активен
Активен

Регистриран на: 02/07/2005 1:36 am

Support: 224
Bonus: 474
Мнения: 11684
Мнение 11/10/2005 7:44 pm      Отговорете с цитат


staf написа:
Търся сега един скипт за извеждане на последните теми от форума и превод на бг на Invision Power Board и нямам време сега за уроци


Значи и ти си като мен. Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
staf
σχήπτρον

Регистриран на: 26/09/2005 12:14 am

Support: 9
Bonus: 559
Мнения: 4253
Мнение 11/10/2005 7:50 pm      Отговорете с цитат


А знаеш ли някой скрипт за извеждане на последните 10 мнения (примерно) от форума
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
admin
Активен
Активен

Регистриран на: 02/07/2005 1:36 am

Support: 224
Bonus: 474
Мнения: 11684
Мнение 11/10/2005 8:05 pm      Отговорете с цитат


staf написа:
А знаеш ли някой скрипт за извеждане на последните 10 мнения (примерно) от форума


http://www.bg-webmaster.com/index.php?showtopic=1250&hl=последни+теми
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
admin
Активен
Активен

Регистриран на: 02/07/2005 1:36 am

Support: 224
Bonus: 474
Мнения: 11684
Мнение 11/10/2005 8:08 pm      Отговорете с цитат


http://www.bg-webmaster.com/index.php?act=Search&CODE=show&searchid=5cfe9939ce17666cc817b45b2bcc3b63&search_in=posts&result_type=topics&highlite=%EF%EE%F1%EB%E5%E4%ED%E8+%F2%E5%EC%E8
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
staf
σχήπτρον

Регистриран на: 26/09/2005 12:14 am

Support: 9
Bonus: 559
Мнения: 4253
Мнение 11/10/2005 8:14 pm      Отговорете с цитат


Много ти благодаря Smile , ей сега ще пробвам какво ще стане
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
admin
Активен
Активен

Регистриран на: 02/07/2005 1:36 am

Support: 224
Bonus: 474
Мнения: 11684
Мнение 11/10/2005 8:16 pm      Отговорете с цитат


staf написа:
Много ти благодаря Smile , ей сега ще пробвам какво ще стане


Ето нещо което трябва да е добро.

http://forums.bgdev.org/index.php?showtopic=666&hl=последни+теми
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
staf
σχήπτρον

Регистриран на: 26/09/2005 12:14 am

Support: 9
Bonus: 559
Мнения: 4253
Мнение 11/10/2005 8:23 pm      Отговорете с цитат


Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'staf'@'localhost' (using password: YES) in D:\Free\test.php on line 39

Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in D:\Free\test.php on line 45

Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in D:\Free\test.php on line 46
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
admin
Активен
Активен

Регистриран на: 02/07/2005 1:36 am

Support: 224
Bonus: 474
Мнения: 11684
Мнение 11/10/2005 8:30 pm      Отговорете с цитат


staf написа:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'staf'@'localhost' (using password: YES) in D:\Free\test.php on line 39

Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in D:\Free\test.php on line 45

Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in D:\Free\test.php on line 46



Ползвай този код.

http://forums.bgdev.org/index.php?showtopic=666&hl=последни+теми

Но попълни това в кода:

//MySQL server adress

$host="";



//Username

$user="";



//Password

$pass="";



//Database

$db="";



на host пиши localhost .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
staf
σχήπτρον

Регистриран на: 26/09/2005 12:14 am

Support: 9
Bonus: 559
Мнения: 4253
Мнение 11/10/2005 8:33 pm      Отговорете с цитат


//Username

$user="";



//Password

$pass="";

на ника и паролата на форума ли да пиша или да пиша root
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
admin
Активен
Активен

Регистриран на: 02/07/2005 1:36 am

Support: 224
Bonus: 474
Мнения: 11684
Мнение 11/10/2005 9:14 pm      Отговорете с цитат


staf написа:
//Username

$user="";



//Password

$pass="";

на ника и паролата на форума ли да пиша или да пиша root


Това са данните за базата данни.
Ти при инстала на форума какво писа?
root
без парола така ли?

Ако е така то пише и тук:


//Username

$user="root";



//Password

$pass="";
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
staf
σχήπτρον

Регистриран на: 26/09/2005 12:14 am

Support: 9
Bonus: 559
Мнения: 4253
Мнение 11/10/2005 9:35 pm      Отговорете с цитат


<?php

/*** phpbb система за последни теми ***/

/** Моля променете по-долните параметри ***/

//MySQL сървър хост

$adress="localhost";

//Потребител

$username="root";
//Парола

$password="";



//База данни

$database="phpbb";



//Таблица

$table="phpbb_topics,phpbb_categories";

//Колко броя последни теми да показва?

$limit="10";

// Край на връзката


//Не редактирай нищо

$connection=mysql_connect($adress, $username, $password);

$database=mysql_select_db($database);

$query="select * from $table order by topic_time desc limit 0,$limit";

$result=mysql_query($query, $connection);
while ($row=mysql_fetch_row($result))
{
echo "<a href='http://www.domain.com/viewtopic.php?t=$row[0]' target='_blank'>$row[14]: $row[2]($row[6])</a><br>";
}
?>

http://84.242.156.50/test.php И ми отваря http://www.domain.com/viewtopic.php?t=1
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
admin
Активен
Активен

Регистриран на: 02/07/2005 1:36 am

Support: 224
Bonus: 474
Мнения: 11684
Мнение 11/10/2005 9:53 pm      Отговорете с цитат


Този ред :
echo "<a href='http://www.domain.com/viewtopic.php?t=$row[0]' target='_blank'>$row[14]: $row[2]($row[6])</a><br>";


го направи така:

echo "<a href='http://84.242.156.50/phpBB2/viewtopic.php?t=$row[0]' target='_blank'>$row[14]: $row[2]($row[6])</a><br>";



Пиши кво е станало защото няма как да го тествам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> Софтуер Хардуер Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
12345
Страница 4 от 5


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети