По форуми съм от доста години, оставам си с тях до край!
Форумите са един много добър начин за предаване на всякакъв вид информация главно защото всичко се пази.. няма значение дали е било миналата седмица или преди 3 години.. Докато скайпове, телефони.. нямаш такава хронологя, а и да имаш няма да е толкова дълга..
Често ми се е случвало да ме тормозят в скайпа за нещо.. което е супер дразнещо.. и просто ги игнорирам... Ма няма как такъв е живота..
Форума иначе е място където можеш да говориш съвсем свободно.. по всякакви теми. Лошото на форумите е, че никога неможеш да знаеш кой е зад другия монитор.. няма как да си 100% сигурен, ако не го познаваш лично, това според мен му е лошата страна.
В личния си живот не обсъждам много, много какво правят по цял ден пред компютъра, всички приятели знаят, но нищо конкретно.. Лошото на всякакъв вид дигитална комуникация е, че губиш някаква представа за истинските хора.. Свикваш да не гледаш в очите, да се криеш, да ти е някакво комфузно такова.. когато говориш с непознати.. това пък е много лошото. Трябва да се намери баланса м~у истинския живот и интернет комуникациите.. защото в истинския живот да кажем неможеш да хакнеш база данни, на 10-те стотинки в джоба да добавиш няколко нули и след това да си си уреден за извесно време.. и това се отнася не само за форумите, също така skype най-вече.. Не е хубаво човек да се откъсне от реалността..
А и още нещо.. много определящо за един човек според мен е това в какви форуми влиза, дали пише, дали само чете.. Полезното е, че винаги можеш да browse-неш името на някой и да видиш общо взето всичко за него.. и да разбереш що за човек е се пак.