Фото манипулации – Да направим Зомби
Сега ще се научим как от снимка да обезобразим някой като го направим Зомби.

Какво ще ни трябва за целта:
>Снимка (аз ще използвам моя снимка)
>картинка на череп – ето тази:
>подходяща текстура – ще използваме тази за урока:
>photoshop

1. Отваряме снимката която ще преобразим в Зомби , също и тази на черепа. Сега трябва да направим така , че снимката и картинката с черепа да се прелеят. За целта копираме черепа на нов слой при снимката и внимателно я наместваме. Отиваме на Edit -> Free Transform и от там внимателно нагласяме картинката на черепа спрямо тази на главата която я слагаме.2. След това отиваме при Layer-ите копираме основния слой със снимката и после селектираме слоя с черепа и от там на стила на смесване избираме Luminosity.3. избираме инструмента Eraser Tool (гумичката) и започваме внимателно да изтриваме излишните области на черепа. След това намаля те Opacity и Flow както е показано на картинката и започвате да триете краищата така че да не се забелязва къде е черепа – да може да се прелее, както е на картинката:4. До тук добре! Сега си сейфаме картинката , като Jpeg да речем и си отваряме отново основната снимка която обезобразяваме.

5. сега идва ред на по сложната част. За целта тук ни трябва текстурата за която споменах по-горе. Отваряме си картинката и сега трябва да я направим на Pattern. Това става като отидем на Edit -> Define Pattern. Ще ви зилезне прозорец където трябва да наименовате новия патерн – да го кръстим „Кожа”.

6. Сега следва да обезобразим и тази снимка. Първо избираме инструмента Magnetic Lasso Tool и внимателно очертаваме лицето. След това му даваме Edit -> Copy и на нов Layer го поставяме. Същото правим и с вратът. От Image -> Adjustments -> Hue/Saturation задаваме тези настройки и за лицето и за вратът:


Трябва да имате тези два леяра:


7. След това на нов леяр с Brush Tool на нормална четка – кръгла правим едно достатъчно голямо черно петно където са очите – едно петно на едното око на единия леяр и едно петно на нов леяр на другото око. Важно !!! – и двата леяра с петната трябва да са точно над леяра с лицето. След това от Стиловете на смесване на леярите задаваме Soft Light и на двата леяра с петната. След това с Eraser Tool с намалени Opacitity (25%) и Flow (18%) затриваме малко краищата на петната , така че да се поприлеят с лицето.

8. така до тук остана само да направим кожата с Патерна който направихме. Селектираме леяра с лицето и на Blendin Options на предпоследното – Pattern Overlay и задаваме настройките с нашия патерн – същото е и за вратът само настройките са различни:

Лице


Врат


На леяра с лицето по желание може с Smudge Tool малко да поизтеглите ушите като на елфче. Това си е ваше решение. Сега си сейфаме обезобразената картинка като Jpeg и продължаваме нататък.

9. Създаваме си нов документ с рамерите на снимките които сме обезобразили и на нови два леяра поставяме снимката с черепа и другата която обезобразихме. След това с Magnetic Lasso Tool и на двете снимки (тази с черепа и другата обезобразена ) селектираме лицевата част и ги поставяме на нови леяри – трябва да имате два такива леяра в палета с леяри:10. С Eraser Tool (гумата) изтриваме някаква част от черепа – по желание и от стиловете за сливане избираме Multiply. След това отново със същия инструмент но с намалени Opacity (24%) и Flow (18%) леко позатриваме областта където сме изтрили , за да няма такава рязка граница. Накрая може да минете всичко с Blur Tool съвсем леко.

Краен резултатТози урок е изготвен от SandPrince (авторски).

Урока участва в играта на inbg.eu/ Трябва да сте регистриран за да напишете коментар /