Лазерен меч

Здравейте.В моя първи урок, смятам да покажа как можете да си направите един от тези така ефектни мечове от "Междузвездни войни".Като за начало отворете снимка, може да е ваша в която държите дръжката на меча, може да е и само дръжка на меч (а за самата дръжка може да използвате каквото ви е под ръка, само да прилича Smile ), във фотошопа.

Следващата стъпка е с Marquee Tool да направите един правоъгълник, дълъг колкото искате да ви е острието на меча и широк колкото същото острие.

После като дадете десен клавиш и Free Transform, нагласявате меча на дръжката, като по свое желание може да го свиете малко в предната част, за да стане по остър.

Правите нов слой (ctrl+shift+n), в него оцветявате селекцията в бяло и деселектирате (ctrl+d).

Маркирате новия лейър и отивате на Filter>Blur>Gaussian Blur и според резолюцията на снимката, вие си преценявате, определете колко да е числото, колкото по голямо е, толкова по "размазан" ще е меча :).

След като извършите тази операция, все още маркирали същия лейър, дайте десен бутон (на лейъра) и изберете Outer Glow.Настройте го като на тази снимкаАко блясъка на острието не ви се струва достатъчен, дублирайте лейъра с ефектите, докато се получи достатъчно силен.

Ето едно от моите творения, с малко добавени екстри

ЦъК

Ако някой го интересуват червените очи и посинялата кожа да пише, надявам се да съм ви бил полезен Smile/ Трябва да сте регистриран за да напишете коментар /