Инсталиране на IPB Форум
В този урок ще ви покажа как да инсталиране IPB (Invision Power Board) форум, версия 2.2.2.

1. Форумът може да си изтеглите от тук - Натисни. Български език може да намерите тук. За да инсталирате българският език трябва да поставите всички файлове от архива в директория cache/lang_cache/en.
2. След като го свалите и разархивирате, трябва да качите всички нужни файлове от форума на хостинга си, чрез някакъв FTP клиент.
3. След като е качен форума, трябва да направите CHMOD на 777 на някои директории и файловете в тах, това са: upload, style_images, cache и install/install files. След като направите това ето какво ще видите:Тук всичко е наред и можем да продължим с инсталирането на форума, като натиснем бутона Next.Тук трябва да потвърдите, че сте съгласни с лиценза EULA (End User License Agreement) и правата на форума, като маркирате I accept.... След като маркирате натискате отново Next и продължавате към следващата стъпка на инсталиране.Тук избирате къде да инсталирате форума, аз ще го инсталирам на хостинга си, който е платен, но ако искате да го инсталирате на домашното PC, просто пишете localhost и директорията, в която искате да се намира вашият форум. След като изберете къде да инсталирате форума, продължаваме да натискаме бутона Next...В тази стъпка ще трябва да напишете името на базата данни на вашият или на друг компютър, чрез която ще се инсталира форума. Ако сте на безплатен хостинг, трябва да видите SQL хоста, който се ползва на безплатният хостинг и да го заместите, т.е. да не е localhost. После вкарвате името на базата данни и потребителят, който предварително трябва да са свързани един към друг. Префикса (Prefix) на форума, не се пипа, ако не знаете какво правите. Типа на таблицата на форума, също не се препоръчва да се пипа... Смело напред продължаваме към следващата стъпка на инсталиране, но преди това трябва да натиснем бутона Next :P .В тази страница ще трябва да напишете потребителското име, паролата и емайл адреса, с който ще може да управлявате вашият IPB форум, след като приключите с този процес, отново може да натиснете бутона Next...Ето, че стигнахме и до процеса на инсталация, трябва само да цъкнем бутона Start Installation и да изчакаме процеса да приключи...Това е и финалната стъпка, която трябва да направите, след като се инсталира вашият IPB форум, просто натиснете хиперлинка Invision Power Board и може да видите как изглежда вашият форум


Урока е написан специално за Web-Tourist ./ Трябва да сте регистриран за да напишете коментар /