Стилно музикално меню
Урок съм го превеждал от английски сайт . Ето сайта . Ще правим готино меню за музикален сайт , което изглежда така :За фон нагласете цвят #474747 и използвайте The Rectangle Tool , за да направите селекция както е показано на картинката :На тази селекция ще добавим следните настройки :

Drop shadowGradient overlayPattern

Изберете 45 degrees .

Stroke

За цвят : бял , размер : 1px и нагласете opacity на 55% .
Хедъра засега изглежда така :Сега ще създадем бутоните на менюто .
За фон нагласете #0290F1 и използвайте Rounded rectangle tool , за да направите селекция като на картинката по-долу :Тази селекция ще е фона за нашия линк .
На селекцията въведете следните настройки :

Outer glowGradient overlayБутонът ни излежда така :Сега ще поствим слоя с бутона под този на хедъра .
След това ще поставим бутона както е показано на картинката :Време е за текста . Аз използвах Trebuchet MS bold font с размер 12pt. както и бял цвят . Вижте картинката :Повторете предните стъпки , за да направите колкото бутона си искате .Вземете The Rectangle marquee tool и направете селекция както на картинката долу . След това я запълнете с бял цвят и нагласете opacity на 4% .Ако искате направете менюто до края , но и така е добре . Намерете иконки подобни на тези :Поставете ги в хедъра .А , и напишете някакво име . Аз например написах MusicWorld :)Надявам се че съм бил полезен !


/ Трябва да сте регистриран за да напишете коментар /
От: CodeX
7:07 25-02-2010
Нещо не разбрах къде е това 45 degrees .
1