Споделяне на интернет
Накратно ще напиша как в нас си пуснах интернет на 2вата компютъра без допълнителни такси и почти без пари.

1/Трябват ни материали

а)На компютъра , който ще дава интернет (играещият ролята на рутер) трябва да му се сложи ище една лан карта(от 5 до 10 лева има перфектни)б)След като се сложи лан картата ни трябва CrossOver кабел.

Ето , това е таблицата за такъв кабел. Ако не можете и не знаете как да си го направите, по компютърните магазини се продават(Едва ли повече от 5 лева ще ви излезе)

в)След като имаме лан карта и кабел какво следва: Кабела за интернета слагате в едната лан карта , а Кроснатия кабел в другата(Няма значение кои край на кросоувъра къде е)

Така,след като имаме всички необходими материали е време за софтуерната част.

1/На компютъра който ще ви бъде рутер(който ще приема интернета и ще го предава на 2рия)влизате в START > Settings > Network Connections.Там трябва да виждате Local Area Connection и Local Area Connection 2 (съответно , ако компютъра ви е засякъл втората лан карта)

а)На нас ни трябва Local Area Connection 2.Това е лан картата с CrossOver кабела,която ще дава нет на 2рото пс.Давате Properties и на General > Internet Protocol(TCP/IP) задавате следните настройки:

IP Address: 192.168.0.1

Subnet Mask: 255.255.255.0

Само това , после ОК и сме готови с Local Area ... 2.

б)Сега цъкате 2 пъти на BroadBand конекцията(Това е мястото където си пишете юзера и паролата за интернета,малко по-горе на екрана от Local Area).Там 2ри бутон Advanced и се задават отметки на всички три места.После на Settings.. пак там се дават отметки пак на всичко.

в)Сега отиваме на 2рото пс(това на което ще даваме интернет)Там трябва да има само Local Area Connection , можете да си оставите настройките така , може и да зададете ип.

Примерно IP Address: 192.168.0.XX , като на XX можете да сложите каквито числа искате , но е хубаво да е едноцифрено.Subnet Mask: 255.255.255.0 и на Default Gateway слагате 192.168.0.1 (Това е ип-то което сме задали на 1вото пс) Това е ... който не е могъл да се справи да ми пише , ако мога ще помогна.

Забележки:Хубаво е и на 2те пс-та да е пуснат Firewall-a.И шерването на интернет става , САМО АКО интернет доставчика ви го позволява , повечето не го позволяват за да могат да ви вземат кинтите.Други пък позволяват , но при положение , че не продавате интернет.

Така направих в нас и всичко си е ок, наскоро добавих още една лан карта, и няма проблеми.За 2ра лан карта се добавя просто ИП Адрес 192.168.1.1


При мене всичко работи, но интернет доставчика ми, ми го позволяват.Ако имате проблеми може да ме питате, но първо проверете дали доставчика ви не ви е ограничил
/ Трябва да сте регистриран за да напишете коментар /