Текстов ефект- Florina
Здравейте,
Сега ще Ви покажа как да си направите ето този текстов ефект:

Започваме по стандартния начин- правим нов документ с размери 450x200 пиксела на бял фон:

След това правим фона с градиент със следните настройки:

След това изписвате с помоща на Text tool (натискате T и дърпате от единия ъгъл горе към другия- перпендикулярен доло...) текста, които желаете, като цвета на буквите трябва да е БЯЛ. Аз ще използвам текста Florina. Шрифта трябва да е заоблен за да се получи добре дадения ефект. Аз съм използвал- Cooper Black, а Вие може да използвате какъвто си поискате стига да отговаря на изискванията, или в противен случай няма да получите желания ефект! Ето какво трябва да сте получили до момента:

Следва да зададен Blending Options текста. Това става като отидем в полето с леърите(ако не го виждате натиснете F7 за да се покаже...) и чрез десен бутон цъкаме на леъра с текста и избираме Blending Options. Отиваме най-долу на Stroke като слагаме отметка и го селектираме като опция. След това прави Stroke със следните настройки:

След това пак се връщаме на полето с леърите където под леъра с текста създаваме нов леър, което става чрез SHIFT+CTRL+N, но задължително трябва да е под леъра с текста и над леъра с фона... Ето как трябва да изглежда:

След това избираме леъра с текста, натискаме CTRL+Е за да слеем двата леъра. Ето какво имаме до сега:

След това повтаряме стъпката с Blending Options, но със други настройки на Stroke:

ТОВА Е! Ако сте работили правилно трябва да сте получили ето това:

Това е първия ми урок, но се надявам да Ви е харесал. Ако имате въпроси- питайте, ако ли не- напишете дали Ви е харесал.

УРОКА е написан СПЕЦИАЛНО за WEB-TOURIST. ЗАБРАНЯВАМ КОПИРАНЕТО му без ИЗРИЧНОТО опоменаване на ИЗТОЧНИКА и АВТОРА.

/ Трябва да сте регистриран за да напишете коментар /
От: freddy
21:45 03-02-2010
то много сложен урок
1