Как да си направим път
1. Отворете нов документ с по-големи размери и го запълнете с тази текстура на асфалт.2. Създайте нов слой и с Rectangular Marquee Tool маркирайте мястото, където ще бъде лентата. Внимавайте да не я направите прекалено широка или прекалено тясна в сравнение с текстурата.3. Запълнете селекцията с жълт или бял цвят. След това в Blending Options на слоя променете Blend Mode на Difference и размаркирайте селекцията.4. По този начин създайте толкова ленти, колкото искате да има.
Съединете слоевете с лентите, като натиснете Ctrl+E. Променете Blend Mode на Difference или Overlay за да ги направите слаби и захабени. Изберете Eraser Тool на 100% и използвайте някоя четка, като тези които са показани на снимкатаи изтрийте някои части от лентите. Повторете това и с различни четки и различен размер. Можете да изтриете и по-големи части от колкото е на снимката за да създадете впечатление за по-агресивно каране и следи от спирачки.

5. Използвайте същата четка на асфалтовата текстура с Burn Tool за да я затъмните. Можете да направите това и на повече места от пътя. Ето още един пример.За повече реализъм можете да си направите собствена четка с украски за следите от спирачки.Източник: tutorialkit.com
Превод: The_Killer/ Трябва да сте регистриран за да напишете коментар /
От: Fakeheal
17:28 20-08-2010
Мм, интересен урок :)
1