Как да увеличим посещаемостта на уеб сайтовете си (част 1)
Тази статия е първата от поредицата "Как да увеличим посещаемостта на уеб сайтовете си" и в нея ще ви разкрия няколко метода, чрез които вие ще увеличите посещаемостта на вашите уеб сайтове. Трябва обаче да знаете, че увеличението на посещаемостта не е лесна работа и ще ви отнеме време, преди да получите желания резултат. Конкретно в тази публикация ще ви разкажа за силата на RSS фийда и защо тя не трябва да се подценява.

RSS фийда се използва най-често за да се четат нови статии от различни източници (било то сайт, форум или блог). Хубавото е, че потребителите могат да следят дори и хиляди уеб сайта, чрез Google Reader или друг RSS четец. Въпроса е как да спечелим от това?

1) Сложете банер или текстова връзка на видимо място и приканете вашите потребители да се абонират. Дори може да напишете статия на тема "Защо да се абонирам" и в нея да споделите ползата от RSS фийда. Ще забележите, че ако колкото по-често пишете, толкова повече абонирани ще имате.

2) Е-мейл бюлетин. Истината е, че RSS фийда още не е толкова разпространен, колкото е-мейл бюлетина. Защото в днешно време всеки има ел. поща. Ако приканите потребителите си да се абонират, може да им изпращате мейли при всяка нова публикация (или при нещо ново, което направите в сайта си). Бюлетина може да го изпращате на определено време (например 1 мейл всяка седмица, включващ най-интересните ви публикации).

Равносметка: Ако привлечете 100 потребители, които са редовни и са абонирани, при всеки нов мейл или при всяка нова публикация (която могат да четат през RSS) вие ще имате поне 50 уникални посещения. Ако пишете всеки ден, това са минимум 50 уникални дневно, които никак не са малко. Ако пък привлечете 200,300,400 или повече потребители, тогава посещаемостта ще се вдигне още повече.

Всички тези цифри ги споделям от личен опит и знам, че ако направите поне малко усилия и вие ще започнете да увеличавате посещаемостта на сайтовете си, чрез RSS и мейл бюлетини.

Препоръчвам да се регистрирате в FeedBurner.com , за да следите абонатите си чрез RSS или е-мейл бюлетин. Успех!

/ Трябва да сте регистриран за да напишете коментар /